Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyerekkel lehet élni 55...

Egy gyerekkel lehet élni 55 négyzetméteren?

Figyelt kérdés

Lakáskeresésben vagyunk, mert jön a pici, nem akarunk addig már albérletben maradni és a költözést is szeretnénk letudni szülés előtt.

Sajnos a keretünk véges, maximum 30 millió forintig tudunk nyújtózkodni. Egy alkuba bele is ment az eladó, 55 négyzetméter lenne a lakás, amit megvennénk. 1+1 félszobás lakás. Kérdésem az lenne, hogy 1 gyerekkel szerintetek ez vállalható? A hitelt 15 év alatt tudnánk visszafizetni (-2 - 3 év előtörlesztés függvényében), tehát a gyerek kamaszkoráig tuti maradnunk kell.

2023. máj. 16. 13:35
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
19%
A paraván addig jó, amíg tényleg kicsi, óvodás már járhat úgy, mint az egyik elözö válaszoló, a szülök szexelnek, ö meg éppen akkor megy oda valamiért - igen kellemetlen helyzet, iskolás, kiskamasz esetében meg még inkább.
2023. máj. 16. 16:21
 42/52 anonim ***** válasza:
100%
Két szobák van és két gyerekünk ...még kicsik,de már most fáj a fejem hova lesznek rakva (nem,nem becsusztak a gyerekek,e snem CSOK-bol vettük a házat.azert is ekkora.erre volt pénzünk)
2023. máj. 16. 16:30
 43/52 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, az elosztás nagyon fontos, nekünk a 49 nm-es lakás két külön felében vannak a szobák, a nappali/háló és a kisebb gyerekszoba is zárható saját ajtóval rendelkezik, úgyhogy ide tuti nem fog senki begyalogolni csak úgy, ha meg kell valami majd kopog. A szexelő szüleimbe egyébként a 3 szintes 170 nm-es családi házban ahol felnőttem is bele tudtam botlani…
2023. máj. 16. 17:08
 44/52 anonim ***** válasza:
81%
64nm-en éltünk 4en a szüleimmel,nem lett semmi bajunk töle.
2023. máj. 16. 17:18
 45/52 anonim ***** válasza:
22%

"akkor nagyon nem praktikus a nyitott nagyszobában aludni"

De ki beszél itt nyitott nagyszobáról??

Nem csak olyan elrendezés létezik.

Szüleimnek is külön bejáratú kétszobásuk volt. Nekünk meg pl: "körbejárós", de ez azt is jelenti, hogy ha a két szoba közti ajtót bezárjuk, mindkét szoba külön bejárattal rendelkezik. Nincs egymáson átmászkálás. Nyilván konyhával sincs egy légtérben egyik szoba sem.

2023. máj. 16. 17:56
 46/52 anonim ***** válasza:
86%
Biztos nem. Mindenkinek jár a saját háló. 56nmesbe vannak 1+2felesek olyat kéne keresni.
2023. máj. 16. 19:12
 47/52 anonim ***** válasza:
56%
Én már írtam, nem tudom, hányas voltam. Szerintem bírható, bár nem ideális. A plusz infók alapján viszont engem a lakás többi része jobban aggasztana. Ha a szobák 25+14 négyzetméteresek, akkor az összes többi helyiségre marad 16 nm. Az nagyon kicsi. Nálam az előszoba, wc, fürdő, konyha, kamra 18. A fürdő konkrétan egy lyuk, a konyhában max.2ember tud nyugodtan enni, étkezőm pedig nincs is. Nagy beépített szekrények sincsenek, amik még helyet foglalnának, te pedig azt is írtál.
2023. máj. 16. 19:47
 48/52 anonim ***** válasza:
56%

A paravánozást a fényviszonyok tekintetében is gondoljátok át. Egyébként a gyereket 10+ évig egyáltalán nem fogja zavarni, hogy relative kicsi helyen laktok, úgyis mindig a nyomodban lesz. Neked/nektek lesz zavaróbb, hogy mondjuk esős időben kis élettérben nehéz lefárasztani, vagy mindig unatkozik, nem lehet csak úgy kilépni vele és szabadjára engedni az udvaron pl. amíg te megiszol egy kávét a teraszon, stb.

Anyósom lakik ilyesmi lakásban, én nagyon szűkösnek érzem, ha ott vagyunk a gyerekekkel, de ez szubjektív. Mi egy 110 nm-es házban élünk, ami közel sem nagy hodály, szerintem megfelelő méretű élettér, egy szintes, jól karbantartható, mindenhonnan hallani hol molyolnak a gyerekek stb. Szóval a nagy vidéki, sz*r helyen lévő hodály és a belvárosi 2 szobás panel között azért széles a skála. :) Én egy szobával nagyobbat választanék.

2023. máj. 16. 22:56
 49/52 anonim ***** válasza:
0%
amugy elrendezés kérdése illetve alaprajz kérdése.
2023. máj. 17. 06:39
 50/52 anonim ***** válasza:
100%
Mi így lakunk egy gyerekkel, 2 szoba, ~50 nm. Második gyereket nem tervezünk. Mindkét szoba külön és egybe is nyílik, de a köztes ajtót meg fogjuk szüntetni, ha nagyobb lesz a babánk. Nálunk már most is külön szobában alszik, szóval van a gyerekszoba, és a miénk a nappali/háló. Mi nagyon szeretjük. A nagyszobát nappal tényleg csak nappalinak használjuk, éjszakára kinyitható kanapén alszunk (erre többet költöttünk, hogy tényleg kényelmes legyen). Mivel a férjem 1 műszakban dolgozik, így kényelmes, de több műszakos munkarendben lehet, hogy már nem lenne az. A babaszobában és a nagyszobában is van játszósarok, így be lehet menni a kicsivel, ha a másik pihenne. Szerintem élhető, de mi tervezünk majd költözni kiskamasz korára azért.
2023. máj. 17. 06:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!