Ilyen fogadtatás után sütnél neki tortát a születésnapi zsúrjára?
Párom kislányának a héten lesz a születesnapja, 8 éves lesz. Családilag már hétvégén megünnepeltük, én sütöttem neki a tortát. Mikor meglátta a tortát, azonnal elkezdte szídni, hogy milyen ronda, más ennél szebbet kak*l stb. Miután felvágtuk sem volt róla jó véleménnyel, többet adott a kutyának, mint amennyit megevett belőle, húzta a száját, hogy nem ilyet akart, hányás íze van... Nagyon megalazó volt. Egyébként mindenkinek ízlett, szerintem is jól sikerült, bár nagyon elment tőle a kedvem a reakció után. A párom szerint olyan a lánya, mint az anyja, ő is ilyen stílusban adja elő magát, szerinte jól sikerült a szülinap, finom volt a torta is. Azt hittem, hogy lesz egy kis időm felejteni, de tegnap benyögte a kislány, hogy szombaton lesz a barátnős szülinapja és csináljak neki egy ugyanolyan tortát, mint amilyet hétvégén.
Ilyen előzmények után szívem szerint soha többet nem csinálnék neki és most nem tudom eldönteni mi legyen. Tényleg van egy nagyon sértő stílusa a kislánynak és borzasztó csúnyán is beszél, de mégis a párom lánya. Ti bevállalnátok egy újabb lealázós "köszönömöt"?
Nem sütnék, és megmondanám a gyereknek, hogy nagyon megbántott, ahogy akkor beszélt a tortáról.
Biztos az anyjától tanulja, de meg kell vele értetni, hogy ez a viselkedés borzalmas.
Én elsősorban apuval megbeszélném (normális stílusban)hogy az engem kutyára nem érdekel hogy az anyjának milyen a stílusa, velem nem fog így beszélni a gyerek (meg senki) amíg a szabdidőmet áldozom rá bármilyen formában is és hogy jól esett volna ha szól pár szót ott az érdekedben, mert kb mindenki kutyájának érezted magad a saját otthonodban. (Ha így volt)
Utána beszélnék a kislánnyal,hogy ez nagyon csúnya volt,pedig nagyon igyekeztél és kéred,hogy többet ne beszéljen így, sütsz tortát,mert szeretnéd ha jólérezné magát a barátaival,de csak akkor ha az elejetől a végéig ott áll melletted és segít. DE!!! Ha elmegy mondjuk a díszítés előtt vagy mielőtt azt mondod kész (akkor is ha csak 2 csokipillango kellene már rá, fogd meg és vágd ki a kukába,majd mond neki,hogy majd anya, vagy apa megoldja valahogy. 8 éves,ha most nem húzol kemény határokat jobb esetben rövid lesz a kapcsolatotok rosszabb esetben hosszú de nem fognak sokra tartani benne,mondván " jaj gyerek még" "ilyen az anyja" ( nyilván hogy apa nem neveli azt nem fogja kimondani senki.
A legnagyobb hiba, hogy ott és akkor nem szólt rá senki.
Viszont ez egy lehetőség, hogy legalább utólag tudatosítsa magában, hogy miket mondott (ugyanis nyilván nem azért mondta, mert bármi baj volt a tortával, hanem megszokta ezt a stílust). Kérdezz vissza, hogy ugyan miért szeretné, hogy te süss, ha egyszer nem ízlett neki. Ha azt mondja, hogy de tetszett és ízlett, emlékeztesd a viselkedésére. Elmondhatod azt is, hogy ez neked rosszul esett - sajnos ő még egész egyszerűen ezt nem tanulta meg, mert minden rá lett hagyva. Jó esetben nem rosszindulat van benne, csak neveletlen. Ha valamennyire hajlandó belátni ezt és bocsánatot kérni, én megsütném az új tortát, azzal a feltétellel, hogy ha azt is leszólja, többet nem kap. És NE egyedül legyél ebben a szerepben, az apja álljon ki melletted, legjobb lenne, ha ő határozna meg előre valami büntetést, amit aztán következetesen betart.
Ez egy gyerek. Nem belőle származik ez a stílus. Egy 8 éves csak visszatükrözi, amit maga körül tapasztal.
Beszélgessetek el vele hármasban, te, az apja meg a kislány. Mihamarabb, lehetőleg a szombati parti előtt még. És aztán süss neki tortát.
Azért kettesben is megkérdezném a párodat, hogy mit gondolt, mielőtt egy olyan nőnek nemzett gyereket, aki így viselkedik.
Ha ez nem kamu,akkor en nem sutnek neki.susson az anyja.
Ha ilyen a kiscsaj siman el tudom kepzelni,hogy csak azert mezes mazos,hogy a baratnoi elott is lealazzon aztan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!