Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekes elet valoban...

A gyerekes elet valoban szenvedes?

Figyelt kérdés

Ma talalkoztam egy nagyon jo baratnommel es tobb orat egyuttvoltunk.

Eppen egy bolcsode mellett haladtunk el, ahol kint voltak a kicsik az udvaron.

Kerdezte a gyerekek lattan, hogy szeretem e a gyerekeket es mondtam, hogy igen nagyon, mindig is szerettem oket (de komolyan, rajongok ertuk 😊) es elkezdte mondani hogy jajj ez az egesz gyerekvallalas, eloszor 9 honapig cipeled, aztan megszulod es konkretan szetrombolod az egesz tested, szervezeted, aztan megszuletik es egesz eleteben "szenvedsz" vele, es hogy o nem is biztos hogy fog szulni meg ilyenek.

- amugy leszogezem, neki van 2 kisebb testvere, es kb. szuletesuktol fogva neki kellett veluk foglalkozni, szoval egyreszt megertem az allaspontjat - de ez kicsit eros kijelentes, hogy szenvedes az egesz.

2023. aug. 11. 12:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
65%
Igen a többségnek az. Persze ezt nem vallják be sokan maguknak sem, mert kibújni már nem lehet alóla, ha megszületett. Emiatt mondogatják állandóan a nyálas szövegeket azzal kapcsolatban, hogy ez egy csoda stb, aminek a fele sem igaz.
2023. aug. 11. 12:50
 12/35 anonim ***** válasza:
69%

Nagyrészt azon múlik az egész, hogy milyen gyereket dob a gép.

Nekem van mind a 2 véglet, így mindkét felet megértem

2023. aug. 11. 12:52
 13/35 anonim ***** válasza:
49%
Nagyon jó barátnőd és azt kérdezi, szereted-e a gyerekeket? Én ilyen small talk témákról idegenekkel beszélgetek :D
2023. aug. 11. 12:53
 14/35 anonim ***** válasza:
69%
Tényleg nehéz, és sokszor úgy érzem én is, hogy szenvedés. De nem ilyen egyszerű, az életben nem minden fekete vagy fehér. Nagyon sok örömteli pillanat van, és igenis lehet boldog az ember gyerekkel a nehézségek ellenére is. Ha vki ilyen negatívan látja a dolgot, vagy nem érett meg a gyerek vállalásra vagy egyáltalán nem való neki gyerek.
2023. aug. 11. 13:01
 15/35 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Viszont nem ertem, hogy aki szerint sok jo es potolhatatlan dolog van benne, es nem csinalna vissza hanem ugyanigy dontene, az miert van lepontozva, aki meg azt irja hogy tenyleg szenvedes es meg maguknak sem merik bevallani...

Akkor most tenyleg nem eri meg az egesz? Elbizonytalanodtam, hogy igy vallaljak e vagy inkabb ne..

2023. aug. 11. 13:08
 16/35 A kérdező kommentje:

Jo, persze, van akinek kinlodas..de en esetleg azt tudom elkepzelni, ha mondjuk sulyos betegseggel szuletett a gyerek, es tobb milliot kell a szuloknek gyujteni a gyogyszerekre, de lehet hogy a gyerek meg sem eli mikorra az a rengeteg penz osszegyulik..

Vagy ha extrem nehez eset a gyerek (csapkod, uvolt, hisztis bar ez inkabb a dackorszakra jellemzo az pedig csak egy atmeneti idoszak) es nem birnak vele a szulok.

De ha makk egeszseges a gyerek, konnyu eset, nincs vele semmi gond, kis buddha, akkor nem tudom elkepzelni, hogy ilyen esetben kinek szenvedes.

Ez csak az en nezopontom:)

2023. aug. 11. 13:13
 17/35 anonim ***** válasza:
72%
Egy makk egeszseges, nyugodt gyerek is gyerek. Csinálnak butaságot, kisértik a sorsot, szaladnak ki a kezedből az úton, akaratosak, ha arról van szó, nehezen aludhatnak el, vagy nem akarnak enni, féltékenyek stb. Ha valami komolyan veszi a gyereknevelést ez ugyanolyan nehéz tud lenni és ez is lemondással jár, ergo ezzel is van “szenvedés”
2023. aug. 11. 13:18
 18/35 A kérdező kommentje:
De akkor hogyan tudja ezt valaki elvezni?
2023. aug. 11. 13:20
 19/35 anonim ***** válasza:
67%
Én a vajúdáson kívül nem szenvedtem/szenvedek. Vannak nehéz pillanatok, de a szenvedés egyedül az lenne, ha valami baj érné, vagy ne adj isten elveszíteném a gyermekemet. Az utolsó pillanatig féltem a gyerekvállalástól, nehezemre esett elképzelni, hogy lemondjak az addigi kényelmes életemről. Így utólag már bánom, hogy nem előbb vágtam bele, annyi de annyi örömet ad, hogy ahhoz kèpest csekély a kényelmetlenség.
2023. aug. 11. 13:25
 20/35 anonim ***** válasza:
63%

“ De akkor hogyan tudja ezt valaki elvezni?”

Az a szó mond valamit kérdező, hogy szeretet?

En azt mondom, hogy olykor bitang fárasztó és nehéz igen de a világon őt szeretem a legjobban és nem a karomat hanem az életemet adnám érte. Ez ilyen egyszerű.

Gondolod alapból olyan mazoisták az emberek, hogy valami csak nehézséggel fáradsággal áldozattal jár de ujra és ujra bele vágnak csak mert? Nyilván van egy erős másik oldal is ami miatt mégis megéri

2023. aug. 11. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!