Megütni vagy sem ?
A kérdés erős, de nem erről van szó. Elvált apuka vagyok a gyerek néha nálam van. Tegnap is hisztizett, kb 80-100 alkalommal rugott belém, ebből volt egy nyakba rugás is..
Próbáltam lenyugtatni, és életemben először 2 ujjal rácsaptam a fenekére..
Természetesen ma kaptam az exfeleségemtől hogy én miért ütöm a gyereket.
Mivel 2 ujj volt, hátha meglepődik (Meglepődött, ért valamit), igazából nem okoztam neki fizikai fájdalmat csak meglepetést.
Tudom hiba volt, hagynom kellett volna, úgyis ma el tudok menni venni pár uj dolgot amit széttört, és hadd rugjon fejen és nyakon, a gyerek nevelés erről szól.
De ti mit csinálnátok azért, hogy ne verje szét az otthonom, ne rugdosson és üssön a gyerek ?
A minimumot kapta. 80 rúgás után...
Egy ideig nem is engedném a helyedben,hogy menjen hozzád.
Mennyi idős? Fiú/lány?
Miért verekedett? Haragszik rád,téged okol a válásért? Esetleg az anyuka ellened hangolja? Akkor nem sokat tehetsz,csak összeszorítod a fogad és türelmes vagy.
Anyuka partner az okok felderítésében,vagy csak vagdalkozik? Nála is verekedik a gyerek?
Valószínűleg pszichológus kellene a gyereknek,aki helyre rakná lelkileg.
Határozottan fektesd le a szabályokat. Ezt nálad NEM teheti meg. Akkor mehet a szobájába,amíg nálad van,nincs program.
Köszönöm, megnyugtattatok.
nem vagyok egy verekedős tipus, sőt én voltam fiatal koromban az a gyerek aki menekült, házasságom alatt is feleségem többször megütött, egy alkalommal mentem felé és megragadva mondtam neki "ha még egyszer megütsz, visszakapod"
Sokszor úgy érzem, hogy az agresszió hiánya okozza azt, hogy nem tudok dolgokat kezelni. Lányról van szó, 1 napot volt nálam, orvosi kezelésre nem tudtam elmenni, mert nem akart (amit akar csak az lehetséges), a tanulást elértem, de nehéz volt, mert csak és kizárólag anya mondhat bármit, sőt mikor kiadta mit kell tanulni (felszólító és felkiáltó mondatokat) kaptam a lecseszést a gyerek előtt hogy a "Jajj, saras lett a cipőm!" az nem felkiáltó mondat, mert ők olyan magyart tanulnak amiben ez nem felkiáltó mondat csak én ezt nem tudhatom, és el kellett fogadni azt, hogy ezt én nem tudom.
Szóval a gyerek nem tisztel, miért is tenné, én meg nem tudom mitévő legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!