Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy bírjátok 2 kicsivel otthon?

Hogy bírjátok 2 kicsivel otthon?

Figyelt kérdés
2,5 éves és 3 hónapos gyerekkel vagyok itthon, a férjem napi 10-11 órát van távol, a nagyszülőkhöz át szoktunk menni néha, de nekem így is kezd sok lenni. Persze amikor itthon van a férjem, ő is hulla fáradt, tehát nem sokat tudunk segíteni egymáson. Az elmúlt években 2-szer költöztünk, majdnem elváltunk, mindketten pszichológiai segítségre szorultunk, nekem műtétem is volt, szülés után meg nagyon erős vérzés miatt kellett egy hónap, mire helyrejöttem. Én már fizikailag és mentálisan is kezdek tönkremenni. Szedek vitaminokat, eszem-iszom rendesen, mégis teljesen kimerültem, fizikai tüneteim vannak és már pánikrohamaim is voltak újra. Persze mindemellett a gyerekeknek próbálunk így is mindent megadni, erőnkön felül. Hasonló helyzetben lévő anyukák, ti hogyan tudtok életben maradni?? Bármilyen praktika, megoldás érdekel. Meg egyáltalán jó lenne olyanokkal beszélni, akik szintén ezt élik át.

2023. nov. 6. 15:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
18%

"Miért írjàtok az ovit és bölcsit?'

Mert az is egy megoldás. A kicsi 3 hónapos, 6 honaposan mehet bölcsibe. Addigra a nagy is idősebb, lehet őt is beveszik mar az oviba - a kérdező meg mehet dolgozni

2023. nov. 6. 18:01
 12/18 A kérdező kommentje:
Bevennék a nagyot az oviba januártól. Az az igazság, hogy tök kézenfekvő ez, hogy írassuk oviba, csak annyira le vagyok merülve agyilag, hogy nem is jutott eszembe. Pedig korábban már mi is gondoltunk erre, csak akkor még úgy voltam vele, hogy bírom én. Látjátok, hasznos ez a gyakori kérdések. 😀
2023. nov. 6. 18:52
 13/18 anonim ***** válasza:
61%

2.5 év van nálunk is a gyerekek közt.

Mi stabil kapcsolatra, saját házba és nyugodt lelkiállapotra vállaltuk be őket. Igaz, nálunk is férjem reggeltől estig dolgozik, az én nyakamban minden.

Ennek ellenére az első idők is már komoly megpróbáltatások voltak.

Aztán egyre nehezebb lett. Most 2 a kicsi, 4.5 a nagy.

Most vagyok testileg lelkuleg életem legrosszabb helyzeteben. A kapcsolatunk romokban. A kicsi dackorszakja kismiska a nemalváshoz képest. A nagy féltékeny, szemtelen...

Most, hogy a nagy egésznapos ovis lett, most kicsit megláttam a fényt az alagút végén. A kicsi ma kezdte a bölcsit. 2hét és megyek vissza dolgozni. Bízom benne segít.

Ha most kivagy, akkor kösd fel a gatyád anyukám, mert ez csak a bemelegítés.

2023. nov. 6. 18:58
 14/18 anonim ***** válasza:
38%
Ezért nem kell a kicsi mellé egy pici is. Főleg nem egy ilyen instabil kapcsolatba...
2023. nov. 6. 19:04
 15/18 anonim ***** válasza:
82%
8# Hát nem tudom. Nekem olyan kőkemény stresszes odafigyelős 12 órás munkám van, hogy 2 éves mellett is lemeríti az embert,nemhogy egy 6 hónapos mellé dolgozni. Menjen vissza 6 hónapos mellé,akienk ez élete vágya. :D Konkrétan 6 hónapos a lányom éjjel 6x kelt még minimum, szét voltunk csúszva, nem biztos hogy így el tudtam volna látni a feladatom hiába más feladat, felnőtt társaság. Sokszor itthon majdnem elájultam, nemhogy 6x kelés után 5:30-ra beérjek két szoptatás között, majd bent fejjek. Szerintem meg ostobaság. Kérdező nm írta, lehet anyatejes pl. Oviba megy a nagy, otthon lehet a kérdező a kicsivel, akinek ugyanúgy szüksége van rá. 3# voltam.
2023. nov. 6. 19:23
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítőkész válaszokat! Tényleg segítettetek! Egyrészt abban, hogy meglássam a lehetséges megoldásokat, másrészt abban, hogy merjek bérmiféle segítséget igénybevenni bűntudat nélkül.

Akik meg nem a kérdésre válaszoltak, azoktól megkérdezném, hogy hol is kértem én a kritikát? Szerintem a kérdésemből tisztán lejött, hogy elég rossz lelkiállapotban vagyok éppen, vajon ilyen helyzetben is tényleg mindenáron jól le kell húzni a másikat, mert ti aztán jobban tudjátok? A gyerekek így sem szenvednek kárt semmiben, ezt bizton állíthatom, mert még az eddigi legrosszabb fizikai és mentális állapotomban is minden percben itt vagyok nekik szívvel-lélekkel. Én valóban "megszívtam", ami valahol az én hibám is, ezt beismerem(ennek ellenére nem csinálnám másképp), de basszus, keresem a megoldást és meg is fogom találni. Ez a kérdés is éppen ezért született meg. Mellesleg magatokat minősítitek ezekkel a válaszokkal .

2023. nov. 6. 19:53
 17/18 anonim ***** válasza:
56%

Ezért kellene mindenkinek felmérni a teherbírását, de sokan neeem, mert 2 gyerek mindenáron KELL.

Aztán az lesz belőle, ami a kérdezővel is történik, hogy mentálisan és fizikailag tönkremegy az anyuka, mert 2 kisgyerekkel meg lehet gajdulni otthon..

2023. nov. 6. 21:34
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Folytatni a terápiát is. Addig pedig bébiszitter vigyáz rájuk. Mert te magad nem vagy meg az életedben. Kiegyensúlyozott, boldog gyereket, csak kiegyensúlyozott, boldog felnőtt tud nevelni.
2023. nov. 7. 05:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!