Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vallásos/hívő anyukák, ti...

Vallásos/hívő anyukák, ti szoktátok megütni a gyermekeiteket?

Figyelt kérdés
2012. aug. 9. 07:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem értem, a vallásos/hivö dolognak mi köze a nevelési stílushoz?
2012. aug. 9. 07:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Mert van olyan ismerősöm,aki szerint bűn,és van olyan is,aki mogyoróvesszőt tart otthon erre a célra és használja is.
2012. aug. 9. 08:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem szoktam.
2012. aug. 9. 08:19
 4/10 anonim ***** válasza:

Egy három gyermekes hívő anyukát ismerek, aki napi szinten kiosztja a gyermekeit... :(

ez engem is elgondolkodtat, miközben nagy hívő

2012. aug. 9. 09:07
 5/10 anonim ***** válasza:

Bocsánat, nem konkrét válasz a kérdésedre, de ha belegondolsz, régen a felekezeti iskolákban is ment a körmös és egyéb nyalánkságot, és hát ugye az egyházi internátusok sem arról voltak híresek, hogy kesztyűs kézzel bánnak a gyerekkel.

Szerintem a vallásnak semmi köze a gyerek veréséhez, bár nekem van egy olyan rossz érzésem, hogy a nagyon „elves” emberek hajlamosabbak ütni, ha valami nem az ő szabályaik szerint történik – így lehet, hogy mégis van összefüggés néhány embernél, aki bigottul vallásos.

2012. aug. 9. 09:34
 6/10 anonim ***** válasza:

(Az 5. vagyok még egy gondolotra)

Ha még jobban belegondolok, a vallásosság még mentség is lehet a verésre, mert ugye ő csak a „jó útra” tereli a gyereket (aki lehet, hogy nem tartja épp be a tízparancsolat „tiszteld apádat és anyádat” passzusát)… egyébként meg elmehet meggyónni a szülő, ha úgy érzi, elszalad vele a ló, nem a saját lelkiismeretével kell megküzdenie, feloldozza más.

Bocs, én itt a katolikusokról beszélek, akik közt sajnos igen sok álszent és a fentihez hasonló gondolkodású embert ismerek (és nem vagyok oda az ezt támogató egyházért sem).

De nyilván vannak nagyon rendesek emberek is, nehogy valaki magára vegye a véleményemet!

2012. aug. 9. 09:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Több fajta vallásos ember van.Van persze az elvakult vallásos,van a normális keresztény vallás is.Akik szeretetben nevelik a gyermekeiket,és sosem ütnék meg.Nem bűnnek tartják,csak nem tartják normális nevelési módszernek.Persze nem azt mondom hogy Ők nem borulnak ki egy egy hisztin és nem csapnak a fenekére a gyereknek,mert ez mindenkivel előfordul,de nem tartanak otthon pálcát erre a célra stb.

De bárhol előfordulhat az ellenkezője is persze,ez a kortól is függ és attól is hogy Őt hogy nevelték a szülei.Az idősebbeknél gyakrabban előfordulhat,mert ők is ezt kapták,őket is így nevelték.És akaratukon kívül ők is ilyen szülőkké válnak.Persze ennek is van ellenkezője.:)

2012. aug. 9. 10:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Én vallásos vagyok.De ennek semmi köze ahhoz hogy ráütük e a gyerek kezére mikor az apa cuccaiból ellopot csavarhuzot kivánja a konektorba dugni..eszembe se jut..amugy 3 szor kapott a kezére de ebből kettő azért mert veszélyes dolgot készült csinálni, egy meg azért mert már tényleg ki voltam idegileg és sajnos igy vezettem le..

Anyósomnál vallásosabb asszonyt nem ismerek ő viszont napi szinten elverte a férjemet már nagyobb korában(hozzáteszem egy igazi rossz gyerek volt) ennek ellenére a férjem a kedvenc gyerek ezt a másik kettőnek meg is mondta..a másik két gyerekét meg egyszer sem bántotta..szóval ő sem a JÓ ISTEN suggalata alapján osztotta a pofonokat.

2012. aug. 9. 13:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem az a véleményem, hogy ha vallásos ha nem, gyereket bántani, főleg pálcával.....undorító dolog. Ha a gyerek szép szóval nem érti meg, akkor sem fogja ha agyonverik! Nem arról van szó, hogy a fenekére vagy a kézfejére egy nagyon picit nem lehet csapni, de azt is inkább olyan helyzetben ha a gyerek olyan dologhoz nyúl, mint pl. kés, konektor meg egyebek. De akkor sem úgy, hogy mind az 5 ujja nyomja ottmaradjon.
2012. aug. 27. 13:20
 10/10 anonim válasza:
Vallásos családba születtem, nagyon jó kapcsolatom volt a szüleimmel, de néha náluk is betelt a pohár, és gazdagabb lettem néhány pofonnal.
2012. aug. 27. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!