A gyerek tényleg a legnagyobb nyűg?
Van egy ismerősöm, aki már többször is mondta nekem/nekünk, hogy ő soha nem fog gyereket vállalni, mert a gyerek a legnagyobb nyűg, amit a szülő a "nyakába vehet".. hát gyönyörű megfogalmazás, mondhatom..
Mert hogy mennyi baj van vele, egyebek.De mégis az a szeretet, amit egy gyerek ad, semmihez nem hasonlítható és nem fogható.

Kérdező, már kezdtem aggódni, napok óta nem volt ilyen te fajta idióta kérdés.
De látom, nem logika órákon töltötted a kiesett időt.
Logikai bukfenc 1: a gyerektelen tapasztalat híján marha hiteles forrás.
Logikai bukfenc 2: "a gyerek a legnagyobb nyűg, amit a szülő a "nyakába vehet" - hát mivel akinek nincs gyereke, az nem szülő, szóval...😅
De hogy a kérdésedre is válaszoljak nem, nem nyűg.
Egy alkoholista partner pl. viszont az.
21.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Akkor ez nem idióta kérdés, ugye? :D
Ott is van egy olyan válasz, hogy a gyerek qva nagy nyűg meg rengeteg lemondás..
Nem tudom mi ez a gyerekellenesség mostanság

15ös válaszodra.... Hát nálunk nem ezek jöttek, hanem az állllllandó ordítás, hiszti, balhé (és ez nem a dackorszakos időszakban, ami egyébként nálunk pont a nyugalom és béke időszaka volt)
A következetességgel úgy kitörölhetjük a sggünket, mint a huzat! Minél jobban nyílik a tudata annál elviselhetetlenebb! Nálunk 10 éves és azt is bánom, hogy én megszülettem!!
Nekünk akkor fogant meg a 2. amikor nyugi volt, naívak voltunk, azt hittük a nehezén túl vagyunk, hiszen ahogy növekszik lehet majd vele értelmesen beszélni....

"Hát nálunk nem ezek jöttek, hanem az állllllandó ordítás, hiszti, balhé "
Valami gond van a gyerekkel, vagy csak ilyen a természete?
Mert ilyet nem tudok elképzelni.

“De ha itt is szinte mindenki azt írta a válaszokban, hogy tényleg a legnagyobb nyűg a gyerek, akkor miért vállalják be többedszerre is?”
Divat hármat elleni a csok miatt és nem akar a társadalomi elvárásnak sem ellent mondani. Leszólják az egykét nevelőket.
Aha, persze.
Mindenki a csokkal jön ilyenkor, még véletlenül sem "tervezték" a gyerekeket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!