Anyukák, akik pici gyerek mellett próbáltok fogyni - Adtok tanácsot?
Majdnem fél éves a fiam és eddig nem igazán sikerült formába hoznom magam.
Plusz 10 kiló maradt rajtam, ami lelkileg nagyon megvisel, pedig sose figyeltem a kilóimat az életemben. Ez viszont olyan változás, ami kihat a lelkemre.. Nem férek bele a régi ruháimba, szakad a bőröm, stb...
Próbálom elhagyni a cukrot, mivel sokat kávézok, első lépésként azt már nem cukrozom, illetve vizet iszok a cukros üdítők helyett. Átlag napi 5-10 km-t sétálunk babakocsival és ha tudok akkor két naponta 20 percet tornázok otthon. Kenyeret se nagyon eszek.
Ezek a dolgok már különböznek (nagyon!) az eddigi életemtől, mégsem látom a változást, pedig hónapok teltek el. Nektek mi vált be, hogy 1: megerősödjetek 2: visszanyerjétek az eredeti súlyotokat?
(Időm nincs nagyon futni menni, vagy edzőterembe. Párom és más családtagjaim is dolgoznak)
JAvaslom, kezdd el használni a kaloriabazis.hu-t, az igen sokat segít abban, hogy ne egyél túl sokat (kalóriában, nem mennyiségben), megfelelö összetételben amellett, hogy semmilyen nincs letiltott étel, azaz mindent ehetsz, csak a mennyiség az, amire figyelned kell.
A fórumon találsz rengeteg tippet, a kérdéseidre adnak választ a régebbi és sikeres felhasználók, támogatnak, ha valamiért elkeseredsz.
Emellett tudnak megfelelö mozgásformát is javasolni, amit otthon, a gyerek mellett tudsz végezni. Mellesleg a futás nem túl jó ötlet lenne, mert az csak tönkreteszi a térdet.
De szerintem nálad valószínüleg a bevitt kalória tól sok, ennyi mogzással különben fogynál.
Napi 6, relatív kis mennyiségű étkezés, nagyjából 3 óránként. Ebből az ebéd és a vacsora táplálóbb (pl csirkemell párolt zöldséggel), a többi kisebb étkezés.
Emeld meg a fehérjebevitelt (húsok, tojás), szénhidrátból pedig inkább lassan felszívódó típust fogyassz. Ilyen a teljes kiőrlésű kenyér, stb.
Babakocsival a gyors séta kivitelezhető, pont jó tartományba emeli a pulzust.
Esténként futni jártam. Fél órád este nincs rá? Ezen kívül a zabpehely nálam csodát tett, azt szoktam reggelizni, délig kitart.
Szoptatsz még? Mert ha igen, akkor várj a fogyással, nekem is csak akkor alakult vissza az alakom, mikor abbahagytam, addig hiába "erőlködtem". (Persze azért a torna és az odafigyelés az étkezésre szoptatás közben sem árt.)
Kelek hajnalban, amikor a férjem még nem ment el dolgozni és akkor megyek futni, tornázni. Ő kel a gyerekekkel és elrendezi őket, mire hazaérek.
Amikor még kisebb volt a kicsi, jártam kangára és maminbabára. A bike with baby is nagyon jó lehet.
Korábban (még jóval gyerekek előtt) felszedtem 25 kilót. 3 személyi edzőnél jártam, mind a hárman azt mondták hogy csak diétával vagy csak sporttal nem lehet látványos, tartós eredményt elérni. Nem szeretnék újra elhízni. Szakíts rá időt, megéri :-)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a javaslatokat! A csoport már fel is vett, megnézem.
Az esti vagy hajnali testedzés is jó ötlet, remélem lesz kellő erőm és akaratom hozzá. Egyenlőre nehéz felkelni és nehéz este ébren maradni. De igen, akaraterő kell.
A telefonra letöltöttem a kalória számláló app-ot. Azt az ötletet is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!