Vallásosan nevelitek a gyermekeiteket ha igen, akkor mennyire?
Hiszek Istenben, néha imátkozom, templomba nagy ünnepeken megyünk.
Lányom megkereszteltük, akkor volt először templomban 1,5 évesen, de azóta nem is volt, 3 éves most, mert nem ülne végig egy misét.
Van egy kereszt és egy szent kép a falon, mondom neki hogy Jézus van a kereszten, de ő csak azt mondja rá bácsi, megpusziltatom vele.
A szentképen Mária van, arra azt mondja anya, és hogy Baba van az ölében.
Úgy gondolom ha majd értelmesebb lesz, jobban megérti. Van Playmobil betlehemünk, de nem érti hogy mi az, csak hogy játék, babák, figurák, állatok.
Hittanra fog járni, majd első áldozni, bérmálni.
Úgygondolom ráér még, de persze azért ha templomot látunk vagy keresztet, szent képet, mondom neki mi az.
Én nem rég keresztelkedtem meg, görög-ortodox vallást "vettem fel". Itt ahol élünk nincs ortodox templom de nyáron anyosomnál vagyok ott pl minden vasárnap megyünk templomba,van afiam ágya felett egy Szűz-Mária szentkép,a mi szobánkba egy Jézust ábrázoló kép!
Ha templom előtt megyünk el keresztet vetünk.(függetlenül attól hogy milyen templom)
Nagyjából ennyi..a párom vallásosan nevelték fel és nincs ellenemre hogy a gyermekem is nőljön fel annak ellenére hogy bár hiszek Istenben nem vagyok egy imádkozós...
Aki vallásos, annak természetesen belenő a gyermeke a dologba. Mást nem is tehet, hiszen oda megy a gyerek, ahova viszik.:-) Ez így természetes.
Mi ateisták vagyunk, ezért a fiunk nem kap vallásos nevelést. Mi sem kaptunk. Mivel az iskoláját átvette a katolikus egyház, elhoztuk onnan és kerestünk egy másikat. Nem szeretnénk, ha benn esetleg atrociás érné amiatt, hogy a mi nézeteinket hangoztatja.
Baptista vallasuak vagyunk. Minden nap imadkozunk (este mese olvasas utan a gyerekkel es a ferjemmel harmaban). Etkezes elott is imadkozunk.
Hetente ketszer megyunk Istentiszteletre.
Ezenkivul ferjem is es en is napi kapcsolatba vagyunk Istennel.
Kedves Kerdezo!
Nem akarlak megbantani! De szerintem a szoszekre ne engedd a gyereket. Szerintem zavarja a lelkeszt, nekem eszembe se jutott-jutna oda engedni a gyerekemet pedig 3 eves lesz es eleg aktiv. Nem baj,ha hatul vagy a sorba jarkal egy kicsit de szerintem a tobbi embert is zavarja aki akik az iget szeretnek hallgatni.
En mindig viszek konyveket,kisautot,noteszt,zsirkretat,ceruzat. Ha nagyon nem birok vele egy kis kekszet kap.
A mi gyulekezetunkbe a lelkeszek ket kislanya is allandoan jarkalnak,csabitjak az en fiamat is pedig en azt szeretnem megtanitani neki,hogy igyekezzen vegig ulni az Istentiszteletet. Sose tanulja meg ha nem kezdjuk mar el kiskoraba erre szoktatni. Oke,az 1 eves meg kicsi . Ha nem bir magaval inkabb vidd ki de ne bent szaladgaljon.
Remelem nem bantottalak meg. Nem allt szandekomba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!