Csak nekem egy ilyen tahó paraszt a gyerekem apja?
Háztartásban semmit nem segít. Na ma megnojdtam délelőtt neki a tutit erről. Ertsd: szóváltás, nem veszekedés.
Jó jó ne haragudjak.
1000x kelek éjszaka a lányunk hoz mert neki az a kifogása hogy mélyen alszik. Köztünk alszik... El nem hiszem hogy 1000 ébredésből egyet se hall meg.... Mindegy oké. Mondom legalább a háztartásból venned ki a részed mert faradtabban kelek mint ahogy lefekszem és csodálkozik hogy hazai sárkány vagyok már az első kv mellett.
2 éve tart ez nem 2 hónapja.
És akkor most jön a poén.
Mondja nekem fekudjek le nyugodtan delbe most a gyerekkel aludni, pihenni majd ő legcsibalja a krumplit meg kisuti a húsikat. Tökre örülök hogy milyen figyelmes, kedves, megjott az esze. Lefekszem a szobába, ő kimegyek nem telt el szerintem 5 perc már hallom dübög, csattog, csörög, dobálózik de ÉN PIHENJEK!!!! Köszönöm szépen és aztán persze egy szavam ne legyen mert ő megcsinálta a kaját helyettem.
Elegem van már!!!
Nálatok hogy megy ez?
Kisgyerek nevelése, főleg haromé, szintén fizikai munka. Ráadásul nincs óránként 10 perc szünet meg kötelező ebédidő, amit be is tartatnak, különben fel lehet nyomni a munkáltatót. Plusz a felelősség sem kicsi.
Ismerős családnál úgy van, hogy az apa hazaérve kap egy órát aludni vagy bármi mast csinálni. Az anyának napközben vagy volt egy órája vagy nem, az apa akkor is megkapja fixen. Viszont az ejszakázásban is részt vesz cserébe, ha kell, mert tudja, hogy a felesége, ha kialvatlan, veszelyeztetheti a gyerekeket.
Nálunk a férjem nem kel a gyerekhez, mert tényleg más hullán dolgozni, ahol teljesíteni kell és más egy gyerekkel otthon, akivel ha fáradt vagy, max lemész sétálni és zombiként tolod a babakocsit.
Pedig az én gyerekem jó nagy kihívás, kb beledöglök (másfél éves..).
Aludni sem tudok délután, mert mire elalszik, van bennem min 2 kv, és mire elaludnék már kel is fel.
Ha ez mellett dolgoznom kellene… hát nem nem menne.. szellemileg képtelen lennék rá.
DE amikor apuka hazaér, folytatja az otthoni műszakot, ugyanúgy ahogy én is.
Az én reszortom az éjszakai kelés, cserébe van egy kis pihi amikor alszik a gyerek, plusz ha durva éjszaka volt akkor totál minimál a nyomom az anyaságot.
Aptya nem kel a gyerekhez, viszont ő megy dolgozni .
Aztán délután mindketten ugyanazt csináljuk, pakolás, takarítás, poronttyal való foglalkozás.
"34: miért ostoba mentalitás hogy mindketten teljes értékű szülők vagyunk?
33 voltam..."
Nem, te az utánuk lévő válasz voltál. Azt a választ törölték, képzelheted milyenek voltak.
48. Én mint dolgozó anya, bátran kijelentem hogy munkába menni pihentető.
Emellett ha nincs gyereke valakinek, se párja, normális felnőttként viselkedik és ellátja a házimunkát munka után. Csak valamiért a magyar mentalitás szerves része, hogy a férfiakat valakinek munka után el kell látni, ezért költöznek anyucitól barátnőhöz, aki nagy lelkesen hozzászoktatja őket.
Megkérdem, ha nincs egy férfinak családja és külön lakik, akkor munka után ki házimunkázik? Vagy a szingli pasiknak nem fárasztó a munka csak ha családod lett, vagy barátnőd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!