Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális az, ha egy nő azért...

Normális az, ha egy nő azért nem akar gyereket, mert sok kisebb testvére volt?

Figyelt kérdés
Azt gondolnám, hogy egy ilyen nagy családban felnőtt nő inkább családcentrikus, de kiderült, hogy nagyon nem, pedig már 30 is elmúlt. Azt állítja, hogy a gyerekvállalás szívás.

2023. aug. 7. 20:36
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:

Jah, csak közben a harmadik világban mégis szaporodnak agyra-főre sokkal rosszabb körülmények között.

Itt meg sokkal jobb körülmények között mindig találnak valami kifogást, hogy miért nem akarnak gyereket.

2023. aug. 7. 21:54
 22/68 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mindenkinek szaporodni.Mindenkinek a magánügye akar-e gyereket vagy nem.Hagyd békén,ha ő nem akar gyereket az ő dolga.Egyebkent nincs is jogod elítélni azt aki nem szül.
2023. aug. 7. 22:03
 23/68 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert minél fejlettebb egy társadalom, az egyéneknek annál könnyebb racionális, önálló döntéseket hozni.

Ha szerinted normális hogy Indiában a fiatalkorú lányokat eladják férjhez és muszájból szülnek 7-8-9-10 akármennyi gyereket, akkor veled van a baj. Nem akarják ők se, muszáj nekik.

2023. aug. 7. 22:05
 24/68 anonim ***** válasza:
100%

"mindig találnak valami kifogást, hogy miért nem akarnak gyereket."

Már miért kellene kifogást találnia?!

Szíve joga eldönteni!

Szerencsére már nem azokat az időket éljük "régen is nagycsalád" és a nőknek is van döntési joguk. Nem akarnak kényszeresen megfelel minden elavult társadalmi elvárásnak.

Tudod pont ő az élő példa hogy már az anyjának se kellett volna gyerek, ha azt a másik gyerekével nevelteti fel!

2023. aug. 7. 22:08
 25/68 anonim ***** válasza:
100%
Mit fáj neked,?????
2023. aug. 7. 22:11
 26/68 anonim ***** válasza:
100%

"Csak nagyon divat lett ez a gyerekmentesség és a legtöbb nő már nem akar semmilyen áldozatot meghozni…"

És? Simán az apja is maradhatna a gyerekkel otthon, mégis ritka az a férfi, aki meghozza ezt az áldozatot.

Amúgy, kérdező, könnyű más f@szával verni a csalánt. Vállalj te gyereket, és ha rendesen felneveled, akkor téged is pont annyira fogunk elítélni, mint ezt a nőt.

2023. aug. 7. 22:43
 27/68 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik volt gimis barátnőmnek két húga van. Az egyik a középiskola alatt született, a másik akkoriban lett általános iskolás. Mindkettőt gyakorlatilag ő nevelte fel, mert az apja ivott, az anyja állandóan dolgozott, egy patkánylyukban éltek, óriási szegénységben. Ráment az egész tinédzser kora a testvérei nevelésére.

Éppen ezért nem akar gyereket, és emiatt senkinek nincs joga elítélni őt, mivel a fiatalsága jó részét már gyerekneveléssel töltötte.

A saját gyerek más? Naná. De talán most már élheti az életét úgy, ahogy szeretné.

2023. aug. 7. 23:03
 28/68 anonim ***** válasza:
44%

Nem kotekedeskeppen de azért az elég valószínű hogy aki mondja ezt 15-20.. vagy akár 25 évesen, az meg majd egyszer csak rájön hogy ja, de mégis szeretnék... bár kitudja, lehet nem.

Ettől függetlenül sztem mindenkinek a maga dolga eldönteni ezt. csak az utóbbi időben lett ez ilyen kibeszélendő téma. A "szülő korban lévő nők" nagyrésze vagy miért nem szül' vagy miért szül annyit' kérdéseket kap állandóan. Mintha az embereknek nem lenne saját élete és azzal vannak elfoglalva ki mit csinál magával... vagy mintha a szülők azt hinnék feltalálták a szent grált... ok valamiféle kivaltsagosak amiért született egy kolykuk.. hát nekik minden is, hiszen ők szülők. A gyerekmentsek szerint meg minden gyerekes tuti egy idióta es BIZTOS hogy a pusztulásra ítélt vilagba megpecsételt sorsú utódokat hoznak letre céltalanul..

nem uncsi már?

2023. aug. 7. 23:15
 29/68 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak egy testvérem van, 14 évvel fiatalabb és én se akarok ez miatt. Állandóan hallgattam az üvöltését, nem tudtam tanulni, ha jó jegyeket akartam akkor tanulhattam a könyvtárban, kb idegen voltam az otthonomban. Érettségire meg azért nem tudtam tanulni mert azért visított hogy foglalkozzak vele. anyám meg rendszeresen a nyakamba sózta mert neki kell az énidő, nem érdekelte én mit szeretnék.

Nos, 18 évesen, érettségi után leléptem, azóta is csak a kötelező körökre megyek vissza, saját gyerek meg akkor se kéne ha fizetnének.

2023. aug. 8. 06:08
 30/68 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező oké akkor te szüljél tízet, segítség nélkül, ha akkora isteni csoda. Te megint az a katolikus elmebeteg vagy mint a másik kérdésnél?
2023. aug. 8. 06:09
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!