Albérletben a tulaj milyen költségeket háríthat rám?
Házban van 4 lakás; 2-ben a tulaj lakik, én egyben és még valaki aki megvette a lakásrészt régebben a tulajoktól
A szemét, víz és a fűtés közös, ezt elosszuk egymás között méretarányosan, ez eddig rendben van.
A kérdésem az, hogy most az éves rezsiszámlán szerepel valami fűtéssel kapcsolatos pumpa amit kicseréltek több százezer forintért, ezt is elosszuk egymás között. Ez rendben van? mármint nyilván a fűtés kell nekem is de miért fizessem ki a fűtéshez szükséges eszközöket ha nem az enyém? ezt nem a tulajt kellene terhelnie egyedül?
Tehát ha a tetőt kell lecserélni akkor a több milliós összeget is elosszuk egymás között?

"Külföldön vagyok de nem hiszem ez számít"
De, számít.
Teljesen más országonként a bérlés jogi, gazdasági környezete.
Azt se tudjuk országismeret nélkül, hogy mit kellett aláírnod és az ottani jogszabályok mit írnak elő a bérbeadónak és a bérlőnek kötelességként.
Eddig mi mind a magyar jogi környezetről adtunk felvilágosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!