Titeket nem idegesített, hogy főleg a szülészet területén egy csomó helyen alap, hogy keresztnéven szólítanak meg?
Becenéven...
Mi? Krisztike kérlek gyere be vizsgálatra?
nekem ez kissé hihetetlen.
Engem mindenhol végog magáztak, ha hívtak akkor pedig teljes nevemen.
Szülés utan volt a gyerekágyason, hogy "anyuka"-nak hívtak mindenkit. Engem mondjuk ez idegesített
Igen, becenéven. Igen, van aki Krisztike, de inkább az a jellemző, hogy alapból úgy szólítanak meg, hogy Kriszti (nem így hívnak persze).
Engem az anyuka nem idegesít.
Engem sem szólítottak keresztnéven, becenéven meg aztán pláne, legalábbis az orvosok soha. Tegezni mondjuk már tegeztek recepciósok, de különösebben nem zavart. Nem vagyok 50+, hogy magázódást várjak el, nem ebben látom a tiszteletet. Meglep, de ennyi, visszategezem és kész is.
Bár így belegondolva, a múltkor a fogorvosom már tegeződött velem. Az asszisztense is. Nekem inkább segített ellazulni, hogy nem voltak olyan merevek, és kicsit könnyedebb volt a légkör úgy általában mellettük.
Engem szules utan korhazban idegesitett az “anyuka” megszolitas. Nyilvan az voltam, igen, de olyan lekezeloen beszeltek velem, mintha 10 eves lennek.
Egyeb helyeken nem talalkoztam hasonloval se, becenevvel foleg nem. :D
Egy olyan jelenséget írsz le, ami nem általános, egyedi lehet.
Nem lehet, hogy ismernek és azért hívnak így?
Vagy másik tippem, hogy kiskorú vagy. Csak gyerekeket tegeznek az egészségügyben.
Soha senki nem engedett meg velem szemben ilyen hangnemet. Mindig magáztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!