Gyerekpóráz??? Ez legális?
Egyik nap az árkádban láttam ilyet először, bevallom férfiasan ledöbbentem.
Mint a kutyát, úgy sétáltatták azt a szegény gyereket.
Ez legális?
Mármint szerintem a gyerek is ember,és minden embernek
( a gyereknek is)van egy alapvető emberi méltósága.
Ha pórázon kutyaként vezetjük a gyereket,akkor szerintem megalázzuk vele az emberi méltóságát.
Mi a véleményetek erről?
49#
Szerintem is káros a gyerek fejlődésére
49, nem azért nem tanulnak meg közlekedni, hanem mert nem tanítják őket. De idő mire elsajátítják, a kicsi gyerekek hajlamosak figyelmetlenek lenni. Sőt még velem is volt ilyen huszonévesen, majdnem autó elé léptem mert nem mértem fel jól a helyzetet.
Ez csak egy plusz biztonsági eszköz, ami a nevelés és tanítás mellé segít a nagyforgalmú helyeken. Azzal én sem értek egyet, hogy ha valaki csak úgy sétáltatja a gyereket, de ezt már írtam, hogy a kutyánál sem célravezető. De póráz nélkül sem úgy tanítom a gyereket hogy hagyom autó elé lépni aztán majd megtanulja, hanem fizikálisan gátlom meg a hülyeséget.
(Bár kétség kívül láttad múltkor anyukát, aki tök nyugodtan nézte hogy a két éves körüli ikergyerekei a penny parkolóban az úttest közepén álltak meg a kismotorral húsz rászólás után...)
"Szerintem is káros a gyerek fejlődésére"
Miért?
Van gyereked?
Van tapasztalatod gyerekkel?
Ez is olyan dolog, amit lehet jól meg rosszul csinálni.
Az nyilván nem jó, ha ráadod a gyerekre, ha kell, ha nem. Az sem jó, ha ráadod és mellette nem magyarázod neki a közlekedés szabályait.
Akkor hasznos a gyerekhám, ha indokolt esetben használod (szokatlanul nagy tömegbe mentek, várhatóan szokatlanul sok inger fogja érni a gyereket, szokatlanul nagy autós forgalom közelébe mentek, valamiért általánosságban nehezen irányítható a gyerek). De közben tanítod a gyereket közlekedni.
Egyébként a kutya és a gyerek nevelése között bőven van párhuzam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!