Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan, de olyan pipa lettem!...

Olyan, de olyan pipa lettem! Ti hogy reagáltátok volna le?

Figyelt kérdés
Kivittük a játszótérre a kétéves kislányunkat a párommal,és ott volt egy öt éves leány az anyjával.Párom leült a padra a triciklihez,hogy bekapjon valamit,addig én elvittem a kislányunkat csúszdázni.Az 5 éves kislány odament páromhoz,hogy megnézheti-e a biciklit.Párom megengedte,a kislány meg észrevette a hátuljában a ropit.Megkérdezte,hogy ehet-e belőle,párom meg megkínálta,utána odajött hozzánk,a kislány meg ment másfelé az anyjával.Erre azt vettük észre,hogy a kislány egyfolytában odajárt a triciklihez,és kiette az összes ropit.MOst engem nem az bánt,hogy elfogyott a ropi,hanem az,hogy ugy,hogy se én,se a párom a közelbe se voltunk,ugy volt pofájuk a triciklihez menni,és enni a ropiból.Mikor először láttuk,hogy odament az anyjával,még elnéztem,de másodjára,meg harmadjára,meg sokadjára ugy felment bennem a pumpa,hogy odaakartam menni szólni az anyjának,mivel ő vezette oda a gyerekét,de párom rámszólt,hogy ne balhézzak,ne ezt lássa a kislányunk.De basszus mi jogon?Nekem eszemben sem lenne a gyerekemnek engedni,hogy más dolgához hozzányúljon,még ha előtte meg is kínálták.Ti hogy látjátok?Nekem van igazam?Még az hozzátenném,hogy akkor láttuk egymást életünkben először.
2010. okt. 14. 13:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Igazad van, de kicsit túlreagálod szerintem
2010. okt. 14. 13:09
 2/13 anonim ***** válasza:
46%

Engem nem zavarna. Gyerek, had egye. Az én lányom is ha lát valakinél valamit oda megy kórencsálni, pedig mi is viszünk mindig, de a másé jobb. Ha valaki oda jön adok neki, berakom a babakocsi aljába, nem egyszer ettèk màr ki onnét a kukit ropit, nem zavar.

Volt hogy az innivalójából is kérnék, adok, mert volt már olyan hogy elfogyott, és jó volt hogy kapott. Van egy kislány, ha meglátja a babakocsinkat egyből megy túrni hogy hátha talál valamit:)

nem sajnàlom senkitől, plàne nem gyerekről a kaját!

2010. okt. 14. 13:13
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Igazad van.Nem az értéken múlik,hanem az eljáráson.Én biztos rászóltam volna a sajátoméra,ha idegenhez oda megy többször ropiért.
2010. okt. 14. 13:15
 4/13 anonim ***** válasza:
85%

Nézd.Az 5 éves kislány még nem fogja fel,hogy ha valamivel megkínálják (ebben az esetben ropival) akkor csak arra az egy alkalomra szól..Így ő a kis agyával úgy fogja fel,hogy voltaképpen ehet amennyit akar..itt bizony a kislány anyja a hibás,mert elképzelhetőnek tartom,hogy szólt a kislány az anyjának,hogy akar még ropit,és az anyja "jól van kicsim akkor menjünk oda és egyél" szöveggel mentek a biciklihez..

Én bizony nem balhéztam volna,de oda mentem volna,és nyugodt hangon megkérdeztem volna az anyukát,hogy mi a jó büdös francot művel??

Elmagyaráztam volna neki,hogy nem az a baj,hogy a kislánya eszik ropit,hanem,hogy az anyja is természetesnek veszi,hogy más gyereke elől megegye..

De tapasztalatom azt mondja,hogy hiába vitáztál volna,hiába magyarázkodtál volna az ilyen embereknek felesleges..Másnap ugyanúgy ezt csinálná,és nem is venné zokon ha letolnád..

Mondok egy esetet.. Vidéken laktunk.A fiam 4-5 éves volt,a szomszéd kisfiú szintén..Már reggel az kapunk előtt állt várva,hogy kinyissam és beengedjem(ez sokszor reggel 7-8 óra volt) Ilyenkor úgy voltam vele,hogy 1+ kistányér reggeli még nem okoz gondot így ha korán ott volt kapott reggelit,ebédet,és sokszor vacsorát is..(nem tartottam helyesnek hogy amíg a fiam eszik addig ő bámulja) Ám egy nap az idős szomszédom megkérdezte,hogy miért csinálom ezt,miért én etetem,itatom más gyerekét..Ugyanis kiderült(amit én nem tudtam) hogy az gyerek anyja már reggel fél 7-kor odaállítja a kapunk elé a gyerekét,hogy "na itt várj,nemsokára bemész..Egyél-igyál rendesen,és ne legyen panasz rád,mert ha hazajössz agyonütlek"

Na valami ilyesmi lehet a kislány anyja is..

2010. okt. 14. 13:18
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Alapvetöen igazad van, es ertem azt is, hogy nem a ropit sajnaltad töle. En csak azt nem ertem, hogy milyen ertekrendje lesz egy ilyen gyereknek? Az enyem is ilyen kis kunyeralos, utalom is ezt. En mindig mondom, hogy ne csinald, meg nem szabad, ugyis megkinaljak, es az szerintem megint mas. En sem sajnalok senkitöl semmit, a jatekokat is mindig elviheti akarki, csak kerjek el, es ezt az enyemnek is meg kell tennie, ha mas homokojatekaval akar pl jatszani. Eddig egyszer mondtak nemet (pont homokozojatekra), tegra is nyilt a szemem, de hat ez van, van ilyen :)
2010. okt. 14. 13:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

nem az a baj,hogy a kislány evett hanem az,hogy az anyja is biztatta..Hogy az anyja is természetesnek vette,hogy odamennek,és megeheti az egészet..

Na itt a gond! Én is megkínálom bármelyik gyereket ha van,ezzel nincs gond,de ne pofátlankodjon az anyja,és ne én etessem az egész játszóteret!!

2010. okt. 14. 13:22
 7/13 A kérdező kommentje:
mint írtam,egyáltalán nem az zavar,hogy megette a ropit.Váljon egészségére,hanem az,hogy az ANYJA vezette oda akkor is mikor mi sehol a környéken nem voltunk.Kérdezze meg,még oda is adtuk volna az egéyzet,de az a pofátlanság netovábbja,hogy más dolgai között túrkál engedély nélkül,főleg hogy a tudlaj ott sincs.És nem sajnálom egy gyerektől sem a kaját.Ilyent nem mondtam!!!
2010. okt. 14. 13:24
 8/13 anonim ***** válasza:
80%

Neked van igazad, de ne mérgeld ennyire magad, egyrészt nem éri meg, másrészt meg felrobbansz a méregtől, mert nagyon sok ilyen van:)

A játszótéren minden közös, ez tény, de nekem nem lenne pofám egy otthagyott bármilyen ételből venni a gyereknek. Más dolog, ha megy és kérincsél, még csak 15 hónapos, neki nem lehet megmagyarázni, hogy ott az ő étele, a másé meg mindig finomabb:)

Én is megkínálok minden gyereket a miénkből, sosem okozott gondot, de ha kérés nélkül rájár a gyerek az anyuka biztatására, az nagyon gáz, ott az anyukával van a bibi.

Mindenesetre ne mérgelődj, legközelebb ne hagyd ott a kaját, hanem vidd magaddal:)

2010. okt. 14. 13:25
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek az gyerek,ha megengedsz neki 1x valamit,akkor örökre azt hiszi majd,hogy szabad!És nem a gyerekkel van baj szerintem,hanem az anyukával!Enyhén szólva is nagyon nagy pofátlanság!!!
2010. okt. 14. 13:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Már mi is jártunk igy a játszótéren,hogy megették a gyerekeim elöl amit vittünk pedig a táskámban volt!

Nem értem az olyan szülöket aki nem figyel a gyerekére.Ha az enyémet megkinálják mindig mondom egyet vehetsz többet nem.Soha nem volt "pofátlan" a fiam ö már 13éves,kicsi lányom 15hónapos.Bizony nap mintnap szembesülök én is ilyen gyerekekkel,csak hááááááát az egész játszótérnek nem tudok rágcsálni valót vinni!

2010. okt. 14. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!