Titeket nem idegesített, hogy főleg a szülészet területén egy csomó helyen alap, hogy keresztnéven szólítanak meg?
Figyelt kérdés
Nekem ez olyan tiszteletlennek tűnik. Már telefonban is így szólnak bele sokszor, úgy, hogy életében nem látott, amúgy meg alap, hogy nem keresztnevezünk valakit, ha amúgy még csak nem is tudjuk, hogy milyen keresztnevet használ. Most az, hogy a legintimebb zónáimban turkálnak ezen az orvosi területen, hónapokon át, még nem jogosít fel senkit se a tegeződésre, se a keresztnéven megszólításra. Legalább kérdezzen rá, ha már annyira kellemetlen és szokatlan neki megadni a tiszteletet. Még az orvosok többségének amúgy evidens a magázás és a rendes néven megszólítást, általában a recepciósok és asszisztensek sportja ez. Másnak is volt ilyen tapasztalata, idegesít titeket, mit tesztek ellene? Ha visszakeresztnevezem őket, az meg olyan bénán néz ki, mintha nevelgetni akarnék felnőtt embereket.tegnap 09:12
31/37 anonim válasza:
Szülés után az osztályon mindenki csak "anya" megszólítást kapott. Én ezt azzal magyaráztam magamnak, hogy 3-4 naponta cserélődünk, nem tudnak annyi nevet megjegyezni. Bennem ez a megszólítás tudatosította folyton, hogy b*sszus, tényleg én már anya vagyok. 😃
32/37 anonim válasza:
A keresztnév + magázás nem bunkó.
Nekem meg a férjezett vezetéknevem (***né) úgysem tudják 10-ből 9x rendesen kimondani rendesen, mert egy kacifántos, lengyel eredetű családnév. Szóval engem nem zavarna a keresztneves megszólítás.
33/37 A kérdező kommentje:
Kicsit elszúrtam a kérdéskiírást, és sajnos ezen az oldalon nem lehet javítani. Tehát arra gondoltam, hogy becenév + magázás, keresztnév + magázás szerintem se bunkó.
tegnap 14:29
34/37 anonim válasza:
Engem is idegesit. Ha idegenek telefonba vagy akit eloszor latok személyeskednek es a nevemen szolitanak. A holgyem meg oke mobilba de mikor csak azt hallom h a nevemmel nyomatekosit, falnak mennek. Anyuka megszolitas is idegesitett a szuleszeten. :D tudom semmi se jo nekem. Alapvetoen utalom az idegeneket. Az embereket se birom, csak a kozvetlen kornyezetem,csalad, es munkatarsak,oket szeretem,de a tobbiektol rosszul vagyok. Bocs. :D
35/37 anonim válasza:
Engem a szülészeten a keresztnevemen szólítottak mikor bent voltam (5 napot összesen) és nem zavart. Én pl azt nem szeretem ha magáznak.
Az már engem is idegesített mikor "anyuka"-nak hívtak.
A magandokim is a keresztenevem szólított mikor mentem hozzá az se zavart.
36/37 anonim válasza:
31es, Pontosan ez az oka amúgy, csak sokan elvárják hogy 30 ember nevét az ellátószemélyzet tudja fejből, de a piciét is. Bár nyilván le lehetne írni egyenként egy listára vagy 30 dokumentummal járkálni egyszerre. Ennyi helyre megfelelni azért 2 nap miatt, mert totál más ahol hosszú ideig bent van valaki. Egyik a keresztnevét nem szereti, másik a magázást, valaki a tegezést, valaki az anyukát.
37/37 anonim válasza:
36 vagyok. Ja és ez off, bocsi, mert a kérdezőnél más a szituáció. Ott szimplán etikátlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!