Várható a közeljövőben, hogy drasztikusan megemelkednek majd a bérleti díjak is?
Nyilván senki sem lát a jövőbe, de vannak itt lakás kiadók is, meg bérlők is, az ő álláspontjukra vagyok elsősorban kíváncsi.
Ugye nagyon rebesgetik, hogy a rezsi csökkentés nem lesz sokáig fenntartható, továbbá az élelmiszerek, meg minden más ára is töretlenül száguld felfelé.
Elképzelhető, hogy az elszállt rezsi, meg élelmiszer árak mellé még esetleg egy jelentősebb bérleti díj emelés is befigyel majd, mondván, hogy a lakás tulajok költségei is emelkednek?
Lakás bérlők, Ti könnyedén ki tudnátok fizetni egy esetlegesen megemelkedő rezsi+bérleti díj kombót?
Nem akarok semmiféle vitát gerjeszteni, csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.
4: "a kiadók lakással kapcsolatos közvetlen költségei nem nőnek"
Most volt 200%-os építőár-emelkedés, festéket, ecsetet dupla áron vettünk 4 hónappal ezelőtthöz képest. A szerelők munkadíjának emelkedésével és háztartási gépek és szállítási díjak árával még nem vagyok tisztában, de gondolom, hogy azok is nőnek előbb-utóbb.
Ez nyilván akkor számít, ha a szerződés szerint szolgáltatni kell, és valóban csak hosszabb távon számít, nem 2-3 hónapon belül.
Piac és kereslet függő.
A lakás árak mindig felfele mennek, a hitelek se lesznek olcsóbbak.
Amíg van aki ki tudja fizetni a magasabb árat, addig felfele fognak menni a bérleti díjak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!