Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elkényeztetitek a gyermekeitek...

Elkényeztetitek a gyermekeiteket és ha igen, akkor mivel?

Figyelt kérdés
Mindent várok ami ezzel kapcsolatos, akár saját bőrön tapasztaltad, akár valamelyik rokonod vagy ismerősödnél vetted észre!
2011. okt. 26. 19:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, hogy elkényeztetném őket, de kívülállók sokszor mást gondolnak. Sokaknak már az is elkényeztetés, hogy márkás cuccokat hordanak, vagy a drágább iskolatáskát vesszük meg, vagy sokat utazunk. Ha így van, akkor igen, elkényeztetjük őket. De én nem gondolom így.
2011. okt. 26. 19:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi sem kényeztetjük el, attól függetlenül, hogy mindent megadunk neki. Sok ember mást-és mást gondol arról, hogy mi az elkényeztetés. Amit az első válaszoló írt, az szerintem nem az. Mindenki maga tudja ezt eldönteni.
2011. okt. 26. 19:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Én nem de anyukám nagyon nagyon elkényezteti a gyerekeimet. Mindent megcsinál neki, ha kimondják pl hogy palacsinta már ugrik is és süti. És minden találkozásnál vesz nekik valami játékot, ez pedig minden hétvége. Eleinte nagyon zavart, de már rájöttem a gyerekek helyén kezelik a dolgot, és tőlem nem követelnek hasonlókat. Ha a mama meg bírja ezt erővel hát rajta csinálja csak!
2011. okt. 26. 21:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem is anyukám kényezteti el a kislányom.

Bár mi is jobb ruhákban járatjuk, de egy részét turiban vesszük, alig használtak. Cipőből újat kap, van neki egy nike cipője és egy elefanten. Szerintem ez nem kényeztetés.

De egyébként néha kényeztetem, de ez ritkább.

2011. okt. 26. 22:04
 5/8 ava87 ***** válasza:
Nem hiszem, hogy olyan túlságosan el lenne kényeztetve, de nemrég rájöttem, hogy vannak dolgok, amikben túl engedékeny vagyok. Pl. hogy engedem neki, hogy a megvetett nagyágyban mesenézés közben egyen. Ennek most már mindenképp véget fogok vetni, mert egyrészt valóban nem az ágyban kéne falatozni, bármennyire is jól esik, másrészt nem kéne tévézés közben enni, harmadrészt állandóan csupa morzsa lesz az ágy. Tudom, én voltam a hülye, hogy az utóbbi időben engedtem, de igazából már megbeszéltük, hogy ezentúl ezt nem lehet, és meg is értette, hogy miért.
2011. okt. 26. 22:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Az utolsó nagyon jó:-) Nekem is rögtön az ugrott be, hogy én meg végül mindig engedem, hogy velünk aludjon.

Nem csak anyagiakkal lehet elkényeztetni egy gyermeket, vagy igen?

2011. okt. 27. 08:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi mindenféleképpen kényeztetjük a fiunkat, aki még csak 1éves.:)
2011. okt. 27. 12:54
 8/8 ava87 ***** válasza:
100%

Persze, hogy nem csak anyagiakkal, nekem az elkényeztetésről nem is ez ugrik be.

Nekem ez inkább azt jelenti, hogy a szülő olyat is megenged a gyereknek, amit inkább nem kéne (mint az én esetemben, bár most tényleg keményen elhatároztam, hogy nem csinálunk többé morzsatározót az ágyból). Ez persze megnyilvánulhat az anyagiakban is, de itt a lényeg nem az, hogy amit a gyerek visel, az márkás-e vagy sem, inkább abban, hogy sok szülő mindent megvesz a gyereknek, amire csak rámutat. Akkor is, ha az teljesen felesleges, van már belőle otthon hatszáz hasonló, vagy egyértelműen látszik a vágyakozás tárgyán, hogy semmire sem lesz jó. Pl. az egyik barátnőm már legalább az ötvenedik óriásplüsst veszi a lányának, mert mindig az ilyeneket szúrja ki a gyerek a boltokban, otthon ölelgeti egy fél óráig, aztán megy a szoba sarkába.

Vagy van olyan ismerősöm is, aki már a nem tudom hányadik (nagyon sokadik) telefonját veszi, mert a gyereke állandóan azzal játszik (kicsi gyerekről van szó), dobálja, megrágja, stb., de nem veszi el tőle, mert hát kicsi még, hadd játsszon.

Én ezt értem elkényeztetés alatt, nem azt, hogy az amúgy is szükséges, vagy legalább is használható dolgok közül a szülő azt veszi meg, ami a legjobb/legszebb. Ez inkább csak nézőpont és pénztárca függvénye.

2011. okt. 28. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!