Vállalnál gyermeket a pároddal, ha neki az előző kapcsolatából autista gyerekei lennének?
Persze 10-es, mert nincs beteg gyereked. Ilyet is csak az mond.
Az autizmus egyébként pont olyan, hogy mire az első gyereket diagnosztizálják, már megszülethet akár a harmadik, negyedik is a sorban... még akkor is ha nem zsinórban jönnek.
Sejthető, hogy ő lenne az oka a két gyerek betegségének? Akkor is lehet autista a gyerek ha már van neki akármennyi egészséges, vagy egy sincs neki.
Ettől függetlenül én nem szívesen vállalnék gyereket ilyen férfival, de nem is lennék vele egyáltalán. Már egy családot elhagyott, vagy ha őt dobták ki akkor meg milyen ember lehet hogy a két beteg gyerek azzal le van rendezve hogy az anyjukkal élnek? Ha már elváltak attól még a gyerekei. Ha az anyukával történne valami mi lenne a két gyerekkel?
az autizmus nagyon sokrétű, az enyhétől a nagyon súlyosig, illetve a "zseni autista" kategóriába is eshet akár. de az tény, hogy fiúknál gyakoribb, ezáltal ha jól emlékszem főként a férfiak ágán öröklődik, tehát lehetséges hogy az anyukának más férfitól lehet egészséges gyereke, de ez se 100%, és apukának is lehet akár egészséges gyereke, lutri az egész. és nyilván nem csecsemőkorban derül ki. alapesetben 3 év fölött diagnosztizálják csak az autizmust, kivéve a nagyon egyértelmű, súlyosabb esetben. merthogy lehetnek autisztikus tüneteket mutató gyerkőcök, ami "kinőhető", nem jelenti hogy autista lesz tőle a gyerek. szóval összetett, nehéz eset ez az egész.
és azt sem árt tudni, hogy a férfiak nagy része általában otthagyja a párját a beteg gyerekkel, mert nem bírja. nem mindig van így, de sokszor. illetve ami még nagy gond, hogy elég nehéz megfelelő intézményt találni a súlyosabb autistáknak, ahogy egyre nőnek...
szóval egyébként én sem vállalnám így a gyereket ezzel a férfival
Kinőhető?
Nem, nem nőhető ki. De ha magasan funkcionáló autista az illető, megtanulhatja kompenzálni. Már ha akarja. Ugyanis a probléma leginkább abból adódik, hogy az illető nem akar a külvilággal kommunikálni. Ez lehet valóban enyhe is, és lehet olyan súlyos, hogy még önellátásra is képtelen az illető. Viszont ha benne van a génjeiben, lehet, hogy az első gyereke enyhe, a második meg erősen érintett lesz.
Egyébként egy enyhén érintett gyerekkel sem sétagalopp az élet, szóval én biztos kihagynám.
Azon kívül az is megér egy kérdést, hogy a férfi mennyire veszi ki a részét az előző gyerekének a neveléséből. Ha nem, akkor egy gerinctelen alak, köszi, nem kérnék belőle. Ha igen, akkor meg neked is elég nehéz életed lesz egy autistával. Le lehet pontozni nyugodtan, de én láttam már több autistát, és inkább nem kérnék belőle.
15, te funkcionális analfabéta vagy és nem vagy tisztában az idézőjel szerepével. ;)
A 14-es nem azt mondta, hogy az autizmus kinőhető.
Hanem hogy az autisztikus tüneteket mutató gyerekek egy jó része NEM autista, és ők fejlesztéssel és idővel, az idegrendszeri éréssel elhagyják ezeket a tüneteket.
Nem ő hagyta el a családját, a felesége vált el, hogy legalább neki legyen lehetősége többé kevesbé normális életet élni. Amit csak tud megtesz a gyerekekért, foglalkozik velük.
Jó a kapcsolata mind a gyerekekkel mind az exével.
Persze....
2 gyerekemből "csak" az egyikük "sajátos", de így is a válás lenne az utolsó utáni gondolatom. Hamarabb vágnám fel az ereimet. Akkor se tenném, ha a férjem ütne vágna, ha közben a gyerekekkel foglalkozna, mert ha SNI-st nevelsz, akkor a legkisebb segítség is számít!
2 egészséges, nyugodt gyerekkel is szívás a mindennapi élet.
Én is kamunak gondolom, amit mondott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!