Mikor mondtátok el a munkáltatónak a terhességet és milyen volt a fogadtatás?
Én kb. 6 hetes lehettem kénytelen voltam elmondani, mert veszélyes a munkahelyem. Akkor jelentettem be írásban is. De talán jobb lett volna hallgatni, mert ahogy megtudta a babát, azonnal berakott egy 7*24 órás szolgálatba (éjjelnappal+hétvégén), aztán veszélyes vegyi anyagokhoz küldött ellenőrzésbe, hiába kértem, küldje a nem terheseket. Nem akarta elfogadni, hogy egy anyának fontosabb a gyereke egészsége 1000 munakhelynél is.
A főnököm pasi, kb 36 éves. lehet nem az ő agyszüleménye volt az egész, ahnem a jóindulatú kollegináké, nem tudom.
Aztán kiírattam magam. Amikor vittem az orvosi papírt, hogy márpedig én tovább nem megyek, akkor beijedt, hogy mi lesz nélkülem. Mondtam neki, ezen nem ártott volna elgondolkodni az elején. Azóta itthon vagyok. Nyugi van, minden nagyon jó :)
17+5hkm
Hát a miénk elég rendhagyóra sikeredett...
A pozitív tesztelés (ma 4 éve) másnapján frontálisan karamboloztunk, és bár csak egy munkatársam lett beavatva +a szülők, másnap már mindenki azért aggódott (köztük a főnököm is) hogy csak a baba megmaradjon. Most 3 éves :) Az öccsénél pedig még gyeden voltam a "naggyal" pár hetes terhes voltam amikor felhívott a főnök, hogy nem szeretnék-e hamarabb visszamenni, mert úgy alakult, hogy nagy szükség lenne rám. Így kénytelen voltam elmondani. Ő pedig gratulált.
Én pozi teszt után 3 nappal szóltam, és többet be sem mentem, pedig nem veszélyes a munkahelyem,pénzintézetben dolgoztam. Az ok az volt, hogy cukorbeteg vagyok, és annyira nem voltak partnerek, hogy időben adhassam be az inzulint, és időben egyek. Azt mondták, majd ha nem áll ügyfél az ablakomnál, ami volt, hogy csak 11-kor alakult úgy. Terhesen meg azonnal még jobban megugrott a cukrom, így a diabetológus nem engedett ilyen körülmények között dolgozni.
Gondolhatod, hogy nem volt szívélyes a búcsú, azt mondták, cserbenhagytam Őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!