Titeket nem idegesített, hogy főleg a szülészet területén egy csomó helyen alap, hogy keresztnéven szólítanak meg?
Tünde a nevem, sokszor hívták Tündérkének, Tündikének, Nem zavart..
Sőt, jobb érzés volt, mintha azt mondták, volna, hogy xy-né...
#20! Intelligens válasz. Ebből értett végre vagy tegezett tovább?
Szerintem csak magánban van ez. Ott szerintem volt már, hogy a keresztnevemen hívták be, de nem becenéven. (pedig könnyen becézhető és a való életben csak becézve használom)
Engem államiban mindenki a "-né" nevemen szólított, pedig utána ott van a lánykori vezetéknevem és a keresztnevem is.
Fogorvos vagyok. Én is dolgoztam együtt olyan asszisztensnővel, aki következetesen tegezett kb mindenkit, aki fiatalabb volt a nagymamájánál, a legtöbbeket becézgette is. Nem tudtam megtanítani neki a helyes kommunikációt, de ez nyilván otthonról jön, az régen rossz, ha egy 30 éves felnőtt embernek elkezded magyarázni, hogy nem a kispajtását hívja be, hanem egy pácienst, akiről nem tud semmit. Buta volt szegény nagyon, az asszisztens vizsgát sem tudta sokadszorra sem lerakni. Lényegesen hozzájárult ahhoz, hogy eljöjjek arról a helyről.
Anyósom szintúgy fogorvos, na ő például érdekes eset, mert a világon ő van a legjobban felháborodva, ha a pékségbe belépve tegezik őt (engem is zavart egy időben, most már egyszerűen nem érdekel), de ehhez képest ő minden betegét következetesen Krisztikének, meg Timikének szólítja magázva. Ez szerintem legalább akkora bunkóság, mint a random letegezés, becézni csak a szűk család becézhet valakit, nem is tudhatja, hogy hogy szereti az illető, meg azért egy 40 éves 3 gyerekes családanyát ne Jucikázzunk már, hát nem egy csecsemő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!