Titeket nem idegesített, hogy főleg a szülészet területén egy csomó helyen alap, hogy keresztnéven szólítanak meg?
Nem, én se találkoztam még ilyennel. Mondjuk nekem itt ritka és hosszú nevem van(külföldi), szóval nem annyira ismert és kézenfekvő a becézése. Általában magát a nevet is kihívás nekik megjegyezni. Viszont máshol, ahol tudják, ha megkérdezik, hogy szoktak becézni, mindig mondom, hogy sehogy. Nem szeretnem, ha becéznek. Na, azt vannak, akik egyáltalán nem tartják tiszteletben. Volt egy becenevem, amit használtam a családban, de elkopott az mert elkezdtek máshogy hívni, aminek nincs köze névhez, de azt még szerettem családi és baráti körben, de azt nem szeretném, hogy ilyen alig ismert emberek becézgessenek. Na, akik nem tartják tiszteletben elkezdenek nem azon, hanem random módon becézgetni. Attól falnak megyek. Akkor már inkább lenne az a becenév, de ugye nem mondtam, mert azt kértem, hogy SEHOGY ne becézzen.
Az anyukával nekem nem lenne bajom, de nálunk "anyáztak". Csak azért nem lepődtem meg, mert egyszer itt olvastam, hogy oviban vagy bölcsiben is azt használták. Nekem ez nagyon fura és nem is tetszik. Azt az ember a saját anyjának mondja. Én nem szültem csecsemős nővéreket🤣
Én ilyennel nem találkoztam eddig sehol:D
Max. olyat, hogy a keresztnevén szólítanak valakit, pl. "Foglaljon helyet Krisztina", de az attól még magázás ugye.
Viszont én a másik oldalon vagyok (orvos), és rendszeresen letegeznek a betegek, amitől személy szerint a falnak tudnék menni.
A kedvencem az volt, mikor a beteg letegezett, mire én konzekvensen tovább magáztam (egyrészt hátha észreveszi, hogy nem a pajtija vagyok, másrészt amúgy is annyira megszoktam a magázódást, hogy képtelen vagyok a betegeket tegezni), mire közölte velem, hogy "nyugodtan tegezhetsz ám".
Sehol nem szoktam idegen embereket kapásból letegezni. Sem a boltban, sem a postán, sem az orvosi rendelőben. Nekem ez a normális, pedig fiatal vagyok.
#15! Az kellemetlen lehetett. Mit mondtál rá?
Engem nem zavar, mindegy, hogy tegeznek vagy magáznak, de fordítva nem. Egy orvost pofám nem lenne letegezni. Mármint most is tegezem, de nem így értem 🤣 Orvos-beteg viszonylatban. Itt az oldalon a tegezés az általános, bocs midenkitől, akit sért.
13-as, "Anyuka" helyett mit? Most egy olyan helyről nézve, ahol 30-40+ beteg gyerek van, mindig forognak, 1-2 van csak hetekig, emberhiány is mellé, a gyereked nevét tudják, de esélytelen ennyi szülő teljes nevét is pluszba tudni. Ki lehetne írogatni, de amikor dokumentálni, wc-re menni sincs idő, nem ezen lesz a fókusz, hanem a gyereken és azon, hogy veled is foglalkozzanak mentálisan stb., nem a neven. Őszintén érdekel, azért kérdem, hogy mi lehet még? Másik oldalról mindig megkérdeztem, hogy mit szeretnének, "anyuka, xy édesanyja, édesanya, vagy mi egyéb?", ők döntenek, 10-ből 9 anyukát kért, volt aki a keresztnevét és hogy tegeződhetnénk-e keresztnéven, mondtam persze. Ahogy kényelmesebb. Engem is zavart amúgy valahol bent az "anyuka", de megértem az okát. Engem jobban idegesített az "asszony" a szülőszobán. :D Kirázott tőle a hideg hisz felnőtt osztályon azért tudhatnák a nevem normálisan, de folyamatosan asszony meg asszonyok.
Kérdező, amit írsz tiszteletlen, sajnos. Hihetetlen, hogy ennyi ilyet kifogtál. Tegezd vissza, hogy "klárika". :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!