Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ki mennyire tudja...

Anyukák, ki mennyire tudja tartani a kapcsolatot a barátaival?

Figyelt kérdés
Kicsit rosszul érzem magam mert a barátaim nagy része lekopott mióta gyerekem van. Én megértem a másik oldalt, de kíváncsi vagyok mások hogy tudják ezt menedzselni, mert valamit tuti én szúrok el. Szóval a legnagyobb gondom, hogy általában ha bárkivel telefonon szeretném tartani a kapcsolatot, akkor nekem napközben lenne jó, mert este már nekem nem az igazi (altatás, énidő, főzés, takarítás), mire lerakom a gyereket úgy dőlök ki mint egy zsák krumpli, de a barátnőim nagy része ilyenkor érne rá hiszen egész nap dolgoznak. Hétvégén nekünk általában van valami program, 4 nagyszülő van, akiket külön kell látogatni, de ha van esetleg szabad hétvégénk az tuti hogy akkor a barátaimnak is van valami... még mikor a gyerek megszületett próbálkoztam, de teljesen elvesztettem ehhez a lelkesedésem, és most totál egyedül vagyok, csak a családommal tartom a kapcsolatot. Másnál is ilyen? Ez normális? Vagy én vagyok ilyen szerencsétlen?
2023. aug. 11. 22:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ha valahol megvolt a közös pont, akkor az megvan akkor is, ha az egyik oldalon gyerek születik. Nyilván átrendeződnek a dolgok, hirtelen mások lesznek a prioritások, de a barátnőm bakker 10+ éve és ha neki éppen arról van kedve nyígni, hogy milyen rohadt fáradt, akkor meghallgatom. Ahogy meghallgattam akkor is, amikor Géza után sírt hónapokig, mert szétmentek, vagy Józsit alázta, mert gyökér volt vele. De ott voltam, amikor hulla részegen sugárba hányt, akkor is, amikor megházasodott, akkor is, amikor elhalt a 20 hetes magzata és akkor is, amikor megszületett a kislánya és azóta is. Sosem volt gond, hogy én éppen nem szakítottam, én éppen nem hányok, én éppen nem vetéltem el, én éppen nem házasodom, nem szültem. Tudtam mellette lenni minden helyzetben és ő is mellettem. Nálunk így van ez a baráti társaságunk zömével. Átalakulnak a kapcsolatok, már mások a prioritások, mások vagyunk mi emberek is, de ne mondjuk már olyan hülyeségeket, hogy egy barátság így már nem működhet, mert nincs közös érdeklődés, ugyan már... Imádtam, amikor valamelyik barátnőm elmesélte a melós hetét, vagy a történéseit, megéléseit, amikor én négy hónapja 0-24 a babánk körül léteztem már csak szinte. Az is kizökkentett, hogy mesélt, végre valami más inger. És ő is szívesen hallgatta, hogy hogyan élem meg az anyaságot. Nem tudom, nekem olyan fura amiket írtok...
2023. aug. 12. 22:10
 22/23 anonim ***** válasza:
76%

#8 vagyok. Igen, nekem is fura, amikor azt írjátok, nincs meg a közös érdeklődés. Gyerek előtt megvolt? Akkor megvan utána is.

Attól, hogy nekem lett gyerekem, nem csak róla tudok beszélni, és nagyon is érdekel minden, ami nem gyerekkel kapcsolatos.

A legközelebbi barátnőm gyermektelen. Vele napi szinten írunk egymásnak. És nem csak a gyerekről. Igen, küldök képet, ha valami olyan történik. De nem minden nap tízet. Sokszor ő ír rám, hogy "Na, babahíradó?" Mert várja. De ezen kívül mindenről beszélünk. A párkapcsolati problémáit mindig velem osztja meg. Mellette voltam, amikor nem sikerült a baba, nekem mondta el, hogy szakított a párjával. De ugyanúgy elmeséli, ha valami történik a munkahelyén. Én elmesélhetem neki, hogy nem alszunk 2 hete, vagy hogy éppen matrica korszak van, és nem tartja ezt unalmasnak. Elmesélem neki, hogy voltam állásinterjún, mert a régi helyemre nem tudok majd visszamenni, és kell egy B terv. És ezek csak a hétköznapi apró-cseprő dolgaim nekem is. Nincs olyan, hogy nincs közös témánk. És mielőtt valaki belémállna, hogy majd megunja a gyerek témát, nem valószínű. A nagyobbik gyereknél se szívódott fel. Egyszerűen nem is értem, hogy ha egy barátság évek óta tart, ott egy gyerek után miért nincs már közös téma? Ilyen nincs. Akkor az a barátság előtte se volt igazi.

Nyilván nehezebb megoldani, hogy találkozzon az ember, de a mai világban ezer féle üzenetküldő applikáció van. És nem csak írni lehet, hanem akár hangüzenetet vagy videót is lehet küldeni egymásnak.

2023. aug. 13. 07:20
 23/23 anonim ***** válasza:
70%

Miért ennyire evidens, hogy akinek nincs gyereke az egy 30-as szingli? :D rengeteg 30-as (de 20-as és 40-es is akad bőven) pár van, aki baromi jól elvan gyerek nélkül és soha nem is terveznek.

Azért, mert valakinek van élete gyerek nélkül is nem egyenlő azzal, hogy egy kanapén tespedő, sorozatnéző, fagyizabáló szingli. 🤣

2023. aug. 14. 20:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!