Mennyi általában a gyerektartás egy gyerek esetén?
Az fel se merült benned, hogy te neveld a gyereket?
Ha nem dolgozik, akkor ő mégis miből nevelné?
Annyi gyt-t nem állapítanak meg.
Amíg tanulnak, addig kell utalnod.
Sok mindentől függ, hogy mennyit. Fizetésedtől, ügyvédedtől, feleséged ügyvédjétől, bírótól, na meg attól is, mennyit lesznek nálad a gyerekek. Illetve lehet, hogy megegyeztek, és akkor eleve nem kell száz körben tárgyalásokra járnotok. Nem írom le, én mennyit kapok egy gyerek után, mert tényleg nagyon változó lehet.
De amúgy első körben inkább ilyen befordult depressziósnak tűnik a feleséged, ha van még benned szeretet iránta, akkor inkább pszichológushoz vagy ilyesmihez küldd el, aztán igenis dolgozzon, mozduljon ki. Szép fokozatosan, támogasd abban is, hogy pl fodrászhoz, kozmetikushoz járjon, aztán esetleg sportolni.
2-es első mondatát korrigálnám.
A gyerektartás a középiskola végéig jár, utána már csak rokontartás. Ennek szigorúbb feltételei vannak (ha pl. a gyerek nem akarja tartani az apjával a kapcsolatot, akkor ez simán kizárhatja a rokontartást) és összege is jóval alacsonyabb, mint a gyerektartás (gyt). És a rokontartás sem jár akárhány éves korig, ha a gyerek mindig belekezd egy újabb egyetemi szakba. Asszem az 25 éves korig jár, ha addig nappalin tanul a gyerek.
A gyt-re az pontos válasz, amit 3-as írt.
Köszönöm mindenkinek.
5-ös: eddig nem nagyon hallottam ilyenről, megmondom őszintén ez új nekem. Eddig az összes ismerősnél az anyánál maradt a gyerek.
Szerintem is érdemes lenne első körben pszichológus segítségét kérni. Ha nem akar menni, próbáld úgy, hogy először együtt mentek. Ha megismerkedik a helyzettel, talán rá tudod beszélni, hogy ő maga is kezdjen terápiába.
De ha nem, hát nem. Ha az anya nem akarja nevelni a gyereket, akkor simán maradhat nálad. Egyéb esetben, pláne kicsi gyereknél nehéz bizonyítani, hogy nálad jobb helye lenne. Persze könnyen lehet, hogy ha felmerül, hogy elveszti a gyerekét, akkor mindjárt nagyon fontos lesz neki a dolog, szóval erre valahogy fel kell készülni (előre beszélj ügyvéddel, hogy tudsz-e valamilyen bizonyítékot gyűjteni stb.).
És könnyen lehet, hogy a gyereknek is jobb lesz veled, mint egy olyan anyával, aki nem tudja igazán szeretni. Lehet, hogy ha te lennél a fő gondozója, és az anyja kerülne "apaszerepbe" (vagy válás után "hétvégi apa" szerepbe), az mindenkinek élhetőbb lenne.
"Eddig az összes ismerősnél az anyánál maradt a gyerek."
Ha az apa nem kapálózik, nem is fogják neki ítélni.
Bíróságon dolgozok. Az apák 99 %-a nagyon elégedett azzal, ha anyukának "ítélik" a gyereket. Meg se próbálják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!