Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elindulnátok öt hónapos...

Elindulnátok öt hónapos babával “vakációzni” a két ünnep között?

Figyelt kérdés

Családi össznépi karácsony a baba akkor lesz 5,5 hónapos. Kissé bizonytalan vagyok, hogy menjünk-e. Szerintetek mennyire necces?

Amitől félek:

(1) Itthon köztünk alszik, a szálláson viszont sokkal kisebb helyünk lesz

(2) Nem egy négy-öt csillagos szálloda, így nem tudom, hogy milyen a fűtés és mennyire tiszta, amúgy sem ismerjük, nem tudom mire számítsak

(3) 2,5 óra az út, ha nincs dugó, este nem lehet vele utazni, mert az összes lámpafényre felkel és sír, nappal nem tudom hogy fog ennyit aludni (este is lutri, mostanában 2 óránként kel)

(4) szilveszter napján jönnénk haza

(5) előtte 24-én és 25-én is van elég fárasztó program

Amúgy maga az ötlet tetszik, nagyon rég volt együtt a család és nagyim miatt nem tudom mikor lehet megint így együtt. Ti mennétek?

2023. nov. 8. 23:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

Én biztosan mennék.

1, pár ejszakát nem a megszokott módon alszotok, semmit nem befolyásol. Max tényleg kértek pótágyat.

2, fűtés a leglepukkantabb szálláson is van, ne viccelj. A tisztaság meg... nem teszed le a földre.

3, a kocsi elringatja, hidd el. Vigyél érdekes játékokat, szórakoztathatni is lehet.

4, szilveszter. És?!

5, lesz fárasztó program, akkor az lefárasztja, talan nem fog pörögni a kikapcsolódás alatt. Bár nem ismerem a habitusát.

Mi a fiam 4 hónapos korában vállaltuk ezt be.

3.5 óra utazással, sosem látott szállással. Belevágtunk kb az ismeretlenbe, lesz ami lesz alapon. Életem legjobb kikapcsolódása volt.

2023. nov. 9. 06:34
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Én esküvőre vittem ennyi idősen. Jól felkészülve simán megoldható. A babám kb 10-ig nézelődött a babakocsiból, elvonultam szoptatni, amikor sírt érte, aztán fél 11-kor aludni mentem vele. A lagzi további részét képeken láttam. Másnap délelőtt még kicsit együtt volt a család, és ennyi. Szerintem megérte.
2023. nov. 9. 06:54
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Nincs két egyforma baba, nem lehet ettől eltekintve válaszolni.

Lányommal 4 hónaposan elég volt egy pár órás karácsony is (5 hónaposan se lett volna vele más), ottalvás nélkül.

Fiammal már 3 hónaposan mentünk erre-arra, rugalmasan. Aludt köztünk, két fotelt összetolva (nyilván felügyelettel)...

2023. nov. 9. 07:46
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Én is mennék a helyedben. Az idős nagymama miatt is, de meg ilyen kicsiként még rugalmasak, ha a szülők ott vannak, ők is jól érzik magukat. Az utazás meg szívás, próbáljátok úgy időzíteni, hogy ne az éjszakai nagy alvásidőre essen, és akkor talán kevésbé probléma, ha napközben kicsit megzavarodik. Esetleg 1-2-vel több pihenőt beiktatni, kivenni a hordozóból, kicsit megszeretgetni, játszani vele, stb, hátha.

Egyébként, az én gyerekeimnél: sok jó ember kis helyen is elfér :D Mi mindig kértünk gyerekágyat, de aztán sosem abban aludt a gyerek, általában úgy adódott, hogy a gyerekágy rácsát használtam leesésgátlónak a nagy ágyhoz. Egészen jól bevált eddig, de én amúgy is elég éberen alszom, simán felébredek ha esetleg elcsúszna és a gyerek esni készülne :D Amúgy ha ez nem tetszik, lehet venni utazó leesésgátlót, amit bármilyen matrac alá betolsz, és akkor nem köztetek, hanem csak melletted alszik, ami azért jobb, mert így a férjeddel kicsit összébb tudtok húzódni, kisebb ágyon is viszonylag kényelmesen lehet így együtt aludni.

A higiéniára nem tudok mit mondani, terítsetek le egy takarót, ahol ő fog kúszni-mászni-játszani, ha nem tetszik a hely (vagy, az előbb említett vendég gyerekágy szuperül alkalmas járókának is).

A 4-5 pontjaid szerintem nem relevánsak. De ez csak az én megítélésem :D

2023. nov. 9. 09:15
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

1. Szálláson is aludhat veletek, ha kértek pótágyat akkor is. Max kirakod magad mellé, lehet kényelmetlenebb lesz, de nem lehetetlen

2. Fűtés szokott lenni. A tisztaság lutri, de ő még annyira kicsi, hogyha nem teszed a földre még nem fogja végignyalni a szállodát (egy totyogó már valószínűbb, hogy a lépcsőtől a kilincsig minden megfog és a szájába veszi a kezét)

3. A 2,5 óra nem sok. Indulás előtt etesd meg, tiszta pelus. Ha bármi van megálltok, ezt számoljátok az útba, hogy lehet félre kell állni. Nem baj ha fentvan az úton, hátra tudsz mellé ülni, képeskönyvvel, akármivel. Ha nagyon sír félreálltok, megnyugtatod, iszik, eszik és mehettek is (de hidd el, sok baba sokkal jobban bírja, mint hiszik)

4. Sziveszter napja nem gáz, pláne délelőtt vagy kora délután. Az este a necces, akkor indulnak sokan bulizni. Nappal nyugi szokott lenni (este ne induljatok neki Szilveszterkor).

5. Ha azt kibírja az utazást is 🙂. Este szépen fektesd le, hogy legyen ideje pihenni. Reggel meg ahogy írtam fentebb, kaja, pelus és rajt. Ne akkor kezdjetek pakolni, legyen minden készen, tényleg minél hamarabb eltudjatok indulni.

Mi sokat utazunk, voltunk egész pici korától vele. A táskádba tegyél el neki mindent, lázmérő, lázcsillapító (biztos ami biztos, legyen), előre pakoljatok össze mindent neki és magatoknak is, hogy csak kivinni kelljen a kocsiba. Nem lesz semmi gond, ha sír megálltok, ha rosszul alszik magad mellé veszed. Ha szeretnél vágjatok bele nyugodtan.

2023. nov. 9. 09:28
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindenképpen mennék a helyedben. Utólag hidd el megbánnád a nagymama miatt, ha nem mentek.
2023. nov. 9. 11:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Végül nem megyünk. A főszervező családtagnak már ez is nagyon kompromisszumos volt, mert ő külföldre akart menni és messzebbre. Most nem tudom ők mennek kettesben a párjával vagy a család többi tagja is megy, de arra jutottunk, hogy nekünk nem annyira nagy buli 200 ezer forintért elutazni négy estére, hogy ehhez asszisztáljunk, főleg, hogy a nagymamám sem biztos, hogy tud menni ilyen messzi autóútra.
2023. nov. 9. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!