Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért menő a nőknek, hogy...

Miért menő a nőknek, hogy terhesen annyit dolgoznak, mint egy férfi?

Figyelt kérdés
Most volt egy konkrét kérdés, ahol egy válaszoló teljes büszkeséggel mondta el, hogy az utolsó napon még füvetnyírt, nem kis területen, meg 5 perces fájásokkal bevezetett szülni. Mind kettőt életveszélyesnek gondolom, mégis ebben mi menő van? Lepényleválás miatt kb nem is szabadna semmi erőltetőt csinálni az utolsó hetekben, miért kell egymás 'farkát' méregetni hogy ki mit tudott még megcsinálni a szülés előtt 1 nappal? És nem csak ő van, hanem rengetegen ezt csinálják, mindenki még ezt meg azt megcsinált, elment az Ikeaba és még felcipelte a 10.-re az 50 kilós szekrényt meg stb... Konkrétan veszélyeztetik a gyereküket, és büszkék is rá. Miért torzult ez el ennyire? A szülés utáni dolgokat fel se hozom, mert az már kész vicc...
2023. okt. 6. 21:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát mondjuk egyrészt nem tudtam én sem pontosan,hogy mikor szülök,úgyhogy bár nem szekrényt cipeltem,hanem túráztam,mert jól esett.A világon semmi bajom nem volt tőle,sőt olyan jót pihentem utána,hogy csak na.Nyilván ha nem ment volna,vagy kellemetlenséget érzek, akkor abbahagyom/hazamegyek,stb.A fűnyírás pl nekem ugyanez a kategória.Kertészkedtem is végig én is.Egyrészt muszáj volt,nem nőhet a paraj a nyakunkon, másrészt meg miért ne tettem volna,ha bírtam.Férjem dolgozott nekem is,mint sokunknak,így képzeld el,még be is gyújtottam,amihez apró fát is hasogattam.Nem mártírság ez,csak simán ment az élet tovább.Ha nem tudtam volna valamit megcsinálni, akkor megoldottuk volna,de nem volt rá szükség.Következő gyereknél őt is kellett emelgetni is,szaladtam is utána az udvaron,stb.Nem volt semmi bajom.Ha lett volna, akkor másképp oldjuk meg,de ha probléma mentes a várandósság, akkor lehet majd ndent csinálni.Sokan sportolónak is az utolsó hetekig.Mindent ésszel kell csinálni.Én meg azt nem értem,aki egész nap annyira kíméli magát,hogy csak fekszik.Ismerek ilyet,és nem volt semmi,ami indokolta volna,egyszerűen ürügynek használta a terhességet a lustulásra.Engem nem zavart mondjuk,a férjét azt picit igen.
2023. okt. 7. 09:14
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet megkérdezni egy orvost. Ugyan azt fogja mondani, hogy egy normális egészséges terhességnél nyugodtan lehet csinálni , emelni amihez hozzá vagy szokva.

Vannak akiknek eleve jobb a fizikai terhelhetősége, aki meg kényelmes puding volt előtte is, na az nem is fogja terhesen megváltani a világot.. 🙄

2023. okt. 7. 11:28
 13/27 anonim ***** válasza:

Terhességem előtt simán elcipeltem mindent a férjemmel.

Koltozeskor segitsegunk sem volt,minden szekrényt,mindent én cipeltem a férjemmel

Aztán amikor terhes lettem a férjem nem engedett semmit csinálni,mármint nehéz munkát.

Nekem hiányzott a fizikai munka,nem voltam soha az a puhany nő aki nem bír el egy bútort

Persze nem is akartam csinálni,nem akartam ártani a babának.

2023. okt. 7. 11:34
 14/27 anonim ***** válasza:
Mert mi van akkor? A terhesség nem betegség.
2023. okt. 7. 16:18
 15/27 anonim ***** válasza:
" a férjem nem engedett" mert ki ő? A gazdád, vagy a főnököd?
2023. okt. 7. 16:19
 16/27 anonim ***** válasza:
38%
Nem kedves 15 csak meg akarta előzni a bajt,mert vetélés után voltam újra terhes. .egyebkent nem a főnököm,hanem a szerető társam...
2023. okt. 7. 18:24
 17/27 anonim ***** válasza:
Elvileg akkor is felnőtt ember vagy, nincs joga megengedni/ nem engedni bármit, nem a tulajdona vagy. Ez így egy alárendelt viszony a részedről, nem egyenrangú párkapcsolat.
2023. okt. 7. 20:12
 18/27 anonim ***** válasza:

De mindegy, végülis a te dolgod ha ezt a viselkedést/ stílust eltűröd. További sok sikert. Csak aztán ne csodálkozz ha idővel már mást se akar " megengedni" , pl hogy elmenj barátokkal, kivágottabb felső vagy rövidebb szoknya stb stb. Ilyenekkel szokott kezdődni, aztán már azon kapja magát az ember , hogy mindenre és mindenkire féltékeny birtoklási mániás s...fej lesz belőle.

Egészségedre.

2023. okt. 7. 20:16
 19/27 anonim ***** válasza:
38%

🤣🤣ezt abból Szirtes le,mert írtam,hogy terhesen nem engedett cipekedni a férjem...van baj nálad elég.

Mellesleg ezzel a birtoklási mániás s...fejjel ahogy te nevezed 20 éve vagyok együtt 🤣

Nem tehetek róla,hogy másnak a férjei elvárják hogy az asszony cipekedjen.vagyis szólni sem mernek,hogy nem kéne,mert máris narcisztikusnak kiáltják ki őket 🤣

Ami az öltözködési illeti pont ő az aki az önbizalmamat erősíti azzal,hogy csinosnak nevez ha felveszek extrémebb ruhákat is.Eszebe sincs semmit megtiltani.

Istenem ez az oldal olyan jó 🤣

Leírom,hogy a férjem féltett terhesség alatt,nem engedte,hogy bútort vagy akármit emeljek,és máris le van írva a földig csorikam,hogy egy seggfej 🤣🤣

Jó,hogy ismeretlenül ennyit tudsz rólunk,ki vagy te Uri Geller?🤣🤣

2023. okt. 7. 20:37
 20/27 anonim ***** válasza:
Egy férfi sem dolgozik terhesen sokat. Sőt egy férfi sem terhes. A kérdésnek nincs értelme. Esetleg azt akartad kérdezni, hogy "(), mint nem terhes emberek", vagy általában, vagy valami olyan, ami nem nemiség függő, hogy a kérdésnek legyen értelme?
2023. okt. 8. 09:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!