Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tartjátok rendbe a...

Hogy tartjátok rendbe a lakást ilyen szigorú szabályok között?

Figyelt kérdés
Nem tévézhet, ne sírjon, folyamatosan figyelni kell. Hogy csináljátok? Az én gyerekem nincs el csak úgy egy játékkal se. Nekünk nincs kertünk se lakásban lakunk. De mindennapos a káosz. Csak akkor van rend, ha bekapcsolom a tévét és nézheti. 1 éves, nem jár még önállóan, de villámgyorsan találja meg a lakás összes veszélyes pontját, mindig figyelni kell. Meg állandóan kézben akar lenni, vagy sír. Szeretném tudni mások hogy csinálják, akik egyedülálló szülők. Úgy érzem nekem ez a tévé nélkül nem nagyon megy, de mindig bűntudatom van, hogy rosszat teszek vele neki.
2023. szept. 25. 12:04
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
55%
Amíg nem tanult meg önállóan járni, olyan 13-14 hónapos koráig, csak kézben cipelve volt el a kisfiam. Ha le volt rakva, üvöltött, sírt. Egyszer nagyon mérges lettem ezért, elpattant bennem valami, hogy fél percre nem lehet lerakni. Leraktam, kitakarítottam a lakást, addig végig üvöltött, szóval nem csak kis hisztiről beszéltünk. Megvártam, míg az apja hazaér, a kezébe adtam és akkor takarítottam.
2023. szept. 25. 13:15
 12/32 anonim ***** válasza:

Bababarát a lakás..

Vagy olyan helyre engedem, ahol nem tud bajt csinálni.

A legtöbb dolgot alváskor csináltam.

Most még picik, sajnos van, hogy sírnak, ami 1 babával nem volt, de most 2 van.

Amikor 1 évesek, akkor általában velem csináktak mindent. Szóval lassabban sikerült mindent de így biztosnságban voltak/ lesz ek a gyerekek.

2023. szept. 25. 14:13
 13/32 anonim ***** válasza:
51%
Érdekes, hogy itt külföldön nem csinálnak ekkora problémát a tévéből, mégsem kevésbé okosak vagy sikeresek az itteni gyerekek, mint a magyarok, sőt...
2023. szept. 25. 15:35
 14/32 anonim ***** válasza:
57%
13# Én nem vagyok ellene amúgy például. Mi a testvéremmel sokat néztük és sokat számítógépeztünk is,de itt vagyunk egészségesen,de ezt nem lehet ráhúzni másra. Másnak meg lett baja. Viszont az én szüleim mindig ezt hozzák fel,hogy miért nem teszem a 14 hónapost a tv elé és hogy mi is ezeken nőttünk fel. Igen,de én 13 éves koromtól,nem pedig egy évesen kerültem képernyő elé... Nem fogok a kardomba dőlni ha megnéz majd egy mesét később, bármi,vagy ha a nagyszülőknél megy a tv és odanézne,nem vagyok ellene a technikának se,de amíg le tudom foglalni mással is, addig miért ültessem oda, főleg ha én se nézem amúgy. Olyan pici még,hadd fejlődjön a kis fantáziája enélkül. De ha más odateszi engem nem zavar pl.:D
2023. szept. 25. 16:19
 15/32 anonim ***** válasza:
81%

Életkori sajátosság, hogy nincs el egy játékkal se.

Óriási tévedés, hogy a játékok arra vannak, hogy odadobd a gyereknek és te nyugodtan hátradőlhess addig, mert "lefoglalja" magát.

Nem. A játékokkal együtt kell játszani. Felépíted a tornyot, ő ledönti a tornyot - tipikus egyéves kori játék. Bepakolsz, ő kipakol. Adogatja a csipeszt, vagy éppen lehúzza a kiteregetett ruhát (nyilván ez utóbbi nem megerősítendő tevékenység, de előfordul és neki jó móka).

Kavarod az ételt, ő kavarja a maga játék ételét. Együtt locsoljátok az erkélyen a növényeket, míg törölgetsz, ő is bohóckodik a maga rongyával.

Egyik tevékenységhez se kell még járni, lányom kúszva is jött utánam, 18 hónaposan indult el, fiam 13 hónaposan, ő is mindenben "segített". Mindig "láb alatt" voltak, mégis boldogultam tv nélkül is. Ha nem volt kedvem egyáltalán pakolni, akkor meg kimentünk egész délelőttre a játszótérre és csak ebédre értünk haza. Így alkalmuk nem volt szétszedni a lakást, és az alvásidő elég volt egy kis romeltakarításhoz.

De nem is értem: ha egyedül laktok, miért is kellene patika rend? Ki megy oda, hogy lecsekkolja?

Egyébként amióta nálunk nagyok, én meg dolgozok, sokkal nagyobb a káosz, mert most tényleg nincs elég idő rá. Még most se értem haza, arra várok, hogy véget érjen a logopédia és akkor megyünk haza.

2023. szept. 25. 18:44
 16/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ki fogom próbálni amiket írtok. Sajnos nekem ez nem olyan könnyű ahogy azt itt páran írták. Az én gyerekem nem tudom bent hagyni az etetőbe amíg felrakok valamit főni, mert nincs el benne, ha hagyom sírni kicsit, utána 1 órát bőg, szóval magam miatt sem hagyom, mert nincs kedvem az utána jövő hisztihez, már amúgy ki lett próbálva nem is egyszer hogy akkor hagyom, de nem tanulja meg, szóval emiatt nem csinálom. Nálunk bababarát a lakás szerintem, de sok minden van amivel nem tudok mit kezdeni, pl függöny, kábelek, fiókfogantyúk. Mindennap van így is 'baleset'. Jó nektek hogy ilyen nyugis gyereketek van :)
2023. szept. 25. 20:22
 17/32 anonim ***** válasza:
61%

"Jó nektek hogy ilyen nyugis gyereketek van :)"

Ezt csak a saját kudarcod miatt hiszed.

2023. szept. 25. 20:31
 18/32 anonim ***** válasza:
3# vagyok. Á dehogy az,kérdező. Konkrétan mióta mindenhova felmászik nálunk,lehetetlen helyekre is életveszély. Itt is megtalál olyanokat. Most hogy járni indult meg még jobban. Az etetőszékes itt se mindig jön be,délután nem,üvölt benne,délelőtt még igen,de ha a játék nem jön be,akkor addig tízóraizik én meg mellette összedobom az ételt. Addig gyümölcsöt eszik,ilyesmi vagy reggeli alatt,ha én már megettem,de ő még eszik,addig előkészítem az ebéd hozzávalóit ott mellette. Ez nem opció esetleg nálatok a főzésre?
2023. szept. 25. 20:44
 19/32 anonim ***** válasza:
41%
Mi is felnőttünk tv mellett,mert szülők tojtak arra hogy itt a baba sőt járókába raktak közben ment a tv és anya takarított és anno mindenki ezt csinálta. 80-as években nem állt meg a gyerek miatt a világ. Nem azt mondom hogy ez volt a jó de nem haltunk bele,nem lettünk buták se. Túl van ez a tv dolog parázva. És régen simán Dallas ment nem pedig oktató baba csatorna...
2023. szept. 25. 21:02
 20/32 anonim ***** válasza:
59%
19, 80-as években még tévéje se volt a többségnek, nemhogy egész nap előtte legyen az egyéves. A Dallast heti egyszer pénteken este 8-tól adták a kilencvenes években.
2023. szept. 25. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!