Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek illik szólni...

Szerintetek illik szólni albérlet esetén a lakás tulajnak, hogy gyereket tervezünk a közeljövőben?

Figyelt kérdés

Már jó néhány éve itt élünk, semmi gondunk. Viszont amikor beköltöztünk még abszolút nem gondolkodtunk a gyerekvállalásban. Azóta ez kicsit változott, de nem tudom mi a “protokoll” ilyen helyzetben? Van köze a tulajnak ilyen személyes dologhoz vagy elég csak bejelenteni, amikor már jön a baba?

Nem, nem akarunk lakáshitelt, sem szülőkhöz költözni. Mielőtt valaki ezzel jönne. :) köszönöm a válaszokat!

2023. okt. 31. 06:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
10%
10, fogalmad nincs, mi van a szerződésben.
2023. okt. 31. 08:54
 12/31 anonim ***** válasza:
81%
11-es, nemlétező személyre biztosan nem szól a szerződés évek óta 😃
2023. okt. 31. 08:59
 13/31 anonim ***** válasza:
19%
12, a mi szerződésünkben szó nincs róla, hányan vagyunk.
2023. okt. 31. 09:01
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Ettől függetlenül nem ért tudni, mit szól a tulaj a témához, mert terhesen vagy gyerekkel nem mindegy, milyen és mennyibe kerülő másik albérletet találnának. Okos ember készül mindenre.
2023. okt. 31. 09:06
 15/31 anonim ***** válasza:
9%
12-es a bérleti szerződés nem személyre, hanem a lakásra szól. A bérlő általában egy személy, (de lehet cég is), ha nincs a szerződésben semmilyen kikötés arra vonatkozóan hányan és kik lakhatnak a lakásban akár a 16 fős lakatos családot is odaköltöztetheti a bérlő.
2023. okt. 31. 09:11
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
De a tulaj meg nyugodtan felmondhatja.
2023. okt. 31. 09:12
 17/31 anonim ***** válasza:
87%
Bérbeadóként én is azt gondolom, hogy a "tervezés" önmagában nem érdekel. Amikor már úton van a baba, akkor azért érdekelne a dolog, mert 1,5 szobás lakást adok ki, egyáltalán nem evidens, hogy tartósan ott is szeretnének maradni (meg amúgy a saját tapasztalatom az az, hogy egy gyerekkel olyan ovis koráig még oké a lakás, 2-vel már túl kicsi, szóval ha előre megkérdezik, akkor ezt el tudom mondani, hogy ők is tudjanak készülni). Szerintem is jó az, amit valaki írt, hogy mikor kiveszitek, akkor kérdezni, hogy mi a helyzet a későbbi, potenciális gyerekek kapcsán, akkor mindenki el tudja dönteni, hogy ez a jövőben megfelelő lakás-e vagy sem.
2023. okt. 31. 09:15
 18/31 anonim ***** válasza:
90%
A bérbeadók több okból nem adnak ki gyerekes családoknak lakást. Az egyik ok, hogy a gyerekek rendesen le tudják amortizálni a lakást. A másik ok, hogy nem egyszerű őket kitenni. Van olyan tulajdonos, aki kiköti, hogy gyerek nem tartózkodhat a lakásban. Korábban volt is itt a gyk-n ezzel kapcsolatos kérdés.
2023. okt. 31. 09:21
 19/31 anonim ***** válasza:
31%
Hát, én csak akkor szólnék, amikor már terhes vagyok. Az úgy elég hülyén adja ki magát, hogy már arról is szólsz, hogy tervezitek...egyrészt miért kell tudnia róla a tulajnak, hogy hát burkoltan dugtok, mint a nyulak (már bocsánat :D), másrészt simán lehet, hogy nem jön össze fél évig, egy évig, és akkor teljesen felesleges volt elmondani.
2023. okt. 31. 09:39
 20/31 anonim ***** válasza:
93%
19, nem azt kell megmondani, hogy tervezik. Egyszerűen rá kell kérdezni, hogy ha úgy alakul, hogy bővül a család, maradhatnak vagy nem.
2023. okt. 31. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!