Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem egy ilyen tahó...

Csak nekem egy ilyen tahó paraszt a gyerekem apja?

Figyelt kérdés

Háztartásban semmit nem segít. Na ma megnojdtam délelőtt neki a tutit erről. Ertsd: szóváltás, nem veszekedés.

Jó jó ne haragudjak.

1000x kelek éjszaka a lányunk hoz mert neki az a kifogása hogy mélyen alszik. Köztünk alszik... El nem hiszem hogy 1000 ébredésből egyet se hall meg.... Mindegy oké. Mondom legalább a háztartásból venned ki a részed mert faradtabban kelek mint ahogy lefekszem és csodálkozik hogy hazai sárkány vagyok már az első kv mellett.

2 éve tart ez nem 2 hónapja.

És akkor most jön a poén.

Mondja nekem fekudjek le nyugodtan delbe most a gyerekkel aludni, pihenni majd ő legcsibalja a krumplit meg kisuti a húsikat. Tökre örülök hogy milyen figyelmes, kedves, megjott az esze. Lefekszem a szobába, ő kimegyek nem telt el szerintem 5 perc már hallom dübög, csattog, csörög, dobálózik de ÉN PIHENJEK!!!! Köszönöm szépen és aztán persze egy szavam ne legyen mert ő megcsinálta a kaját helyettem.

Elegem van már!!!

Nálatok hogy megy ez?

2023. máj. 28. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
44%
Teljesen feleslegesen magyarázom.Két külömböző emberek vagyunk.A te véleményed az , az enyém meg ez. Csak egy férfinak ha fizikai munkát végez fontos a több óra alvás. Én nem várnám el hogy éjszakázzon, holott helyt kell állnia a munkahelyén.Mindössze ennyi.
2023. máj. 29. 11:18
 42/61 anonim ***** válasza:
83%
36# vagyok. De te hol olvastad,hogy a férje tartja el? Kérdező azt írta,hogy GYED-et kap,ergo van havi jövedelme. Vagy az neked zsebpénz?:D valakinek a havi fizetése annyi. Meg azt írod a férje dolgozik,a felesége mit csinál? Senki nem mondta,hogy ezerszer keljen fel munka kellett,de amikor 2 éve nem alszik a feleséged akkor csak van akkora here a férfi,hogy igen is bevállalja legalább a hétvégi éjszakákát,amikor jó esetben nem dolgozik vagy épp amikor szabadnapos. Ha meg minden éjszaka kel éjjel akkor akár 1 kelést,mivel ketten vállalták be,nem a nő egyedül. Gondolom te megragadtál a régi világba ahol a nők elláttak otthon mindent a rokonokkal, férfi pedig csak dolgozott. Nagynéném csinálta azt,hogy a férje szellemi munkára eljárt 8 órába dolgozni, még csak nem is 6-ra. Ő addig ellátta a két picit, éjszaka kismilliószor felkelt egyedül,a háztartást,a kertet,a befőzést,mellette visszament félállásba dolgozni 12 órába fizikai (!!) munkát,hazavárta a férjét, leszedte szó szerint a húst a csontról neki(ha nem látom nem hiszem el..) és úgy tette a meleg ételt elé,majd csinált télen ezután egy melegvizes lábáztatót a fáradt férj lábainak..... Sokszor a füvet is ő nyírta az udvaron. Férfi pedig eljárt az 5 percre lévő kényelmes munkájába,majd haza. Utána egyszer úgy volt a mentő viszi el a végkimerüléstől. Bocsi,de ilyen nőnek képzellek el a leírás alapján. Ennyire nem becsülitek magatokat komolyan? Aki most nem segít semmit,az akkor se fog amikor a kérdező visszaáll majd dolgozni. Ha téged eltart a férjed,nem gond,de mást valószínű nem.
2023. máj. 29. 13:14
 43/61 anonim ***** válasza:
79%

Kisgyerek nevelése, főleg haromé, szintén fizikai munka. Ráadásul nincs óránként 10 perc szünet meg kötelező ebédidő, amit be is tartatnak, különben fel lehet nyomni a munkáltatót. Plusz a felelősség sem kicsi.

Ismerős családnál úgy van, hogy az apa hazaérve kap egy órát aludni vagy bármi mast csinálni. Az anyának napközben vagy volt egy órája vagy nem, az apa akkor is megkapja fixen. Viszont az ejszakázásban is részt vesz cserébe, ha kell, mert tudja, hogy a felesége, ha kialvatlan, veszelyeztetheti a gyerekeket.

2023. máj. 29. 13:15
 44/61 anonim ***** válasza:
100%
41# Ráadásul nálunk például én dolgoztam fizikai munkában, férjem szellemi munkában,de mindkettő fárasztó. Éveken át éjszakáztam,nappaloztam 12-13 órákat felelősségteljes munkahelyen,volt hetem amikor 5-öt mentem mert nem volt elég ember. A covid idején konkrétan bent éltem, aludtam pár órákat. Ennek ellenére azt mondom sokkal fárasztóbb nekem itthon folyamatosan figyelni, éjszakázni hónapokon át,stb. Amit az előző is írt,a munkahelyen nálunk is volt ebédidő pl. jó esetben,amikor pihentem,ettem, gondolkoztam bármi. Egyébként a férjem ugyanezt vallja,hogy amikor dolgozik van időnként üresjáratja amikor azt csinál,amit akar,netezik ilyesmi anélkül,hogy fél szemmel figyelne másra. Mondjuk nekem szerencsém van vele,mert amiket itt olvasok...
2023. máj. 29. 13:27
 45/61 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk a férjem nem kel a gyerekhez, mert tényleg más hullán dolgozni, ahol teljesíteni kell és más egy gyerekkel otthon, akivel ha fáradt vagy, max lemész sétálni és zombiként tolod a babakocsit.

Pedig az én gyerekem jó nagy kihívás, kb beledöglök (másfél éves..).

Aludni sem tudok délután, mert mire elalszik, van bennem min 2 kv, és mire elaludnék már kel is fel.

Ha ez mellett dolgoznom kellene… hát nem nem menne.. szellemileg képtelen lennék rá.

DE amikor apuka hazaér, folytatja az otthoni műszakot, ugyanúgy ahogy én is.

Az én reszortom az éjszakai kelés, cserébe van egy kis pihi amikor alszik a gyerek, plusz ha durva éjszaka volt akkor totál minimál a nyomom az anyaságot.

Aptya nem kel a gyerekhez, viszont ő megy dolgozni .

Aztán délután mindketten ugyanazt csináljuk, pakolás, takarítás, poronttyal való foglalkozás.

2023. máj. 29. 13:41
 46/61 anonim ***** válasza:
100%

"34: miért ostoba mentalitás hogy mindketten teljes értékű szülők vagyunk?

33 voltam..."

Nem, te az utánuk lévő válasz voltál. Azt a választ törölték, képzelheted milyenek voltak.

2023. máj. 29. 14:09
 47/61 anonim ***** válasza:
Vagyis egy másikat töröltek, 31-32-re vonatkozott.
2023. máj. 29. 14:10
 48/61 anonim ***** válasza:
27%
40es, oké akkor anyuka is mehet dolgozni minimum 8 órában, és mellette lehet felezni a házimunkát és az éjszakai kelést.
2023. máj. 29. 14:49
 49/61 anonim ***** válasza:
96%

48. Én mint dolgozó anya, bátran kijelentem hogy munkába menni pihentető.

Emellett ha nincs gyereke valakinek, se párja, normális felnőttként viselkedik és ellátja a házimunkát munka után. Csak valamiért a magyar mentalitás szerves része, hogy a férfiakat valakinek munka után el kell látni, ezért költöznek anyucitól barátnőhöz, aki nagy lelkesen hozzászoktatja őket.

Megkérdem, ha nincs egy férfinak családja és külön lakik, akkor munka után ki házimunkázik? Vagy a szingli pasiknak nem fárasztó a munka csak ha családod lett, vagy barátnőd?

2023. máj. 30. 08:51
 50/61 anonim ***** válasza:
0%
Gondolkodni kellett volna mielőtt lepetézel egy lúzernek. Hoztál egy döntést, viseld a következményét.
2023. aug. 19. 16:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!