Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen fogadtatás után sütnél...

Ilyen fogadtatás után sütnél neki tortát a születésnapi zsúrjára?

Figyelt kérdés

Párom kislányának a héten lesz a születesnapja, 8 éves lesz. Családilag már hétvégén megünnepeltük, én sütöttem neki a tortát. Mikor meglátta a tortát, azonnal elkezdte szídni, hogy milyen ronda, más ennél szebbet kak*l stb. Miután felvágtuk sem volt róla jó véleménnyel, többet adott a kutyának, mint amennyit megevett belőle, húzta a száját, hogy nem ilyet akart, hányás íze van... Nagyon megalazó volt. Egyébként mindenkinek ízlett, szerintem is jól sikerült, bár nagyon elment tőle a kedvem a reakció után. A párom szerint olyan a lánya, mint az anyja, ő is ilyen stílusban adja elő magát, szerinte jól sikerült a szülinap, finom volt a torta is. Azt hittem, hogy lesz egy kis időm felejteni, de tegnap benyögte a kislány, hogy szombaton lesz a barátnős szülinapja és csináljak neki egy ugyanolyan tortát, mint amilyet hétvégén.

Ilyen előzmények után szívem szerint soha többet nem csinálnék neki és most nem tudom eldönteni mi legyen. Tényleg van egy nagyon sértő stílusa a kislánynak és borzasztó csúnyán is beszél, de mégis a párom lánya. Ti bevállalnátok egy újabb lealázós "köszönömöt"?

2023. júl. 18. 07:14
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként egy minimalisan megnevelt gyerek akkor is megköszöni a tortát ha szar.
2023. júl. 18. 14:29
 32/43 anonim ***** válasza:
93%

Biztosan nem sütnék neki ezek után. Nehogy már egy neveletlen kis "hercegnő" utasítgasson. Egyszer az életben talán megtapasztalná, hogy vannak következményei annak, ha így beszél, mert ilyen szülőkkel valószínűleg bármit bármikor megtehet.

Az apja is megéri a pénzét. Persze, az exre fogja, ami lehet hogy igaz. De ő tesz ez ellen bármit is, neveli a gyereket?

2023. júl. 18. 15:01
 33/43 anonim ***** válasza:
88%
Megkérdezném tőle, hogy miért akar a barátnős szülinapjára egy ronda, hányás ízű tortát? Ha látnám, hogy elszégyelli magát, netán valamiféle szabadkozás is elhangzik, akkor talán megsütném neki. Ellenkező esetben nem.
2023. júl. 18. 15:18
 34/43 anonim ***** válasza:
81%
Figyelj, a gyerek anyja a saját ferjével csinálja ezt. Tehát ez nem fúrás, ez valami más. Zavarban van és nem akarja megmondani, hogy tetszik neki az ajándék? Nem tudom, de a lánya nyilván kritika nélkül másolja. Kérdező, szerintem is mondd meg neki őszintén, hogy nem igazán érted ezt a felkérést, hiszen a szülinapján ezt es ezt mondta a tortára. Kíváncsi vagyok, mit reagál...
2023. júl. 18. 15:31
 35/43 anonim ***** válasza:
77%

Nem sütném meg, ennyi. Egy nyolcéves már nem 3, aki büntetlenül bármit mondhat.

TUDJA, mit beszél!, nagyon jól, nem kell minden a másik félre fogni.

2023. júl. 18. 16:52
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Tuti nem.
2023. júl. 19. 03:50
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért ne védjük a gyereket túlzottan. Az enyém is 8 éves, ha valami nem ízlik neki vendegségben odasúgja nekem,hogy anya ez nem ízlik. Én meg azt szoktam mondani,hogy semmi baj, ilyen van mondja,hogy: köszönöm szépen, ezt nem kérem, sajnos nem szeretem benne ezt vagy azt a fűszert, zöldséget, stb.

Otthon is elvárom,hogy megköszönje azt hogy elkészítettem valamit és eléraktam akkor is ha nem ízlik neki. Pedig nem vagyok egy hazisarkany...

2023. júl. 19. 13:21
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

37vagyok

Mondjuk amúgy ilyenkor ki tudok akadni, hisz miattuk főztem, nekem a vajas kenyér is jó lett volna ...

2023. júl. 19. 13:23
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Ízlett neki, ez nyilvanvaló. Azért adta elő, hogy szar, mert azt hiszi, ez a menő, mindent lefikázni, ezt látta otthon. Ott helyben kellett volna rendet tenni, ez már így utólag nem igazán fog működni. Én is azt mondanám amúgy, hogy ne haragudj, nem értem, azt mondtad, ronda és szar, most meg süssem meg újra, magyarázd már ezt el nekem, légy szíves.
2023. júl. 19. 14:18
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
37# igen ..te megtanítod neki, hogy mit mondjon....ennek a KISLÁNYNAK meg senki nem tanította meg. Se az apja , se az anyja
2023. júl. 19. 14:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!