Ha 24 hetes kismama vagyok akkor 6 hónapos ugye? Az emberek miért mondják hogy akkor már csak 3 hónap és itt a baba? Mikor ugye 40 hét az 10 hónap és így még 16hét, ami 4 hónap. Vagy Én mondom rosszul?
Nem, nem vagy 6 hónapos.
Ugyanis 1 hónap az nem pontosan 4 hétből áll.
A hónapokat ne mérd össze a terhességi hetekkel.
Ugyanis a terhesség hónapokban mérve 9 hónap.
Viszont a terhességi hét meg ugye 40 hét és ebből az első hét maga az utolsó menstruációnak a hete.
Amúgy úgy egyszerű a hónapokat nézni, hogy ahányadikára vagy kiírva az a hónapforduló. Tehát ha valaki mondjuk október 18-ra van kiírva, ő januárban esett teherbe, tehát február 18-án 1 hónapos, márc. 18-án 2 hónapos, ápr. 18-án 3 hónapos és így tovább, vagyis a kerek 9 hónapot október 18-án fogja betölteni.
Míg a hetek mást fognak kiadni. Tehát nem lehet őket összevetni.
Az első válaszoló tök jól leírta.
Még annyit, hogy ha nem az orvos kérdezi, akkor érdemesebb hónapokban mondani, hogy mennyi idős a terhességed, mert a legtöbben azt sem tudják hány hétre születik a gyerek, meg csak aki benne van az tudja, pontosan, hogy a 24 hét, az épp mit jelent. Nyilván téged érdekel és utána olvasol, hogy mi fejlődik ki ilyenkor, a babádnak már koraszülés esetén lenne esélye az életben maradásra... Kívülállóknak ez csak egy szám, osztanak-szoroznak.
Ha kérdezik, inkább mondd, hogy 5 és fél hónapos vagy, vagy hogy mikorra vagy kiírva.
"Még annyit, hogy ha nem az orvos kérdezi, akkor érdemesebb hónapokban mondani, hogy mennyi idős a terhességed, mert a legtöbben azt sem tudják hány hétre születik a gyerek"
Pont, hogy ha orvos kérdezi, akkor heteket kell mondani, ugyanis az orvosnak az egy fontos adat, mert itt van a kutya elásva, hogy valaki úgy számolja, hogy 24 hetes vagyok, akkor 6*4, az 24, vagyis akkor ő már 6 hónapos, pedig egészen pontosan az nem 6 hónap. És az orvos pedig tudja, hogy a 24 hét mit jelent, hisz a kötelező vizsgálatokat sem hónapok, hanem hetek szerint csinálják, tehát 12 hét (ami nem egészen 3 hónap), vagy mondjuk 18 hét vagy 26 hét. Szóval orvosnak pont a heteket kell mondani. Mert az orvos tudja, hogy hány hétre születik a gyerek.:)
Bocsi előző, a "nem" szót nem láttam.:)
Amúgy igen, teljesen igazad van.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!