Lakáskeresésben vagyunk, mert jön a pici, nem akarunk addig már albérletben maradni és a költözést is szeretnénk letudni szülés előtt.
Sajnos a keretünk véges, maximum 30 millió forintig tudunk nyújtózkodni. Egy alkuba bele is ment az eladó, 55 négyzetméter lenne a lakás, amit megvennénk. 1+1 félszobás lakás. Kérdésem az lenne, hogy 1 gyerekkel szerintetek ez vállalható? A hitelt 15 év alatt tudnánk visszafizetni (-2 - 3 év előtörlesztés függvényében), tehát a gyerek kamaszkoráig tuti maradnunk kell.
Ilyenkor szoktak amerikai konyhát csinálni és a konyhából hálószobát.
2023. máj. 16. 14:39
22/52 anonim válasza:
Nem értem, mi ez a nagy nappali mánia mindenkinél.
2023. máj. 16. 14:39
23/52 A kérdező kommentje:
21
Igen ez jó ötlet, csak sajnos a vízvezeték teljesen a lakás másik oldalán fut, mint a nappali falai. Így valószínűleg nem tudjuk átcsövezni. A gázzal nem lenne gond, mert úgyis elektromos sütőnk és főzőlapunk van, de a mosogató lehet nem megoldható így.
2023. máj. 16. 14:42
24/52 anonim válasza:
22, főleg hogy átlag ember "nappal" otthon sincs, hogy kihasználja. Kirakatnak meg minek?
2023. máj. 16. 14:46
25/52 A kérdező kommentje:
Én örülnék neki, ha lenne külön, mert van egy nagy társasjátékozó közösségünk, akikkel hetente összejárunk, remélem ez a szokás utána is megmarad. :D
De igen, nem megoldhatatlan, csak kényelmesebb lenne.
2023. máj. 16. 14:52
26/52 anonim válasza:
Nem tudatod azért, mit hoz az élet. A több szoba/nappali persze azért jobb, mert a gyerek vagy akárki más tud aludni vagy csendben elmélyedni valamiben (pl. home office) akkor is, ha a másik még beszélget, tévét néz. Mi is két szobával voltunk négyen, majd már csak hárman, mert elváltam. Aztán ahogy nőttek, a "nappali" végül a gyerekeké lett, hisz most már hozzájuk jöttek inkább fel barátok és lassan nekik több a cuccuk - viszont én vágytam jobban arra, hogy be tudjak zárkózni nyugiban. De sokszor hiányzott azért, hogy ne csak a konyhában lehessen üldögélni a felnőtteknek pl. szülinapokon az összes nagyszülőkkel és unokatestvérekkel, vagy ha késő estig dumáltunk barátokkal. Aztán lett új párom, neki is vannak gyerekei, így már végképp muszáj volt már váltani... Szóval "csak" ennyi történt 15 év alatt. Saját lakásba invesztálni bárhogy is, de egyelőre általában jobb döntés és ha úgy alakul, azt is el lehet adni, akár még hitellel együtt is. Legfontosabb, hogy értékálló helyen legyen.
2023. máj. 16. 15:15
27/52 anonim válasza:
Két gyerek, 58 négyzetméteren, külön szobák plusz nappali. Utóbbi lesz majd a hálónk ha nagyobbak lesznek a gyerekek. Nem tágas, de teljesen élhető. Pár évig nehezebb, amíg az ember otthon van, de utána úgyis iskola, munkahely, szóval nem látom értelmét száz négyzetmétereket fenntartani. Jól takarítható, a cuccaink elférnek, később lesz különszoba a gyerekeknek.
2023. máj. 16. 15:16
28/52 anonim válasza:
43 nm a lakásunk. Kicsi, sokszor idegesítő de elférünk 1 gyerekkel.
55 pláne működik.
2023. máj. 16. 15:19
29/52 anonim válasza:
52nm éltem gyerekkoromban én húgom és szüleink. 1+2 félszoba +kis konyha az előszobában van ma is egy étkezőasztal azt kész ez egy panellakás soha nem volt nappalink nem is hiányzott igaz ez 80 években veték szüleim hitelre.
Ma már csak anyukám lakik lakásba.
2023. máj. 16. 15:20
30/52 anonim válasza:
A legtöbb esetben a félszoba a nappaliból nyílik, akkor pedig átjáróház. Másrészt egy félszobába 2-3 óvodás-kisiskolás még elfér, ennyi kamasz már nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!