Mi a helyzet abban az esetben ha nem tartózkodok az albérletben vagy nem birok jelen lenni a bérelt szobában/ingatlanban, de kifizettem/kifizetem a tulajnak a bérleti díjat, joga van engem hivogatni, kérdezősködni és beleszólni a dolgaimba stb?
Részleteket most nem írok, mert nagyon hosszú lenne, ha esetleg valaki kérné privátban szivesen leírom a történetet, azonban, röviden annyi, hogy komolyabb egészségügyi problémám adódott és nem igazán tudok a számomra kiadott bérleményében tartózkodni, mert reménykedtem abban, hogy hamarabb rendbe jövök, és megoldódnak a dolgaim, de kifizettem a lakbért plusz rezsit a tulajnak egy hónapra, hogy ne legyen probléma. (Nem vagyok kórházban)
"A kérdésem az lenne tehát ( kicsit általánosabban megfogalmazva) van-e arra vonatkozó jogszabály, hogy hosszabb távollét, betegség vagy más egészségügyi probléma esetén ha valaki nem tud a bérelt ingatlanba vissza menni, ott tartózkodni akkor a tulajnak joga van az illetőt hivogatni és kérdezősködni a felől, hogy mikor megy vissza?
Magyarán beszámolót kérni a bérlőtől, főleg abban az esetben ha az anyagiak fedezve vannak?!"
Köszönöm előre is!
Pont hogy örülnie kellene létezik olyan ember, aki úgy fizeti a dolgokat, hogy ott sincs (ergo közben nem amortizálódik a lakás).
Képzeljétek el, hogy kibéreltek 1 évre egy lakást, de egyáltalán nem laktok ott közben. Viszont fizetitek a bérleti díjat, rezsit. Na milyen lenne már, ha közben a tulaj még azzal b@szogatna miért nem vagytok ott? Neki ez csak nyereség, mert pénzt is kap + a lakás sem romlik.
Igazából azt kellene tisztázni, hogy ez most csak a kérdező általi fiktív kérdés, vagy megtörtént dolog? Illetve ha megtörtént, akkor milyen kontextusban?
Mert nem ugyanaz, hogy érdeklődött a tulajdonos egyszer, vagy naponta 10 alkalommal zaklat, hogy mi van már.
Egyrészt, hirtelen jött változás esetén nyilván érdeklődik a tulajdonos is, hogyan kalkuláljon a jövővel, kell-e új bérlőt keresni esetleg, stb.
Másrészt érthető, hogy bizonytalan időre nem jó otthagyni az ingatlant, van egy csőtörés, beázás, akármi gond akkor nem mindegy, hogy 1 nap vagy 1 év után jönnek rá.
Joga van kérdezni mert szabad országban élünk.
Neked meg jogod van nem válaszolni.
Közös barátságos hangnemet mindenképpen jó lenne megtalálnotok.
Egy üresen álló lakás ha nincs fűtve és szellőztetve, az megy tönkre és penészedik. Ha erről gondoskodsz valamilyen formában a távollétedben, akkor felőlem ott vagy, ahol akarsz, míg fizetsz.
Mi a férjem házát pont azért adtuk ki jelképes 20ezer Ft-ért, Budapesttől 25 km-re, hogy ne legyen lakatlan, ne hordják szét arra szakosodott emberek, ne legyen fűtetlen, penészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!