Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vallásosan nevelitek a gyermek...

Vallásosan nevelitek a gyermekeiteket ha igen, akkor mennyire?

Figyelt kérdés
Mi keresztények vagyunk és ebben a szellemben neveljük a gyermekeinket is. Este együtt imádkozunk,evés előtt megáldjuk az ételt és az étkezés után hálát adunk. Hetente kétszer járunk imaházba és a gyerekek oda is jönnek velünk.

2012. jún. 12. 16:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%

Hiszek Istenben, néha imátkozom, templomba nagy ünnepeken megyünk.

Lányom megkereszteltük, akkor volt először templomban 1,5 évesen, de azóta nem is volt, 3 éves most, mert nem ülne végig egy misét.

Van egy kereszt és egy szent kép a falon, mondom neki hogy Jézus van a kereszten, de ő csak azt mondja rá bácsi, megpusziltatom vele.

A szentképen Mária van, arra azt mondja anya, és hogy Baba van az ölében.

Úgy gondolom ha majd értelmesebb lesz, jobban megérti. Van Playmobil betlehemünk, de nem érti hogy mi az, csak hogy játék, babák, figurák, állatok.

Hittanra fog járni, majd első áldozni, bérmálni.

Úgygondolom ráér még, de persze azért ha templomot látunk vagy keresztet, szent képet, mondom neki mi az.

2012. jún. 12. 16:35
 2/18 A kérdező kommentje:
Én viszem az egyévesemet. Amíg tart az istentisztelet eljátszik a székek között. Esetleg rohangál. Szószékre fel, szószékről le. Az énekeknél tátott szájjal figyeli a lelkészt(erőteljes mélyhangú ember).
2012. jún. 12. 16:41
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Nem, és nem akarok rákényszeríteni semmilyen hitet. Velem megtették, akaratom ellenére kellett katolikus óvodába járnom, és templomba, csak annyit értek el vele, hogy egy nagy, pénznyelő szektának látom az egészet. Szerencsére a párom is hasonlóan gondolkodik, így nincs sem templomi esküvő, sem keresztelés. Ha majd nagy lesz, akkor eldönti, hogy miben hisz, meggátolni nem fogom. Vallás nélkül is lehet értelmes, boldog, jó lelkű embert nevelni.
2012. jún. 12. 16:58
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

Én nem rég keresztelkedtem meg, görög-ortodox vallást "vettem fel". Itt ahol élünk nincs ortodox templom de nyáron anyosomnál vagyok ott pl minden vasárnap megyünk templomba,van afiam ágya felett egy Szűz-Mária szentkép,a mi szobánkba egy Jézust ábrázoló kép!

Ha templom előtt megyünk el keresztet vetünk.(függetlenül attól hogy milyen templom)

Nagyjából ennyi..a párom vallásosan nevelték fel és nincs ellenemre hogy a gyermekem is nőljön fel annak ellenére hogy bár hiszek Istenben nem vagyok egy imádkozós...

2012. jún. 12. 17:09
 5/18 A kérdező kommentje:
Kényszeríteni én sem szeretném őket, valahogy belenőnek. A legnagyobb most éppen olyan időszakát éli, hogy nem mindig szeretne eljönni imaházba. Olyankor itthon marad többnyire átjön valamelyik barátja. A kisebbek szívesen jönnek, sőt várják ezeket az alkalmakat. Megkeresztelve egyikük sincs én nem is akarom megkereszteltetni őket sehol. Hogyha felnőnek és hisznek Istenben, Jézusban akkor majd úgyis keresztelkednek, bemerítkeznek.
2012. jún. 12. 17:39
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Római katolikus vallású családban nőttünk fel a férjemmel együtt,de nem gyakoroljuk.Nem járunk templomba a böjtöket sem tartjuk stb.A gyereknek annyit elmondunk amit kérdez,az oviba jár egy hit oktató,a lányom szeret oda járni,nem tiltjuk.Az ott hallottakról szoktunk beszélgetni,de semmi több.Itt az első áldozás puccos fehér ruhában kis menyasszonynak öltözve zajlik.Na ettől tartok egy kicsit,mert nem szeretném hogy csak emiatt akarja a dolgot.
2012. jún. 12. 19:28
 7/18 anonim ***** válasza:
56%
Római katolikus keresztények vagyunk. Hiszünk Istenben és gyakoroljuk vallásunkat. A gyermekemnek is szeretném átadni a hitet, megtanítani Isten és a szentek tiszteletére. 10 hónapos, és minden reggel és este imádkozok vele, vasárnap jön velünk misére. Most a templom ajtajában állunk, mert éneklős időszaka van, de így mindenki hallja a misét:) Szóval szerintem helyesen cselekszel, mert erkölcsi normát ad a gyermekednek a vallás, a hit. Át kell adnunk nekünk szülőknek, mert miben döntene felnőtt korában, ha nem tanult semmit, nem ismeri a vallásunkat. Honnan tudná hova akar tartozni? Imádkozzunk minél több vallásos családért!
2012. jún. 12. 21:32
 8/18 A kérdező kommentje:
Én is ezt gondolom. Bizony jó, hogy már most megismerik a kereszténységet. Ráadásul a gyülekezetből barátaik is vannak akikkel szívesen találkoznak.
2012. jún. 12. 21:40
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki vallásos, annak természetesen belenő a gyermeke a dologba. Mást nem is tehet, hiszen oda megy a gyerek, ahova viszik.:-) Ez így természetes.

Mi ateisták vagyunk, ezért a fiunk nem kap vallásos nevelést. Mi sem kaptunk. Mivel az iskoláját átvette a katolikus egyház, elhoztuk onnan és kerestünk egy másikat. Nem szeretnénk, ha benn esetleg atrociás érné amiatt, hogy a mi nézeteinket hangoztatja.

2012. jún. 12. 22:02
 10/18 anonim ***** válasza:
51%

Baptista vallasuak vagyunk. Minden nap imadkozunk (este mese olvasas utan a gyerekkel es a ferjemmel harmaban). Etkezes elott is imadkozunk.

Hetente ketszer megyunk Istentiszteletre.

Ezenkivul ferjem is es en is napi kapcsolatba vagyunk Istennel.

Kedves Kerdezo!

Nem akarlak megbantani! De szerintem a szoszekre ne engedd a gyereket. Szerintem zavarja a lelkeszt, nekem eszembe se jutott-jutna oda engedni a gyerekemet pedig 3 eves lesz es eleg aktiv. Nem baj,ha hatul vagy a sorba jarkal egy kicsit de szerintem a tobbi embert is zavarja aki akik az iget szeretnek hallgatni.

En mindig viszek konyveket,kisautot,noteszt,zsirkretat,ceruzat. Ha nagyon nem birok vele egy kis kekszet kap.

A mi gyulekezetunkbe a lelkeszek ket kislanya is allandoan jarkalnak,csabitjak az en fiamat is pedig en azt szeretnem megtanitani neki,hogy igyekezzen vegig ulni az Istentiszteletet. Sose tanulja meg ha nem kezdjuk mar el kiskoraba erre szoktatni. Oke,az 1 eves meg kicsi . Ha nem bir magaval inkabb vidd ki de ne bent szaladgaljon.

Remelem nem bantottalak meg. Nem allt szandekomba!

2012. jún. 13. 04:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!