Mennyire tartjátok be, a netikett szabályokat?
Első: tudomásom szerint netes etikett.
Én semennyire nem tartom be, hisz kezdjük azzal, hogy tegeződöm.
Nem minden netikett-szabállyal vagyok tisztában, szóval ha butaságot írok, lehet nyugodtan javítani.
Amúgy most így kíváncsiságból rákerestem egy netikett-oldalra, és... hát nem nagyon tartom őket be.
Amit betartok pl., hogy kb. úgy kommunikálok, mint valós életben, se nem keményebben, se nem udvariasabban. Próbálok helyesen írni (ez apróságokban azért sántít, mert ha gyorsan írok vkinek, akkor hajlamos vagyok a mondatvégi nagybetűről megfeledkezni, meg a valaki-valami-szerintem hármast rövidíteni). Csak nemi, faji hovatartozás miatt nem fogok senkit sem cs.sztetni, mert nem adott rá okoz. Nem szokásom offtopic dolgokkal belerondítani beszélgetésekbe, fórumokba.
Ami nem:
- ha úgy érzem, hogy "odaillik", akkor káromkodom (ritkán, de akkor üt-jelleggel)
- caps lockban is szoktam írni akkor is, ha a fejemben nem mindig kiabálok, hanem csak nyomítékosítani szeretnék vmit
- találtam egy ilyet, hogy "fogalmazz röviden, ne pazarold más idejét"... hát én szeretem azért normálisan kifejtve elmondani a véleményemet meg ha kérdésem van, azt rendesen elmagyarázni - hogy ne kelljen a másiknak visszakérdeznie.
- hajlamos vagyok sajnos a trollokat etetni, flame warba belemenni (de tényleg csak azokkal, akik megérdemlik)
Szoktam káromkodni, a többit néha veletlen nem
tadtom be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!