Albérletnél mindig 1-2-3 havi kauciót és 1 havi bérleti díjat + rezsit kérnek beköltözéskor?
Ha nem kér kauciót a tulaj, akkor
- vagy bolond,
- vagy nagyon kezdő,
- vagy nagyon erős.
:)
Alapesetben megszokott a 2-3 havi kaució, plusz a havi bérleti díj, meg esetleg a rezsi.
Ahol nem kérnek kauciót, ott valami nagyon nem stimmel, olyat nem szabadna kivenni, mert csak te fizetsz rá
En is lattam egy ilyen hirdetest a neten...igaz, hogy lepukkant lakokocsit hirdettek alberlet gyanant egy csaladi haz udvaran, de kaucio az nem volt..:D
Szoval en azt mondom, hogy inkabb gyujtogess meg, esetleg berelj szobat, akkor kevesebb a kaucio is nyilvan.
Nekem pl. az első albérletemben nem volt kaució, nem is ismertem a tulajt. Az előző lakót ismertem akitől átvettem, mondta, h rendezzük el egymás között és lakjak ott boldogan. A pénzt meg ide és ide utaljam. Mindent megjavítottam nekik, csapot cseréltem, látták, h rendes vagyok, valszeg később is ezért nem szívóztak. Nekik utólag fizettem a bélreti díjat.
A második albérletem legjobb haverom (azóta) felesége volt a tulaj, ő szerződést írt, de kauciót nem kért, de megegyeztünk, hogy minden rongálást én fizetek. Persze tudta haveromon keresztül, hogy pedáns vagyok, illetve haverral sokszor jött, így láthatta is a lakást, hogy nem lakom le. Neki viszont előre fizettem a bérletet, és a rezsit utólag... Pedig ő is tudhatta, hogy nem futok el messzire, egy régi barátságot nem adok fel 75000-ért. De ő amúgy is olyan természet, h szeret kicsit fontoskodni, hivataloskodni :D
Tehát nem törvényszerű a kaució, de azért 90+%-ban az a jellemző, h kérik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!