Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekes elet valoban...

A gyerekes elet valoban szenvedes?

Figyelt kérdés

Ma talalkoztam egy nagyon jo baratnommel es tobb orat egyuttvoltunk.

Eppen egy bolcsode mellett haladtunk el, ahol kint voltak a kicsik az udvaron.

Kerdezte a gyerekek lattan, hogy szeretem e a gyerekeket es mondtam, hogy igen nagyon, mindig is szerettem oket (de komolyan, rajongok ertuk 😊) es elkezdte mondani hogy jajj ez az egesz gyerekvallalas, eloszor 9 honapig cipeled, aztan megszulod es konkretan szetrombolod az egesz tested, szervezeted, aztan megszuletik es egesz eleteben "szenvedsz" vele, es hogy o nem is biztos hogy fog szulni meg ilyenek.

- amugy leszogezem, neki van 2 kisebb testvere, es kb. szuletesuktol fogva neki kellett veluk foglalkozni, szoval egyreszt megertem az allaspontjat - de ez kicsit eros kijelentes, hogy szenvedes az egesz.

2023. aug. 11. 12:11
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Van, akinek az, és van, aki boldog vele. Ezt időben fel kell ismerni, mert visszacsinálni nem lehet.
2023. aug. 11. 12:14
 2/35 anonim ***** válasza:
69%

Nekem négy gyerekem van - féligmeddig már felnöttek -, de soha nem mondtam volna ilyet.

Természetesen vannak stresszes idöszakok, de azért nagyrészt pozitív dolog gyerekeket nevelni. Nekem a terhesség is inkább jó volt, nagyon érdekes érzés, hogy benned fejlödik egy új élet, igaz, hogy a végefelé már fizikailag nem könnyü, de nem mondanám, hogy ezt az idöszakot "cipelésnek" éreztem volna.

A testem meg nem rombolódott szét, valamennyit változott, de azért még sokan összetévesztekenek a nagyobbik lányommal, ha kicsit messzebröl látnak.

Szerintem a barátnöd nagyon negatívan áll a témához, ilyen érzésekkel jobb, ha nem vállal gyereket, de egyetérteni nem tudok vele.

2023. aug. 11. 12:16
 3/35 anonim ***** válasza:
74%

Terhesség része: Nekem az első 2 terhesség nagyon szép,könnyű volt.

Semmi plusz súly nem maradt rajtam. Élveztem. A szülés is "szuper" volt ha lehet ilyet mondani. Gyorsan regenerálódtam.

Annyira élveztem a gyermekágyi időszakot, hogy biztosra tudtam, szeretnék még gyereket.

2,5 évvel később érkezett is a kisfiam,a kislányom után. Tehát ez is nagyon jó dolognak éltem meg. Vegyes páros.

De emellett nagyon nehéz is!

Dackorszak, nem alvás, fogzás, betegségek, vagy ők ,vagy te/ti. Segítség nem sok. Alkalmazkodás. Igen ,éreztem úgy, hogy a világból kiszaladnék, mindenkit hátra hagyva. Elfáradtam sokszor ,mindenhogy!!

De még mindig több a szép a boldogság, mint a "szenvedés "

Ezért úgy döntöttünk szeretnék "hosszú " ido után újra átélni a várandós időszakot, a szülést és szép sorban mindent. 😊

Már csak 1 hónap van hátra a terhességből. Szeptemberre várjuk a harmadik babát, aki kisfiú lesz.

Viszont nagyon nehéz a terhességem. Nagyon várom már a végét. Pedig az első 2 meg sem kottyant. 😏

Annyira mások vagyunk ,Annyira nincs 2 egyforma ember,élet, terhesség, gyerek.. Van akinek igen, kínlódás! Van akinek lila köd az egész!

Én úgy foglamanék, nagyon Színes! Eseménydús,teli élménnyel,kalanddal, bánattal, örömmel, sírással, veszekedéssel ,boldogsaggal! Tehát maga a nagy betűs élet! Szerintem gyermeket vállalni ,családot alapítani egy igazi érzelmi,hullámvasút,itt aztán az ember megtapasztalja milyen a világon a legbdogabbnak lenni ,milyen nagyon-nagyon aggódni sorolhatnám a végtelenségig. Ha újra kezdetném ugyanúgy mindent végig csinálnék.

Bár még nem tartunk a kamaszkornál azzal engem is ijeszgetnek 😆 Lehet akkor másképpen fogok majd gondolkozni. Legnagyobb gyermekem 9 lesz decemberben ,legkisebb ,vagyis a középső 6 éves. Legkisebb pedig 36 hetes a pocakban 😊

2023. aug. 11. 12:28
 4/35 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azt mondanám, hogy kompromisszumokkal teli. Sok szép és pótolhatatlan pillanata van, de közben a szabad élet nagyon korlátozódik ideiglenesen. Innentől kezdve teljesen egyéni, ki hogy éli meg ezt a 10-15 éves intenzív "rabszolgaságot".
2023. aug. 11. 12:34
 5/35 anonim ***** válasza:
90%
3-as vagyok. Visszaolvastam a válaszom ,elnézést, elég sok elírás van benne ,és hiba. Csak gyorsan írtam. 😊
2023. aug. 11. 12:34
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Én a kezdetektől fogva akartam egyszer gyereket, de mindig féltem. Most van kettő és igen bitang nehéz. Nemcsak azért, mert elvárja mindenki tőled, hogy nevelj mentálisan teljesen kiegyensúlyozott, boldog, szuper gyerekeket, amellett pengeélen táncolsz a józan ész és a kimerültség határán… jah és senkit nem fog érdekelni, hogy neked milyen nehéz, mondván magadnak szülted, edd is meg, amit főztél.
2023. aug. 11. 12:37
 7/35 anonim ***** válasza:
80%

Vannak árnyoldalai, de olyan jó részei is, amit gyerek nélkül nem tapasztalhat meg az ember, de ezt nehéz megfogalmazni. "Ott kell lenned, hogy átéld!" :). Hogy magyarázzam meg, hogy milyen érzés, amikor először visszamosolyog egy baba? Mi "ér" többet? Ez a mosoly vagy hogy hetek óta nem aludtál rendesen? Nem kell az egészet másoknak rózsaszín cukormázba csomagolni és posztolgatni a tökéletes boldogságot, de messze nem csak szenvedés. Azért nálam is van, amikor teljesen kivagyok tőlük.

Ha a barátnőd így látja, az szomorú, de biztos megvan rá az oka. Szerencsére van lehetősége dönteni.

2023. aug. 11. 12:38
 8/35 anonim ***** válasza:
54%

Kihasznált nagytesónak lenni totál más, mint anyának. Ez alapján nem lehet következtetést levonni.

Nekem két apróság van itthon. Fárasztó, sokszor kimerítő és persze nehéz is, de ha az elején lennék, akkor is akarnám őket. Boldog család vagyunk, ez bőven megér ennyit, még többet is.

2023. aug. 11. 12:40
 9/35 anonim ***** válasza:
74%
7-es. Ez azért nem annyira egyszerű. Mondd ezt egy olyan anyukának, akinek sz.r a házassága, segítség nincs, kutya se néz rá, hogy elégedjen meg csupán gyereke mosolyával…
2023. aug. 11. 12:43
 10/35 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon sok szenvedéssel (fizikai, lelki) és lemondással jár. Ettől még vannak jó részei is. Ezek aránya sok mindentől függ.
2023. aug. 11. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!