Vállalnál gyermeket a pároddal, ha neki az előző kapcsolatából autista gyerekei lennének?
Apuka dumája 100 % kamu.
Egyébként nem vállalnék, de elsősorban nem az autizmus miatt, hanem mert 2 gyereket még felesben eltartani se kevés. Egy SNI-s gyerek pedig eleve jóval többe van (saját tapasztalat), kettő meg pláne.
Azt meg nem tartom tisztességesnek, amikor apuka csinál még párat, majd csökkentteti a fizetendő gyt összegét az új családra hivatkozva. Az érzelmi oldala se könnyű: végignézni vagy azt, hogy a "mi közös gyerekeinkért" egyre jobban hanyagolja az elsőszülötteit (előrevetíti hogy hogy bánna a mieinkkel, ha minket is megunna),
vagy azt megélni, hogy a sajátjainkra sose jut annyi fogyelem, mintha ők lennének az egyetlen gyerekei.
Számomra furcsa, hogy nektek ez ennyire vicces és hihetetlen, de én pont ezt tettem.
Úgy éreztem, csapdába csaltam, mert főleg én szerettem volna gyerekeket. Utána ő is nagyon örült nekik, de mégis egyre távolabb kerültünk egymástól. Mindketten önmagunkat hibáztatjuk a gyerekek problémáiért. Én le is tettem arról, hogy anyán kívül más is legyek, ez is rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra. Már csak lakótársak voltunk. Ő ezt talán soha nem lépte volna meg, ezért én léptem. Valószínűleg az is benne volt, hogy azt lelkileg rosszabbul viseltem volna, ha végül mégis ő adja fel. Nem azt mondom, hogy ez volt a legjobb ötletem az életben és még nem is telt el azóta sok idő, de eddig nem bántam meg. Azóta kötetlenebbül tudunk még beszélgetni is, a gyerekekkel is több minőségi időt tölt. Ezek csak most tűnnek fel. Amikor egész nap velünk volt, akkor alig várta, hogy lefeküdhessen aludni vagy elvonulhasson hogy ne a folyamatos hangzavar vegye körbe, most meg programokra viszi őket.
Segítségem van, mert rá, a szüleimre és a barátaimra támaszkodhatok.
A héten mesélte, hogy találkozgat egy hölggyel és a gyerekeket is szeretné bemutatni neki, mert kezd komolyabb lenni a kapcsolatuk. Ennek kapcsán kezdtem el gondolkodni, hogy hogyan alakulhat náluk a későbbiekben.
Tudom, hogy nincs hozzá semmi közöm, de gondolkodni csak szabad.
Blabla.
Micsoda fordulat! Trollkirálynő!
Ha igaz lenne hülyének tartanálak ekkora mártírság után. De kamu
Mily érdekes, a napokban megnőtt az ehhez hasonló kérdés.
Pár napja egy 27 éves kérdezte ugyan ezt.. 🙄
Személy szerint úgy gondolom, ma könnyebb hagyni ellaposodni és feladni egy házasságot mint dolgozni rajta folyamatosan és küzdeni érte..
Nem, valószínűleg én sem vagyok ép. Az sem zavar, ha valaki hülyének tart. Tartottak ennél már sokkal rosszabbnak is.
Nem vagyok mártír. Nem csak a férjem jóléte motivált, a magamé is. Nekem is sokkal egyszerűbb lett az életem. Csak mostanaban jövök rá, hogy mennyi energiámat felemésztette a környezet felé vetített kép fenntartása. Hetekig szervezni, hogy a céges vacsin ott lehessek, hogy boldogan mosolyogjak, csókot váltsunk, miközben már a mindennapokban akkor is elhúzódtunk egymástól, ha véletlenül egymáshoz értünk az előszobában vagy a családi vendégségek előtt visszarendezkedni közös szobába, hogy nehogy kiderüljön, hogy évek óta nem alszunk együtt...
Kicsit letisztultabb lett az életem és ahogy beszélgettünk erről, az övé is.
Már nekem sem volt erőm a házzasságunkért küzdeni, pedig az elején még nagyon tepertem. Utána meg már se kedvem se energiám nem volt a pofára esésekhez.
Azóta járok pszichológushoz is, ez is nagyon sokat segít.
Nagyon érdekes, amit írsz. Hogy eljátszottátok a párt, de még a lakást is átrendezve.
Nem bántásnak szánom. Engem ez teljesen az autista maszkolásra emlékeztet. Mintha a párkapcsolat lenne autista. Vagy mintha egy autista pár életmódjának lennének furcsaságai, de ezt mások előtt nem akarnák mutatni.
Én írtam, hogy nem vagy ép. Szintén nem bántásnak szánva. Azt gondolom, hogy egy ép ember másképp dönt. De ettől még lehet, hogy nektek ez volt a legjobb döntés.
Ez a pasid verziója. 😂
Kérdezd meg az ex verzióját a válásról. Ha jóban is vannak kétlem h elhagyja a száját az h "csak azt akartam h veled boldogan éljen, míg nekem nem jut időm másra a két autista gyermekünk nevelése mellett"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!