Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor jöttél rá, hogy a Te...

Mikor jöttél rá, hogy a Te kisbabádnál van szebb/ügyesebb/okosabb? Milyen érzés volt?

Figyelt kérdés
Mióta baba klubba járok a fiammal, érdekes érzések kapnak el, hasonló korú babákat megfigyelve.

2023. máj. 18. 14:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Szerencsére pont az enyém a legszebb/legügyesebb/legokosabb baba a világon, úgyhogy nem kellett. :) Amikor a másik baba előbb jár, több szót mond, stb. azt össze se hasonlítom, mert az enyém meg más dolgokban jobb, mint a többi gyerek, nem lehet összemérni, hogy melyik ügyesebb/okosabb általánosan.
2023. máj. 18. 14:58
 12/22 anonim ***** válasza:
A 4-esnek nem osztottak azt a bizonyos eszt 😂
2023. máj. 18. 14:59
 13/22 anonim ***** válasza:
58%

Egy anyának mindig is a saját gyereke lesz mindenben a leg.

Ha nem, az már régen rossz...

2023. máj. 18. 15:13
 14/22 anonim ***** válasza:
80%

Mindig is tisztában voltam vele, hogy lesznek nála ügyesebb vagy okosabb gyerekek.

Nyilván nekem ő a legszebb a világon, szebbnek sosem látok más gyereket.

Az, hogy miben ügyesebb vagy okosabb a másik, azt meg nem nehéz észrevenni. Ha csak abból indulok ki, hogy a nagylányom 1 évesen nagyon sok szót tudott, állathangokat utánozott. A fiam ehhez képest 1 évesen nem mond semmit.

Vagy a lányom pl.annak idején mozgásban rettentően ügyetlen volt. A mai napig nem egy jó mozgású gyerek, pedig 12 éves. Nem volt nehéz észrevenni, amikor a többi gyerek elvágtatott mellette, felmásztak mindenhova, ő meg esett-kelt. Nem esett rosszul, nem bántott a dolog. Mert ezzel szemben ő meg okosabb volt az átlagnál. Minden gyerek másban ügyes, mindegyik másképp fejlődik. Nyilván mindig lesznek ügyesebbek, okosabbak, tehetségesebbek. Ezzel együtt kell élni. Nem kell hasonlítgatni őket és kész. Persze Nyilván valamilyen szinten úgyis össze fogod, de nem szabad elkeseredni, ha valamiben kevésbé jó.

Pl.a szomszéd kislány egyidős a fiammal, szinte napra pontosan. 1 évesek. A kislány úgy eszik, mint az álom. Bármit eléraknak, megeszi. A fiam mindent kiköpdös, keveset eszik, válogat. Viszont ő meg pl.sokkal több mindent tud, mint a kislány, sokkal több mindent megért. Nem egyformák. És ez így van jól. 🙂🙃

2023. máj. 18. 15:39
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos nagyon versengő és maximalista vagyok ezért mindig azt veszem észre hogy más miben jobb ez ugyanúgy a kisfiamra is vonatkozik. De próbálom ezt nem éreztetni vele, és mindig dicsérni biztatni. De attól függetlenül látom hogy mások előrébb járnak és ügyesebbek nála sok mindenben. Szerintem nagyon szép gyerek így ebben nem hasonlítom össze mert sokféle szépség van,, nekem öröm ránézni és ez a lényeg.
2023. máj. 18. 15:41
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Amint kijött
2023. máj. 18. 15:43
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinél van szebb, okosabb 🤷🏻‍♀️...ezt eleve tudja az ember.
2023. máj. 18. 18:16
 18/22 Derjaderja ***** válasza:
80%

Nekem mèg nem volt ilyen érzésem. Legfeljebb hogy van náluk jobb alvó vagy kevésbé hisztis.

A lányom csak másfél évesen járt, úgyhogy szerencsére hamar tájèkozódtam arról, hogy az egyes készségek mennyire egyedi ütemben fejlődnek. Ugyanez a gyerekem összetett mondatokban beszélt mielőtt felállt volna.

Én csúnya vagyok, nekem már az is öröm hogy sokan mondják milyen szépek a gyerekek. Hálistennek, nagyon örülök neki mert nem jó csúnyának lenni. De szerintem nagyon szépnek sem egyébként. Egy átlagos csinos lány és egy átlagos helyes fiú, az pont szuper.

2023. máj. 18. 18:44
 19/22 Derjaderja ***** válasza:
47%

Okosság: az osztály csúnyája mellett én kipróbáltam az iskola büszkesége meg a mindenféle okos lány szerepeket, tökre utáltam, teljesen lefedett mindent ami tényleg én lennék.

A lányom szerencsére már most azt látom, hogy egy ilyen kedves, bandázós kislány, megvan a magához való esze, de èn attól vagyok boldog hogy látom, hogy milyen jól beilleszkedik, kedvelik a gyerekek, ösztönösen megvan benne a betyárbecsület.

Annyi okosság legyen hogy az álmaiban ne akadályozza, több csak megnehezíti az életet. Készséggel tapsolok a másik zsenialitásának amíg az enyémek kacagva saraznak.

2023. máj. 18. 18:51
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs. Minden gyerek különleges. Persze vannak túlságosan elfogult szülők.
2023. máj. 18. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!