Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem vállalt gyermeket,...

Aki nem vállalt gyermeket, később megbánta?

Figyelt kérdés
30vagyok. Nem vágyom rá. Megköveznek miatta hogy miért nem? Egyet muszáj, majd megbánom, nem lesz aki öregkoromban rámnézzen, ez az élet értelme stbstb. Olyat kérdeznék, aki fiatalon nem vállalt, és nem is lett neki végül, később megbánta hogy nem szült?

2023. jún. 29. 09:37
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
61%

Nem értem miért szavaztátok le a 7-es válaszolót, teljesen rendben van amit írt. Én is utálom a gyerekeket, nem bírom őket elviselni, 34 éves vagyok és tinikorom óta tudom, hogy én egy gyerek miatt nem fogom elrontani az életemet. Nem vagyok anyának való, még felnőttekhez sincs türelmem nemhogy gyerekhez. Nem akarom, hogy felelős legyek egy másik emberi lényért életem végéig, nem akarok milliókat kidobni miatta az ablakon, nem akarom tanítani, foglalkozni vele, stb. Plusz az én tulajdonságaimat se akarom tovább örökíteni, arról nem beszélve, hogy erre a világra és bizonytalanságra mi értelme szülni?

Ahogy már előttem is leírták nagyon idióta magyarázat, hogy legyen aki idős korodra rád nyitja az ajtót. Nem véletlenül vannak tele az idős otthonok és a kórház elfekvő osztályai öregekkel. Ki az, aki képes lenne teljes mértékben a gyerekére hagyatkozni és elvárni, hogy adja fel az életét és gondozza az idős szülőt mert elvileg kötelessége lenne. Hát nem egészen az.

Kérdező én tudom miért írtad ki a kérdést, de eszedbe ne jusson csak amiatt szülni, hogy békén hagyjon a környezeted. Nem fognak ők segíteni semmiben, nem vesznek pelenkát, nem segítenek berendezni a babaszobát, nem lesznek bébiszitterek, semmi. Csak szeretnek beleszólni az életedbe és a döntéseidbe, mert valamiért úgy érzik joguk van hozzá.

Ha már szakad a cérna akkor vagy fordítsd ellenük a kérdést, pl. nem bánta meg, hogy szült? Majd úgyis megfogja... vagy Mi van ha a hőn szeretett gyermek alkalomadtán öregotthonba dugja és soha többet nem néz rá? Vagy pedig sorakoztasd fel az érveidet, hogy miért jó neked gyerek nélkül, mennyivel könnyebb az életed, mert nekik már sose lesz az és nem tetszik nekik, hogy más lehetőség is lett volna csak ők (lehet pont ilyen nyomásra) nem éltek vele. Vagy mondd azt, hogy nem lehet gyereked és kelts kis rossz érzést bennük mert ilyen rohadt tapintatlanok. Lényeg, hogy állj ki magadért határozottan.

2023. jún. 29. 16:21
 22/32 anonim ***** válasza:
78%
Ja, tök rendben van vinnyogó sząrnak hívni egy gyereket.
2023. jún. 29. 16:31
 23/32 anonim ***** válasza:
36%
Húha 22es jobb is ha nem lesz gyereked nem kicsit vannak problemáid..
2023. jún. 29. 17:01
 24/32 anonim ***** válasza:
Itt nem fogsz releváns válaszokat kapni, mert akik írják, hogy nem bánták meg, még nincsenek is abban a korban, hogy megbánhassák. Az egyik válaszoló 43 éves, ő írta egyedül, hány éves. És még ő is alig van kifutva az időből. Sőt, van aki ilyenkor még bevállalja, szóval ilyen hamar ez nem fog tudatosulnim
2023. jún. 29. 18:31
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Én azt bántam meg, hogy lett, asszem ez a szarabb verzió...
2023. jún. 29. 19:40
 26/32 anonim ***** válasza:
63%

Az ilyen típusú kérdések mindig nagy vitát generálnak. Rengeteg van belőlük, szinte heti rendszerességgel bukkannak fel. Mivel az emberek többségének van gyereke, vagy szeretne, még mindig kilóg a sorból, aki nem akar. Önző, defektes, akármi. A lenézés, lesajnálás, értetlenkedés, győzködés elsősorban a nőket sújtja, de azért jut belőle a férfiaknak is. Sok dologban változott a közfelfogás, de ebben az egyben még mindig tartja magát a régi beidegződés. Kár.

N

2023. jún. 29. 19:57
 27/32 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem erre csak az élete végefelé járók tudnának érdemben válaszolni. Egy 30-as, 40-esnek meg fogalma sincs.
2023. jún. 29. 21:45
 28/32 anonim ***** válasza:
78%
Inkább azt bánták mev sokan, hogy vállaltak, csak maguknak sem merik bevallani. Elég olvasgatni a családi kapcsolatok rovat elkeseredett kérdezőit. Kicsit ilyen önámítás sokaktól, amikor elmondják mennyire sz@r minden, de azért a végére odateszik, hogy jaj de nem bánta meg ez az élete értelme. Persze biztos van, akinek tényleg az, de nem való mindenkinek.
2023. jún. 30. 21:01
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mit lehet ezen megbánni. Csak olyan bánhatná meg, aki szeretne gyereket, az meg önszántából úgysem mondana le róla, max. nem lehet neki. Azt meg nem bánhatja meg, hiszen nem ő tehet róla.

N

2023. jún. 30. 21:15
 30/32 anonim ***** válasza:

Ő pl tuti megbánta (volna, ha túlélik) , hogy vállalt

[link]

2023. jún. 30. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!