Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vallásosan nevelitek a gyermek...

Vallásosan nevelitek a gyermekeiteket ha igen, akkor mennyire?

Figyelt kérdés
Mi keresztények vagyunk és ebben a szellemben neveljük a gyermekeinket is. Este együtt imádkozunk,evés előtt megáldjuk az ételt és az étkezés után hálát adunk. Hetente kétszer járunk imaházba és a gyerekek oda is jönnek velünk.

2012. jún. 12. 16:15
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem bántottál meg. Mi ezt megbeszéltük a lelkésszel és a hívekkel is. Amikor odakerültünk még nem engedtük. Aztán mondták, hogy mehet, nem gond. A lelkész amúgy sem ott prédikál, hanem közvetlenebbül előttünk. A vendég lelkészek szoktak csak oda állni. Sőt, istentisztelet után a gyerekek próbálgathatják az elektromos orgonát is. Ám a miénk az tény, hogy egy nagyon családias gyülekezet.
2012. jún. 13. 09:05
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
Bocsánat de itt csak azateistáknak jár a felpontozás? milyen alapon és ki az a szerencsétlen aki elkezdett lepontozni? Itt volt egy kérdés amire válaszolt mindenki senki nem akart semmilyen vallási formát ráerőltetni senkire és nem itélkezett a felett sem akik ateisták..(én is 24 évig az voltam)akkor mire fel a lepontozás? Tiszta vicc ez az oldal sokszor..nagyon sajnálom hogy igy leromlott a szinvonal...
2012. jún. 13. 10:47
 13/18 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, hogy valaki lepontozta a válaszolókat. Én mindenkit felpontoztam, mert válaszolt. Mindegy volt, hogy vallásos vagy sem. Mindenki emberi hangnemben értelmesen válaszolt. Egyébként amióta van ez a pontozás sokat rontott az oldal hangulatán.
2012. jún. 13. 12:11
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindketten meggyőződéses ateisták vagyunk a férjemmel. A Karácsony a "szeretet" ünnepe, a Húsvét pedig a nyuszié. A gyerekeknek inkább az evolúcióról mesélünk.
2012. jún. 13. 13:13
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akik sportból pontozgatnak összevissza. Értelme ugyan nincs, de gondolom, unatkoznak.

9-es vagyok, az ateista, aki nem neveli vallásosan a fiát, de arra azért megtanítja, hogy mindenkinek joga van a saját hitéhez, függetlenül attól, hogy én egyetértek-e vele.

2012. jún. 13. 13:18
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönet azoknak, akik a pontrontók ellenére is válaszoltak és válaszolnak. Legyen az keresztény,mint jómagam, vagy ateista. Mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
2012. jún. 13. 13:41
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

04:42-es valaszolo vagyok.

Akkor igy teljesen oke,hogy megbeszeltetek es senkit se zavar :)

Nalunk vannak idosek akik mar egy hangosabb szonal hatrafordulnak es a fejuket csovaljak pedig nekik is vannak gyerekeik (akik gondolom voltak kicsik). Szoval neha olyan kellemetlen,de egy kisgyereknek ugye eleg hosszu meg egy Istentisztelet.

Kicsit irigyellek,hogy ilyen helyre jartok. A mi gyulekezetunk is jo de ezt az idosebbek nem tudjak toleralni. Es most eleg sok nalunk is az 5 even aluli kisgyerek(iden meg 3 baba fog szuletni, az egyik a mi csaladunkba)

2012. jún. 13. 16:43
 18/18 A kérdező kommentje:
Gratulálok a babához! Én is baptista vagyok. Csak a mi gyülekezetünk nagyon kicsi és csak két idős tagja van. Ám ők is hogyha a kislányom melléjük megy megsimítják a fejét. A lelkész gyermeke is van, hogy az apja nadrágját ráncigálja miközben ő beszédet tart. Igyekszünk nem odafigyelni a kicsi gyerekek rohangálására és csak akkor lépünk közbe, ha baj készülődik(le esés, vagy éppen a lelkész bibliáját akarják kivenni a kezéből) Ez nálunk így megy. A nagyobbak ha nincs gyerekfoglalkozás szívesen terelgetik a kicsiket. Ha gyerek foglalkozás is van, akkor csak a legkisebbek vannak bent az istentiszteleten.
2012. jún. 13. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!