Miért nem vagyok képes megütni azt a mércét a gimiben amit elvárok magamtól?
Kilencedikes vagyok a város egyik legjobb gimnáziumában.
Bizonyos tantárgyakból nagyon rossz jegyeim vannak , pedig mindig is jó tanuló voltam. Bár azt hogy nehezen megy a kémia meg a fizika azt még úgy értem is hogy nem sikerülnek úgy a dolgozatok , mert a beállítottságom teljesen más.
Most viszont szíven ütött az ,hogy történelemből a témazáróm csak négyes lett. Imádom a törit sok szabadidőmet is beleölöm hogy mindenféle régi dolognak utánanézek olvasgatok mindenféle dolgokat és könnyen megjegyzem egyszóval imádom. Rendesen tanultam óráról órára és külön a TZ-re is. Ráadásul törött ujjal írtam meg. Az órákon is aktív vagyok.
Akkor miért lett négyes? Félek ,hogy a tanárom elkönyvel és innen nem lehet szabadulni. Aggódjak emiatt?
Nagyon sürgősen el kellene kezdened lazítani, különben be fogsz kattanni. Szedj magnéziumot jót tesz.
Voltam egy az egyben abban a helyzetben amiben te. Kellett egy félév hogy megszokjam az új helyet, az új "szintet". Én koleszos is voltam, faluról mentem a nagyvárosba, dupla stressz. De abban a pillanatban ahogy már nem görcsöltem minden hülyeségen, jobb lett a közérzetem, könnyebben tanultam.
Te is megszokod majd. Kaptál egy négyest, nagy ügy. Én anno egyesre írtam az első kémia TZt. Most orvosira járok, ahova elsőre vettek föl.
Lazíts! Nem vérre megy. =)
Mi a francnak vagy ekkora streber 9-ben??
En CSAK az utolso evben tanultam, most meg allatorvosira jarok. Ennyit errol...
Azért ne a második válaszoló példáját kövesd. Tanulni kell, viszont egyetértek az első hozzászólóval: nyugi! Négyes lett, a világ egyben van még, semmi baj nincs, szerintem úgyis kihozod ötösre félévkor.:)
A másik dolog az lenne, hogy próbálj felfedezni egy hobbit magadnak, ami nem sulival kapcsolatos, hogy kicsit tudj lazítani is. Ezzel nem azt mondom, hogy ne olvass utána minden töris dolognak, amit szeretsz, hanem inkább azt tanácsolom, hogy ezen kívül valami mást is csinálj, mert tényleg megbolondulsz egy idő után ha annyira rágörcsölsz a sulira.
De kilencedikben mindig ilyen. Egy félév alatt az ember belerázódik, és megtanulja kezelni a helyzeteket jobban. Sok sikert neked! :) 17/L
A négyes jó jegynek számít, miért gondolod, hogy emiatt a tanárod rossz tanulónak könyvel el? :D Hidd el, anyukám tanárnő, és ő nem gondolja butának a négyes tanulókat. Azokat sem, akiknek rosszabb jegy is becsúszik néha.
Oké, minden ember más, de egy négyes miatt semmiképpen sem kell aggódnod. Majd lesz jobb is. Mindenkivel előfordul nlha, hogy hibázik még abban is, amit nagyon tud.
Köszönöm a válaszokat! A négyes az egy dolog , de sok hármast kaptam , ketteseim is vannak (bár az még szeptemberből) és egyeseim is. Stréber pedig nem vagyok :D
Reál tantárgyakból katasztrófa :D
Lehet sokan félreértettétek amit a töris utánanézegetéssel kapcsolatban írtam. Nem ez a hobbim. Néha-néha ha valami érdekel megnézem különben meg olyanokat amit mások :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!