Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmúlik idővel ez az érzés?

Elmúlik idővel ez az érzés?

Figyelt kérdés

Amióta megvan a kisbabám, egyre fojtogatóbban érzem, hogy egy rab vagyok. Néha szó szerint bezárva a lakásba az időjárás vagy a baba napirendje miatt, néha csak úgy átvitt értelemben. Soha semmit nem csinálhatok, amit szeretnék. Nem mintha a házimunka lenne álmaim elfoglaltsága, de azt se tudom akkor, amikor kellene.

A férjemmel nem tudok 2 szót se váltani, mert ha nála van a gyerek, akkor ő nem tud rám figyelni, ha nálam akkor én nem tudok rá.

Olyan mintha elvesztettem volna minden döntési szabadságomat, emberi kapcsolataimat.

Ha sétálok, akkor magányosan, ha áthívok valakit akkor probléma a lakás rendbetétele, stressz az egész.

Nem volt depresszióm a szülés után, most 8 hónapos a kicsi, de kezdem nagyon rosszul viselni ezt az egészet.

Idővel megtörök és feladom, hogy bármit akarjak csinálni? Vagy amíg önálló nem lesz addig fojtogat ez a hiábavaló tenni akarás?

2023. ápr. 14. 16:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Kitartast kivanok...8 eves lanyom mellett van egy 1 eves fiam is...most erzem azt,hogy ujra minden a regi...sokan mondjak,hogy a csecsemokor nagyon szep...nos,most lepontozhattok,de en utaltam minden percét.
2023. ápr. 14. 17:08
 2/15 anonim ***** válasza:
21%

Miért akarod ezt? Ott van ő, vele mindent csinalhatsz és jobb társaság mindenkinél egy feltételek nélkül szerető kis ember. Mutasd meg neki a világot, menjetek, gyujtsetek közös élményeket. Te még sokat csinalhatod azt amit akarsz, de neki csak most van rád ennyire szüksége. Rettenetesen hamar óvodás lesz, te meg dolgozol és napi kb 3 órát tudsz majd vele lenni.

Lásd már meg mennyire szerencsés vagy.

Ha csak vagyakozol a más után mimdig, ugy elmegy ez az idő, hogy észre se veszed hogy nem hasznaltad ki azt a rövid időt ami csak kettőtöké. Soha többet nem lesz ilyen.

Találd meg az örömöt abban, hogy issza szavaid, hogy ő azt tudja amit tőled tanul, azt látja amit te lattatsz vele.

2023. ápr. 14. 17:10
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
Időnként legyen egy szabadnapod, egy kis "énidőd". Ha alszik a kicsi bújj össze a pároddal, legyetek kettesben. Ha van segítőkész rokon akivel elvan a kicsi menjetek el pár órára.
2023. ápr. 14. 17:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Csak rajtam alszik kendőben. Ha le akarom tenni már sír. Nincs kire bízzam sajnos.
2023. ápr. 14. 17:29
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

Velem ugyanez volt... még a kendő is stimmel. Hiába vette volna át apa hétvégén 1-1 alvásra, nem jött össze.

Nekem valahol 9 hónap környékén kezdett jobb lenni. Akkor már egyre kevesebbet aludt, el tudtam intézni pár dolgot 2 alvás között, amíg apa vigyázott rá. Akkor kezdett ülni és onnantól pici időre lefoglalta magát. 5 percekre, de végre nem vele a karomban kellett a mosást is betennem. Onnantól tanult meg ágyban elaludni is, addig esélytelen volt.

Kitartást! Lesz jobb is!

2023. ápr. 14. 17:53
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez volt velem is - plusz nálunk rájött a COVID bezárás, mert 2020-as a lányom. 1,5 éves korában éreztem, hogy jobb. Addig azt éreztem mintha börtön lenne és örökké tartana. De tényleg igaz, hogy elmúlik. Én azzal vészelték át, hogy tudtam a befektetett energia megtérül. Most 3 éves, mostanra nagyon könnyű vele. Kell egy nagyon segítőkész apa is persze.
2023. ápr. 14. 18:39
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

Itt is ez.

Azzal a változással, hogy 4 eve vagyok itthon. Van egy 4 évesünk, velee semmi baj.

Viszont van egy 18hónapos lányunk. 18hónapja katasztrófa az életem. Egész nap sír, szenved. Rokonok nincsenek, babyszitterben nem bízok. Énidőm így annyi, amit férjem a munka mellett neha besegít.

Menni vele bárhova lehetetlen, hisztizik, tombol. Hozzánk nem nagyon jön senki. Én szeptemberbe úgy teszem be a bölcsibe mint a huzat és megyek dolgozni. Ha addig nem kötöm fel magam

2023. ápr. 14. 19:58
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
Én fiammal is nagyon nehéz volt, de most másfél éves és most már nem olyan rossz. Nem azt mondom, hogy bármikor útra kelünk, és hurrá, de szereti a többi gyereket, órákig elkergetőznek, én meg addig más anyukákkal tudok beszélgetni. Nem szeretem ezt az élvezd ki szöveget, mert az a helyzet, hogy nekem sajnos nagyon unalmas a nap kb 12 órájában egy formabedobó szintű játék vagy 6000x ugyanaz a katica a parkban. Persze értem, ő még ezen az érettségi szinten van és igyekszem maximálisan foglalkozni vele, de akit ez a nap döntő többségében szellemileg kielégít, azt tudom irigyelni, engem nem. Nekem kell egy kis felnőtt beszélgetés, csend, én idő, nem sok, nem a teljes nap, de legalább egy kicsi. És attól még én is ugyanúgy szeretem a gyerekem, csak vannak saját felnőtt igényeim.
2023. ápr. 14. 20:11
 9/15 anonim ***** válasza:
56%
Akire rabizod, arra is kendoben erdemes rakotni, ugy el fog nagy valoszinuseggel aludni, nalunk ferjem, anyosom, tesom es a sogornom is igy tudta elaltatni.
2023. ápr. 14. 20:30
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

Elmullik.

Én is kb lányom 1 éves korától éreztem jobban magam. Én se szerettem a baba korszakot.

2023. ápr. 14. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!