Mi volt a legrosszabb vagy legkellemetlenebb dolog amivel a gyermeked bölcsődéjében/óvodájában/iskolájában szembesültél?
A kérdés: melyik intézménynél mik voltak azok az események, vagy szituációk, amik kiverték nálad a biztosítékot?
Tudtok ilyenre példát mondani?
Törvényszerű hogy kellett volna szembesülni valamivel?
Nálunk minden rendben volt
Hogy van egy bölcsis gyerek aki állandoan olyan szinten harapott hogy telis tele volt véraláfutással meg vérnyonokkql a gyerekem folyamatosan es nem oldották meg a gondozók es azt mondták majd kinövi a harapós. Nem nőtte ki.
Már feljelentésen is gondolkodtam könnyü testi sértés miatt. Meg a szülőkkel beszelni de azt mondták a gondozók ne csináljam nyugodjak meg, meg stb.
Nem egyszer bőgtem el magam mikor fürdettem és megláttam mindent hogy agyon vagy harapva. Mint a kutyák. Erősen mélyen.
Aztán olyan ia volt hogy a bölcsiben kézláb fertőzés járvány volt. Elkaota a gyerekem ki lett kezelve. De ahogy nőttek le a körmei látszódott még a körmein a korábbi járvány miatti betegség. Erre a gondozó a bolcsis orvossal egyetemben arról győzködtek hogy gombás a gyerekem körme és mindezt úgy mintha igénytelenség lenne nálunk és hanyagság miatt tehát szájhúzva adták elő.
Kicsi falu, 900 fő ahol mi lakunk.
1 ovi, ezen belül 45gyerek összesen.
Na. Hát van az elit, akiknek kb mindent lehet, meg van a köznép.
Az elitbe kb 5-7 anyuka tartozik. Ők kb a köszönni nem tudnak kategória. Természetesen a csoportpénzeket is ők kezelik.
A legkellemetlenebb az volt, mikor szőren szálán eltűnt a csoportpénz potom 400ezer ft. Állítólag az anyukát akinél otthon volt borítékba, kirabolták 🤦♀️
Minden szülő elhitte, mert ha Tündike azt mondja úgy is van.
Rá 2hónapra jött a nyáriszünet, a nyáron Tündikének fel lett újítva az egész konyhája
Számomra az a legkellemetlenebb, hogy külön bölcsis, és hétköznapi ruhatárat kell tartanom, mert a bölcsiben annyira koszos lesz minden nap, hogy bármivel mostam, foltos maradt. Van előkéjük a kajához, de nem ér semmit. Az udvarra van bent esőnadrágja, de sosem adják rá, így a ruhája lesz saras, mocskos. A homokozó homokja is olyan, ami beeszi magát az anyagba, és bármivel kezelem, ott marad a sárga folt. A feketén is meglátszik. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ha valami koszos lesz, átöltöztetik, a kosz meg menthetetlenül beleköt a ruhába.
4 óvónéni van az ovinkban.
Az egyik kocsmáros volt elötte, a másik veri a gyerekeket, a 3.alkoholista, a 4.pedig úgy öltözködik 40+os létére mint egy utcalány.
Elég kiábrándító.
Nekem az első nap az oviban elég rossz élmény volt. Beszoktatás, én is bent voltam. Akkor láttam, hogy nagyon agresszívek a gyerekek. Egyik felnyomta a másikat a falra, az állt egy kicsit letargikusan, aztán eltört a mécses.
Udvaron együtt volt a 3 csoport. Nagycsoportban már rendesen a kiközösítés ment, egyszerűen szörnyű volt ezeket látni.
Ja a beszoktatás külön egy érdekesség. Direkt ugy van szabályozva oedig hogy kéthetente 2 gyereket lehet egyszerre beszoktatni csak es mindenki be van sorolva. Eleinte a szülő is bemehetett.
És tudjátok mi volt nálunk a beszoktatás? Hagyták a gyerekekekt sírni a sarokban. Mas anyuka gyerekének mikor az enyémet szoktattuk be, és még én vittem oda egy labdát a sírva hagyott kicsinek, hogy eltereljem szegényke figyelmét, ne sírjon, és aztán lestek a gondozók, hogy jé csend lett es azt mondták a saját gyerekemmel foglalkozzak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!