Mennyire gyakori az hogy egy gyermek nem kap semmit sem karácsonyra vagy húsvétra, ha szófogadatlan vagy ha rosszalkodik?
Előfordul, de nem jó ötlet.
Neked ez csak egy büntetés, pénzspórolás, de neki egy trauma, hogy mindenki kap ajándékot, csak ő nem/nálatok elmarad az ünnep, míg másoknál megtartják.
Szerintem beszéld meg vele, hogy amit tett, nem jó, és ne csináljon ilyet többet. Ha ennél súlyosabbnak érzed, takaríttasd ki vele a házat/vedd el a telóját x időre, de NE VEDD EL A KARÁCSONYÁT!
Mi tavaly megtettuk, hogy az egyik gyerekunk karacsonykor semmit sem kapott abbol amire vagyott. Hasznalati targyakat kapott mint ruha, agynemu, zoknik.
Ha maskepp nem lehet birni vele, akkor ez van.
Iden is igy fog jarni megmondtuk, ha nem tanul
A télapot karàcsonyt szülinapot, stb alap, hogy nem használjuk játszmázásra.
Ezek az ünnepek a szeretetröl szolnak nem a bajokrol.
*en attol is reszkettem anno hogy virgàcsot hoz a telapo.es alig mertem kinyitni. Nem is az ajandeknak örültem hanem annak a megkönnyebbülésnek hogy elmult nem is tudom hàny napi kinlodàs félelem es fàjdalom.
Ilyenekkel a gyereket zsarolni is gusztustalannak tartom.
Felnöve sem làtom maskepp.
Húsvétra amúgy sem szoktak ajándékot kapni, szóval ez nem játszik, a karácsonyt azért nem rontani el.
Szerintem vannak ennél jobb eszközök a nevelésre.
Kegyetlen dolog:( orokre emlekezni fog ra!
Velem anyam megcsinalta egyszer h meglevo cuccot csomagolt be, sosem felejtem:(
Maskor egy fura alaku hajcsatot csomGolt be es ki kellett talalni csukott szemmel h mi az, soha nem fogtam meg olyasmit, egy ponton tul elsirtam magam a turelmetlen duhtol h addig nem adjak oda mig ki nem talalom.
Egyszer a karacsonyfat tarto dobozban volt az ajandek es nem talaltam, fene se gondolta volna h az "ott van a fa alatt" ilyen is lehet. Igy sirva kerestem mig megmondtak vegre.
Traumatikus karacsonyaim voltak, ezt szorozzuk meg szazzal ha vki semmit nem kap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!