Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesített, hogy...

Titeket nem idegesített, hogy főleg a szülészet területén egy csomó helyen alap, hogy keresztnéven szólítanak meg?

Figyelt kérdés
Nekem ez olyan tiszteletlennek tűnik. Már telefonban is így szólnak bele sokszor, úgy, hogy életében nem látott, amúgy meg alap, hogy nem keresztnevezünk valakit, ha amúgy még csak nem is tudjuk, hogy milyen keresztnevet használ. Most az, hogy a legintimebb zónáimban turkálnak ezen az orvosi területen, hónapokon át, még nem jogosít fel senkit se a tegeződésre, se a keresztnéven megszólításra. Legalább kérdezzen rá, ha már annyira kellemetlen és szokatlan neki megadni a tiszteletet. Még az orvosok többségének amúgy evidens a magázás és a rendes néven megszólítást, általában a recepciósok és asszisztensek sportja ez. Másnak is volt ilyen tapasztalata, idegesít titeket, mit tesztek ellene? Ha visszakeresztnevezem őket, az meg olyan bénán néz ki, mintha nevelgetni akarnék felnőtt embereket.
ma 09:12
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Magázódnak egyébként. Van egy-kettő olyan is, aki letegez, azokat visszategezem, és nyugtázom, hogy ez a szintje (igen, ultrabénának tartom ezt). De ezeket a becézgetőket sokszor vissza se tudom becézni, mert úgy mutatkozik be, hogy "XY rendelő" és nem is mondja a saját nevét. Vagy recepción sincs mindig kiírva kis névjegykártyára a nevük, de ők viszont tudják az enyémet, nyilván. Így elég egyenlőtlen. Szóval legtöbbször csak túllépek, aztán csak érjünk haza végre. Nem tudom, most pont ma miért kezdtem el ezen nagyon kattogni, de valamiért most nagyon elkezdett idegesíteni :)
ma 10:54
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha magázódik, csak keresztnéven szólít (akár becézve is), szerintem az nem bunkóság :D
ma 11:10
 23/34 harebell ***** válasza:
100%
Nagy titok, hogy mi a neved, vagy legalább milyen hosszú, milyen jellegű? Annyira nehezen elképzelhető nekem is, amit írsz, főleg, hogy rendszeresen előfordul veled. Én úgy látom, még a hosszabb neveket, pl Annamária, Eleonóra (mindkettő van a családban) sem becézik automatikusan. Nekem néha mondják Zsuzsanna helyett a Zsuzsát, az szerintem rendben van, de Zsuzsit stb soha.
ma 11:11
 24/34 A kérdező kommentje:
Katalin és szinte mindenhol lekatiznak alapból, főleg kisebb helyeken.
ma 11:17
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Tünde a nevem, sokszor hívták Tündérkének, Tündikének, Nem zavart..

Sőt, jobb érzés volt, mintha azt mondták, volna, hogy xy-né...

ma 11:24
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

#20! Intelligens válasz. Ebből értett végre vagy tegezett tovább?

ma 11:26
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván tegezett tovább. Az ilyenek semmiből se értenek:D
ma 11:30
 28/34 anonim ***** válasza:
49%
Mindenhol "anyuka" megy. Gyerekorosztály, szülészet. Én utálom. Jobban szeretném, ha a keresztnevem használnák az anyukázás jobban zavar. Máshol mikor kórházban voltam (állami) a keresztnevemen szólítottak. Engem az nem zavar így hívnak.
ma 12:34
 29/34 anonim ***** válasza:

Szerintem csak magánban van ez. Ott szerintem volt már, hogy a keresztnevemen hívták be, de nem becenéven. (pedig könnyen becézhető és a való életben csak becézve használom)

Engem államiban mindenki a "-né" nevemen szólított, pedig utána ott van a lánykori vezetéknevem és a keresztnevem is.

ma 13:34
 30/34 anonim ***** válasza:
49%

Fogorvos vagyok. Én is dolgoztam együtt olyan asszisztensnővel, aki következetesen tegezett kb mindenkit, aki fiatalabb volt a nagymamájánál, a legtöbbeket becézgette is. Nem tudtam megtanítani neki a helyes kommunikációt, de ez nyilván otthonról jön, az régen rossz, ha egy 30 éves felnőtt embernek elkezded magyarázni, hogy nem a kispajtását hívja be, hanem egy pácienst, akiről nem tud semmit. Buta volt szegény nagyon, az asszisztens vizsgát sem tudta sokadszorra sem lerakni. Lényegesen hozzájárult ahhoz, hogy eljöjjek arról a helyről.

Anyósom szintúgy fogorvos, na ő például érdekes eset, mert a világon ő van a legjobban felháborodva, ha a pékségbe belépve tegezik őt (engem is zavart egy időben, most már egyszerűen nem érdekel), de ehhez képest ő minden betegét következetesen Krisztikének, meg Timikének szólítja magázva. Ez szerintem legalább akkora bunkóság, mint a random letegezés, becézni csak a szűk család becézhet valakit, nem is tudhatja, hogy hogy szereti az illető, meg azért egy 40 éves 3 gyerekes családanyát ne Jucikázzunk már, hát nem egy csecsemő.

ma 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!