Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben a tulaj milyen...

Albérletben a tulaj milyen költségeket háríthat rám?

Figyelt kérdés

Házban van 4 lakás; 2-ben a tulaj lakik, én egyben és még valaki aki megvette a lakásrészt régebben a tulajoktól

A szemét, víz és a fűtés közös, ezt elosszuk egymás között méretarányosan, ez eddig rendben van.

A kérdésem az, hogy most az éves rezsiszámlán szerepel valami fűtéssel kapcsolatos pumpa amit kicseréltek több százezer forintért, ezt is elosszuk egymás között. Ez rendben van? mármint nyilván a fűtés kell nekem is de miért fizessem ki a fűtéshez szükséges eszközöket ha nem az enyém? ezt nem a tulajt kellene terhelnie egyedül?

Tehát ha a tetőt kell lecserélni akkor a több milliós összeget is elosszuk egymás között?

tegnap 06:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Na ezért kell minden részletre kiterjedő szerződés. Bár a fene tudja, te ugye mondhatod, hogy te ebbe nem szállsz be, ő meg mondhatja, hogy ok, akkor én meg emelni fogok.
tegnap 06:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen karbantartási és értéknövelő beruházások a tulajdonos terhére kellene menjenek.
tegnap 07:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Előre le kell fektetni milyen költség a tiéd.

Ez inkább a főbérlő költsége.

tegnap 08:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem háríthatja rád.
tegnap 08:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Megállapodás kérdése, de ilyeneket nem szoktak a bérlőre hárítani. Ha úgy laksz ott, hogy az átlagos bérleti díjaknál kevesebbet fizetsz, de megbeszéltétek, hogy ha valami elromlik akkor elosztjátok, akkor rendben van így.
tegnap 08:34
 6/11 A kérdező kommentje:

Hát ja ettől tartok én is. 6 éve itt lakok és azóta volt korona meg infláció meg tökömtudja és azóta nem emeltek bérleti díjat szóval nagyon nem akarok balhézni, csak ettől még nem tartom korrektnek a dolgot

tegnap 09:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6: Nem törvényes, de annak sincs semmi oka, hogy ne legyen már minimum kétszeres a bérleti díj.

Mennyi lenne ez a költség?

tegnap 09:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Valamit valamiért.

A tulajnak kellene az állagmegóvással és a lakás rendeltetésszerű használatához szükséges dolgokat intézni és fizetni.

Te viszont valószínűleg sokkal többet spóroltál rajta.

Szívesség visszajár, főleg, ha kb azt jelentené, hogy egy-két hónapig piaci árat fizetsz a lakásért félár helyett.

tegnap 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem volt emelés, akkor érthető ez a költségmegosztás.
tegnap 10:07
 10/11 A kérdező kommentje:

Külföldön vagyok de nem hiszem ez számít, itt is vannak olcsóbb-drágább alkatrészek.

480 euró volt, átszámítva 180 ezer forint, ennek a harmadát fizetem én

Nem vág földhöz ez 60 ezer forint, a kérdésem a továbbiakra értendő, ha többezer eurós költségről lesz szó akkor is osztozunk-e

Erről eddig nem beszéltem a tulajokkal

tegnap 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!