Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy bírjátok 2 kicsivel otthon?

Hogy bírjátok 2 kicsivel otthon?

Figyelt kérdés
2,5 éves és 3 hónapos gyerekkel vagyok itthon, a férjem napi 10-11 órát van távol, a nagyszülőkhöz át szoktunk menni néha, de nekem így is kezd sok lenni. Persze amikor itthon van a férjem, ő is hulla fáradt, tehát nem sokat tudunk segíteni egymáson. Az elmúlt években 2-szer költöztünk, majdnem elváltunk, mindketten pszichológiai segítségre szorultunk, nekem műtétem is volt, szülés után meg nagyon erős vérzés miatt kellett egy hónap, mire helyrejöttem. Én már fizikailag és mentálisan is kezdek tönkremenni. Szedek vitaminokat, eszem-iszom rendesen, mégis teljesen kimerültem, fizikai tüneteim vannak és már pánikrohamaim is voltak újra. Persze mindemellett a gyerekeknek próbálunk így is mindent megadni, erőnkön felül. Hasonló helyzetben lévő anyukák, ti hogyan tudtok életben maradni?? Bármilyen praktika, megoldás érdekel. Meg egyáltalán jó lenne olyanokkal beszélni, akik szintén ezt élik át.

2023. nov. 6. 15:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%

Az elmúlt években 2-szer költöztünk, majdnem elváltunk, mindketten pszichológiai segítségre szorultunk, nekem műtétem is volt

És erre vállaltatok még egy gyereket? Miért nem vártatok, amíg a nagy oviba megy és te/ti megerősödsz?

2023. nov. 6. 15:54
 2/18 anonim ***** válasza:
63%

Bébiszitter, aztán amikor a kicsi betöltő a 6 hónapot, bölcsi, neked meg munka.

Mondjuk én sem értem minek kellett a második gyereket bevallalni erre a háttérre

2023. nov. 6. 16:06
 3/18 anonim ***** válasza:
59%

2# Bár egyelőre egy gyerekem van, de az biztosan marha nagy segítség lehet, ha 6 hónapos mellől visszamegy dolgozni, aki éjszaka nem alszik rendesen még, és hulla fáradtan bejár dolgozni, majd otthon folytatni. Ha pszichésen kilennék biztosan ez lenne a mélypont rá,főleg amilyen az én munkakörnyezetem. Bocsi off volt. :D

Én olyan tanácsot nem adok, hogy miért jött kis különbséggel, mert nekem eljut az agyamig, hogy ezzel semmire se mész kérdező, mivel visszadugni gondolom egyet se lehet már. :D A bébiszitter viszont jó ötlet lehet, hogy legyen segítséged napközben is, besegítsen valaki. Kipihennétek magatokat mindjárt máshogy látnátok lehet az egészet. Ez nem opció?

2023. nov. 6. 16:14
 4/18 anonim ***** válasza:
89%

Minél több segítség. Fizetett és nagyszülők is.

Férjeddel sok-sok beszélgetés, különben belefásultok a fáradtságba és válás lesz, mire a kicsi oviba megy

2023. nov. 6. 16:26
 5/18 anonim ***** válasza:
84%
Egy 2 éves és egy 1 hónapos gyerekeim vannak. A nagy heti 3 napot bölcsiben van, azokon a napokon tudok takarítani, bevásárolni, főzni. Ha a kicsinek jó napja van akkor tornázni és pihenni is tudok, és így kicsit feltöltődök. Segítség nélkül szerintem ilyen kicsi korkülönbséggel nem lehet bírni.
2023. nov. 6. 16:33
 6/18 A kérdező kommentje:

Akkor vállaltuk be a kicsit, amikor úgy éreztük, hogy minden tekintetben helyreálltunk. Csak most kezdem azt érezni, hogy ha így megy tovább, visszacsúszunk oda, ahol voltunk.

A nagyot most azért nem akartuk intézménybe íratni, mert szinte egybeesett volna a kistesó születésével és azt gondoltuk, hogy az sok lenne neki. Tehát akkor ilyen esetben általában a nagyobb gyerek jár bölcsibe/oviba? Mert úgy nyilván sokkal könnyebb lenne...

2023. nov. 6. 16:45
 7/18 A kérdező kommentje:
Én mondjuk így is mindig megcsinálok minden házimunkát meg tornázok is, de épp ezért kezdek lemerülni szerintem. Amúgy kisvárosban lakunk, itt még sose hallottam, hogy bébiszittert alkalmazott volna bárki, nem tudom van-e ilyen egyáltalán a környéken.
2023. nov. 6. 16:49
 8/18 anonim ***** válasza:
22%

2!

Hidd el, nagyon segítség lehet ha visszater a munkába. Felnőtt társaság, más feladatok

2023. nov. 6. 17:39
 9/18 anonim ***** válasza:
91%
Járjon oviba a nagy, egyértelmű. Nekem egy 3 evesem és egy 8 honaposom van. A nyár iszonyú volt, minden tekintetben kizsigerelt. 1 hónapja ovis a nagy, sokkal kiegyensúlyozottabb az egész család.
2023. nov. 6. 17:40
 10/18 anonim ***** válasza:
66%

Miért írjàtok az ovit és bölcsit?

Mivel nincs 3, az oviba nemigen veszik be, és mivel nem dolgozik, hanem otthon van, a bölcsibe sem.

2023. nov. 6. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!