Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 vagy több, esetleg problémás...

3 vagy több, esetleg problémás gyerek mellett mit tudtok dolgozni?

Figyelt kérdés

Már rengeteg mindent megpróbáltam, de egyszerűen szinte lehetetlen akár csak egy 4 órás munkát is összeegyeztetni a gyerekekkel, mert vagy a kezdés vagy a vége nem esik megfelelő időpontra. A férjem nem tud sem reggel sem délután besegíteni a suliba vagy suliból elhozással, ráadásul ha betegek, akkor sem tud velük itthon maradni. Nektek hasonló feltételek mellett milyen munkátok van? Létezik olyan munka, ami mellett szünetekben is megoldható a gyerekfelügyelet?

Tudom, hogy nagyon extra igényeim vannak, de olyan jó lenne, ha valaki legalább azzal megnyugtatna, hogy létezik ilyen munka, csak még én nem akadtam vele össze...

2023. júl. 23. 18:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
32%

Néhány ötlet, nem igazán bejelentett munka mind, de talán valami kis pénzt hoz, esetleg katás vállalkozást vagy átalányadózást meg lehet rájuk próbálni.

Szakdolgozatíró (ha elég hosszú a határidő), lektor, fordító, magántanár.

Készíthetsz youtube-s tartalmakat. Esetleg ilyen hobbi dolgok, pl. anyum egyik kollégája szépen fest és eladja a festményeit, nyilván nem keres sokat, de legalább valami. Vagy más kézműves dolgok (pl. babaholmik készítése, dekor elemek készítése).

Egy jó és olcsó szabó is működhet, esetleg fodrász, kerti zöldségek termesztése, állattartás.

2023. júl. 23. 20:10
 12/22 anonim ***** válasza:
35%
Jah, ami zseniális szerintem, bár inkább nagyvárosban: altatási tanácsadó, intimtorna tréner, online kismama jóga oktató (az enyém kb. minden második héten lemondta).
2023. júl. 23. 20:13
 13/22 anonim ***** válasza:
64%
#11-12-es vagyok, nem tudom miért kell lepontozni, legalább én nem a tanárt ragozom kommenteken keresztül.
2023. júl. 23. 20:31
 14/22 anonim ***** válasza:
56%
Mi a foglalkozásod, kérdező? Mit dolgoztál a gyerekek előtt?
2023. júl. 23. 20:37
 15/22 anonim ***** válasza:
88%

4!

Es? Nem írta milyen végzettsége van. Eleve értelmetlennek az ilyen kerdesek

2023. júl. 23. 20:46
 16/22 anonim ***** válasza:
68%

"A férjem nem tud sem reggel sem délután besegíteni a suliba vagy suliból elhozással, ráadásul ha betegek, akkor sem tud velük itthon maradni."

Mondjuk a probléma itt kezdődik, így semmit nem fogsz találni, max 4 vagy 6 órában. Kíváncsi lennék, mit dolgozik apuka, hogy se reggel elvinni, se délután elhozni nem tudja őket...12 órázik minden nap? Akkor meg már bocs, de minek neki gyerek, ha csak aludni jár haza?

Bírom, hogy egy faszi simán szétteheti a kezeit, hogy ja bocs, hát én nem tudok segíteni a saját gyereke(i)m menedzselésével, oldd meg...de ha egy anya találna ilyen munkát, akkor ő lenne a sz.r szemét...

A kérdésre válaszolva én logisztikus vagyok, 8-16:30 munkaidővel. A férjem csoportvezető, ő 6:30-15 jár. Így én viszem reggel a gyerekeket, és ő hozza el őket délután. És nem, nem nyöghetné be egyik napról a másikra, hogy innentől ő nem tudja megoldani, mert a suli és az ovi is 16:30-kor zár. Bár nekünk "csak" 2 gyerekünk van, és egyik sem problémás vagy sni-s vagy bármi ilyesmi, de a történet szempontjából ez tökmindegy.

2023. júl. 23. 21:22
 17/22 anonim ***** válasza:
52%
Az még hagyján hogy se vinni se hozni nem tudja őket a férj, de még betegség esetén otthon maradni velük se? Oszt' aztán miért, neki nincs se fizetett szabija se táppénz kerete...? Nélküle becsődöl a munkahelye ha hiányzik 1 napot is? Igaza van ebben a 16-osnak, egyedül ez kb halott ügy legalábbis ha nem részmunkaidőt akarsz
2023. júl. 23. 21:39
 18/22 A kérdező kommentje:

Eredetileg a családi gazdaságban képzeltem el az életünket, azt kibővítve, a diplomám is ehhez kapcsolódik. Ebből már semmi nem lesz, ami volt, azt is felszámoltuk, mert a szüleim erejét már meghaladta én meg nem tudtam benne dolgozni, sőt a végén még segíteni se nagyon. A fejlesztesek miatt el is költöztünk.

A pedagógiai assziszten/családsegítő, a gyógypedagógiai asszisztens és a dajka (bölcsi és óvoda) képzést megcsináltam, de sajnos ebben sem sikerült összeszervezni a dolgot, mert ha más nem, hát a sok betegség keresztbe tett. A GYOD miatt amúgy is csak 4 órás munka jöhet szóba, de még az sem jön össze.

A férjem munkahelyét nem merjük kockáztatni, mert az a fix, ő nem is váltott munkahelyet a költözés után sem, szóval ő azóta is ingázik, ez napi 3 óra minimum, ha nem késik a vonat. Sehogy nem tudná megoldani se a bevitelt se a haza hozatalt. Mivel GYOD-on is én vagyok és GYES-en is, így a betegségeket is nekem kell megoldani, mert úgy tájekoztattak, hogy ő nem is mehet velük GYÁP-ra. Szóljatok, ha nem így van én csak örülnék neki!

2023. júl. 23. 22:00
 19/22 anonim ***** válasza:
70%

Én a helyedben valamilyen vállalkozáson törném a fejemet. Akár a szakmád szerint: gyerekfelügyelet, akár speciális igényű gyerekeknek is. Vagy fejlesztések: kutyaterápia, TSMT, stb. Ki kell járni az utat, hogy mi kell hozzá, biztos van olyan, amit elsajátítható.

Én egyébként 3-al vagyok itthon most mégy GYED-en, de utána GYOT mellett szeretném folytatni a vállalkozásomat (emlékékszereket készítek). Most is csinálom egyébként a GYED mellett, csak most nem teljes gőzzel.

2023. júl. 23. 23:03
 20/22 anonim ***** válasza:

Én logisztikus vagyok home office-ban. 3 gyerekem van, 2 éves a legkisebb.

De a pénzügyes kollégáim is otthonról dolgoznak.

Én tök egyedül vagyok a gyerekekre szóval nem is tudom mi lenne velem ha nem ez lenne a munkám...

Bár mondjuk ez teljes 8 órás munka, részmunkaidőre nem tudok megoldást.

2023. júl. 27. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!