Van egy majdnem 3 éves gyerekem és most várjuk a kistesót. Ahelyett, hogy lazulnék egyre aggodalmasabb vagyok. Mindentől félek, hogy baj lesz belőle. Pl: begyulladt szúnyogcsípés, nyári erős napon 20 perc kinn terhesen, a kezemet egy gyantás tülevél megszúrta (a gyanta elvileg erősen mérgező). Bármi történik, mindennél a legrosszabbra gondolok. Most a gyanta miatt idegeskedek, hogy mi van, ha a véráramomba került és baja lesz a babának. Próbálok uralkodni magamon, pszochológusnál is jártam, de a félelem sokszor győz, még ha nem is mutatom.
Nem bántani akarlak, de szerintem ez már túlmegy azon a szinten, amin egyedül túl tudsz lendülni. Egy másik pszichológushoz mindenképp elmennék a helyedben, de lehet, hogy a baba születése után pszichiáterre és gyógyszerre is szükség lesz. Mindenesetre tudod, hogy ez így nem mehet tovább, ami nagyon jó kezdet.
2023. aug. 12. 18:20
2/4 A kérdező kommentje:
Abban reménykedem, hogy az oviban hátha ellazulok, mert ha valahol, ott tuti heti szinten lesz a gyerekemmel valami, így előbb utóbb hátha hozzászokom. Az kimaradt a leírásból, hogy 10-ből 5 esetben a saját tapasztalataim tálálják a félelmeimet. Pl suliban egy ártatlan kis tüske kicsit megszúrt, nyoma sem volt, de olyan vérmérgezést kaptam tőle, hogy 2x műtötték a kezem, a körmömet is leszedték. A kislányomnak meg egy kis pattanása úgy begyulladt (még csak vakarni sem vakarta), hogy több centi hosszú piros csík ment belőle, a sürgősségin kötöttünk ki. Nála a szúnyogcsípés egy női tenyérnyi vörös duzzanattal jár stb. És sok mindent tudnék sorolni, de biztosan sokan mások is, akik százszor lazábbak nálam.
2023. aug. 12. 18:36
3/4 anonim válasza:
A gyanta nem mérgező, inkább fertőzés lehet, de elég valószínűtlen. Indokolatlan szorongásokkal keress fel egy másik pszichológust. Jó lenne a későbbi gyereknevelés szempontjából feltárni azokat a mintákat, amik miatt így túlreagálod az élet történéseit. Mindenkinek sokkal könnyebb hosszú távon, ha képes leszel reálisan látni a dolgokat.
2023. aug. 12. 18:46
4/4 anonim válasza:
Hát az óvodában mikor 2 hetente beteg a gyerek+aggódni, hogy ne hozza haza be fogsz kattanni.
Szerintem tényleg keress másik szakembert és próbáljatok valami megoldást találni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!