Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletbe élünk 4 éve,...

Missquen kérdése:

Albérletbe élünk 4 éve, mindig időre fizetünk, lakást rendbe tartjuk. A tulaj folyamatosan emeli a lakbért( nem hivatalosan lakunk itt) , a lakásban azonban semmit nem újít fel. Hogy kellene közöljem vele, hogy rakja rendbe a házat?

Figyelt kérdés
4éve béreljük a házat, bármit jeleztünk eddig, hogy problémás, oldjuk meg.. ők 10 éve vették a házat, ők nem csináltak semmit benne, szeretünk itt élni, de kicsit sokallom, hogy 3 éven belül másodjára emeli a lakbért. Van egy gyermekünk, mindig időre fizetjük amit kell, probléma nincs ránk.. nem feltétlen szeretnénk elköltözni, mert ide jár bölcsibe a gyerek stb. De kicsit zavar. Minden ugye megy tönkre, mi csinágatjuk megfele ahogy tudjuk, de ezt nem tartom korrektnek, hogy emeli..

tegnap 21:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha hivatalosan laknátok ott, akkor a szerződésben az szokott lenni, hogy 1 évig nem emelhet. Szerintem évente 1 emelés elmegy, ha a piaci árak változása indokolja.

Az, hogy mely munkálatokat kell neki finanszíroznia, ettől független.

tegnap 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerződés nélkül soha semmit nem vállalnék.

Gondolom azért szerződés nélküli,mert hivatalosan nincs rá lakhatási engedély, olyan állapotban van a ház. Emiatt pedig jóval olcsóbban bérlitek mint ami az egy normális helyen kerülne. A kérdés az,hogy mennyi a különbség a kettő között és meddig vagy hajlandó elmenni.

Én a helyedben az ingatlan.com-on meg pár keresőben megnézném milyen más lehetőségek vannak még a környéken és milyen áron. Jobb egy olyan hely amihez van szerződés is.

Ha gyerek van,akkor egy önkormányzatnál is bepróbálkoznék ,hiába hosszú a várólista,hátha sorra kerülsz előbb utóbb.

Lehet,hogy neki is jól jön a plusz pénz,de szerintem nem akar rákölteni. Megpróbálhatsz alkudozni a bérleti árból,de nem biztos,hogy engedni fog.

Valószinűleg minden egyes forint amit ráköltötök kidobott pénz lesz.Azt is beleszámolnám, mielőtt összehasonlítom egy másik lakás bérleti díjához,mert egy szerződéses bérlésnél ilyen gondotok nem lesz.

ma 00:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki hogyha nem újít fel akkor kerestek mást, azonban ha a piacon minden drágább mint ez akkor szerintem nem éri meg…
ma 08:07
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Évi 1 emelés az érthető.

4 éve laktok benne és 4 év alatt három alkalommal emelt lakbért,ez korrekt.

Ha nem tetszik menjetek máshová lakni.

ma 09:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Igazándiból a problémám nem azzal van, hogy emeli. Hanem azzal, hogy mivel ugye ő "szolgáltatja a házat" ne én költsek már folyamat rá..mellette a lakbért is fizetjük. Az emelés oké, de cserébe valamit tehetne le az asztalra ő is. Mikor idejöttünk sem voltak tiszták a falak, már akkor mondtuk a festést. Azt mondta fessünk ki, kifizeti a festéket.
ma 11:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, élvezed a szrződés nélküliség előnyeit, elviseled a hátrányait és kész. Ha jobbat akarsz, akkor szerződéssel költözöl máshova, jobb helyre.
ma 11:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!