Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy értik azt az emberek,...

Hogy értik azt az emberek, amikor azt mondják, hogy az anyukák nem tudnak "élni"?

Figyelt kérdés
2023. szept. 10. 14:22
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Jajj csak Bihari Vikit ne..

2023. szept. 10. 14:59
 12/37 anonim ***** válasza:
80%

8-as, és a gyereknevelés melyik negatív része ért ennyire váratlanul?

A mai világban, ahol már kendőzetlenül jön veled szembe a sok jogos és jogtalan panaszkodás, mártírkodás, tele van a hírfolyam a szülés utáni eltorzult testekkel, a csapból is a szülés utáni depresszió folyik, szóval tényleg már nem az van hogy a nők nem beszélnek a negatív részről, már nincs tabu. Komolyan kérdezem, mire számítanak egyesek?

2023. szept. 10. 15:02
 13/37 anonim ***** válasza:
39%

A gyereknevelés halál könnyű, mert nem te neveled, hanem az állam. Bölcsi, ovi, suli, napi 9 órát van bent egy átlagos gyerek.. Ja nincs életük, de rossz nekik, brühühü..

Játszva megvan, hatalmas a boldogság, a világ tele táborral, játszóházzal, és az az igazság, hogy mikor gyereked van, nem vágysz olyan dolgokra, mint korábban, megváltozik az értékrended. Nem azért, mert szívás otthon fürdetni, hanem mert szereted otthon fürdetni a gyereket. Persze ha idegesítő(és sokszor az), akkor kicsit elvágyódsz, de aztán megint cuki lesz és nem mennél sehova mellőle. Játszón lehet haverkodni, kávézóban, különórákon, gyerekprogramokon.. És ha nagyobb, olyan 8-9 éves, már egyedül is lehet otthon 1-2 órát, vagy az én 9 évesem pár napja kávézóban olvasott egy órát, amíg elintéztem valamit.

Az elején nagyon vágytam szülinapi buliba barátnőzni, de olyan borzalmasan éreztem magam, hiányzott(nem tudtam hazamenni, mert már ittam és messze voltunk), hogy ott bőgtem, hogy kell a gyerekem:D Szóval az elején nagyon kettős az érzés, meg úgy kb 4-5 éves koráig.. mennél is meg maradnál is mellette és a nap nagy részében egyszerűen megszűnik az igényed "magadra".

6tól felfelé meg már lazázás megy, több időd van, felügyeletet is könnyebb találni meg amúgyis, képes viselkedni sok helyen, nem ciki vásárolni vele pl. Szerintem is azok mondják, akik nem tudják milyen szeretni valakit..

A párod az elején kb minden idődet kitölti, mégsem mondja senki, hogy szegénynek nincs élete csak a párjával van.. egyszerűen megszűnik ideiglenesen az igény másra, változnak a prioritások, leértékelődnek a korábbi kedvenc programok.

2023. szept. 10. 15:25
 14/37 anonim ***** válasza:
55%

A "nincs élet" nem tudom mire vonatkozik.

Nem lehet annyit bulizni járni? Vagy mi?

Csak mert azért az ember egy idő után unja a bulikat is, 20 évesen még oké, egyikből a másikba, de 30 +-osként ott már bajok vannak, ha a bulik jelentik az "életet".

Vagy mi, az utazgatás? Heverészés?

Mi van ha mások szerint meg annak nincs élete, akinek ennyiből áll?

Engem nem érdekel, kinek van gyereke meg kinek nincs, de röhejnek tartom, mikor valaki meg akarja mondani, hogy nekem most biztos k*rva sz*r lehet, mert van 2 gyerekem.

Kösz, majd eldöntöm én, és ha annyira szr, akkor változtatok.

2023. szept. 10. 15:34
 15/37 anonim ***** válasza:
89%

Miért nem kérdezed meg azoktól, akik ezt mondják?

Biztos megvan a sarkalatos véleményük arról, hogy miről marad le az, aki gyereket vállal.

Nyugi, ugyanígy megvan annak is a véleménye, aki vállal, arról hogy miről marad le aki nem vállal.

Nem lehet összehasonlítani a két életet, csak annyi, hogy akinek már van gyereke, az volt előtte gyerektelen is ÉS ő pontosan tudja, hogy mi hiányzik, mi nem hiányzik, jobb lett vagy sem...

A gyerektelen meg azért hiszi, hogy szar minden gyerekesnek, mert az internet a gyerekes mémekkel van tele, nem az olyanokkal, hogy "jaj milyen szar gyerek nélkül" pedig annak aki akar, de nem jön össze, az fix hogy szarul êli meg.

2023. szept. 10. 15:50
 16/37 A kérdező kommentje:

"A gyereknevelés halál könnyű, mert nem te neveled, hanem az állam. Bölcsi, ovi, suli, napi 9 órát van bent egy átlagos gyerek.. Ja nincs életük, de rossz nekik, brühühü.."

Ja, amúgy én is pont ezt vettem észre.

A mai szülőknek már konkrétan nem is kell a gyereket nevelni, mert ha nagyon max 1.5 vagy 2 évig otthon is maradnak, utána rögtön belökik a bölcsibe, hogy addig se kelljen vele foglalkozni meg látni őt, (igen, van egy jó pár ilyen anyuka, aki ezt az okot adta rá) mert amúgy a tökük kivan vele.

Aztán ha 3 éves lesz a gyerek, beadják oviba, ott pedig reggel 8-tól délután 4-ig van.

2023. szept. 10. 15:52
 17/37 anonim ***** válasza:
91%

No jó kérdező,azért ez erős amit itt magyarazol.

A legtöbb szülő nem passziobol teszi bolcsibe a gyerekét,hanem azért,hogy dolgozzon.

Provokatív valaszaid vannak,nem tudom mi célod van ezzel.Ahogy a hülye kérdésed is értelmetlen.

Mindenkinek mást jelent az,hogy nincs élete.

Állam neveli a gyerekét.nagyon jó vicc ez.

2023. szept. 10. 15:57
 18/37 anonim ***** válasza:
89%
17# Hagyd rá. Ő a kérdezős tini kérdező,gondolom kész a mai lecke és unja magát. Ezer meg ezer kérdése van naponta,ami ugyanilyen provokatív ahogy a válaszai is. Kérdező miért nem a drága ismerősödtől kérdezed meg,aki ezt mondta? Miért olyanoktól akiknek van életük?:D Ráadásul 17-nek igaza van,mit gondolsz miért adja be valaki 2 évesen? Főleg,hogy felénk akkora várólista van,csak munkáltatóival mehetsz,nyilván nem tudod ezt sem,mert nem vagy benne.
2023. szept. 10. 16:09
 19/37 A kérdező kommentje:

Pedig pontosan valamelyik nap írta egy kisgyerekes anyuka, hogy azért várja a bölcsit mert pokoli fárasztó a gyereknevelés.

2023. szept. 10. 16:17
 20/37 A kérdező kommentje:

"A "nincs élet" nem tudom mire vonatkozik.

Nem lehet annyit bulizni járni? Vagy mi?"

Nem tudom, kinek mi.

Kérdezd a barátnőmtől, ő mondta. :D

2023. szept. 10. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!