Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyerekkel lehet élni 55...

Egy gyerekkel lehet élni 55 négyzetméteren?

Figyelt kérdés

Lakáskeresésben vagyunk, mert jön a pici, nem akarunk addig már albérletben maradni és a költözést is szeretnénk letudni szülés előtt.

Sajnos a keretünk véges, maximum 30 millió forintig tudunk nyújtózkodni. Egy alkuba bele is ment az eladó, 55 négyzetméter lenne a lakás, amit megvennénk. 1+1 félszobás lakás. Kérdésem az lenne, hogy 1 gyerekkel szerintetek ez vállalható? A hitelt 15 év alatt tudnánk visszafizetni (-2 - 3 év előtörlesztés függvényében), tehát a gyerek kamaszkoráig tuti maradnunk kell.

2023. máj. 16. 13:35
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
86%
Pont ekkorában élünk a kisfiunkkal és 3 macskával. A külön nappali engem is zavar, de amíg nem volt gyerekünk, akkor is nagyszoba volt a hálónk, a kisszoba amolyan mindenes.
2023. máj. 16. 14:04
 12/52 anonim ***** válasza:
73%

Egy ideig nem gond, de késöbb, ha a gyerek tini kezd lenni, problémás lesz, hogy a ti szobátok átjáróház.

Ha úgy terveztek, hogy MOST megveszitek ezt, közben spóroltok és 6-8 év múlva ezt eladjátok, és vesztek egy minimum 2 szoba + nappalis lakást (ahol a szobák nem egymásba nyílnak, akkor rendben.

2023. máj. 16. 14:06
 13/52 anonim ***** válasza:
57%
48 négyzetméretesben lakunk 2 gyerekkel. Nappali is van, mert kanapéágyat vettünk, így nappal összecsukva kanapé, éjjel kinyitjuk és ágy. A kicsi még sokat kel éjjel, így velünk egy szobában alszik, de ha végre jobban fog aludni, egy szobába megy a tesójával. Kb 2 év múlva fogunk nagyobba költözni
2023. máj. 16. 14:06
 14/52 anonim ***** válasza:
5%

Sztem kicsi..1 gyerekkel úgy kinőttük a házat,higx az már hihetetlen és itt van pince spejz étkező-nappali stb..kicsivel nagyobb..

Máshol min.100nm es házat vennél 30millából

2023. máj. 16. 14:07
 15/52 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem megoldható. Nem nagyon kényelmesen, de többé-kevésbé működőképes, az étkező-konyhát később nem lehet egybenyitni nappalinak?
2023. máj. 16. 14:12
 16/52 anonim ***** válasza:
67%

Ahol 30 millából 100nm-es házat veszel, ott amúgy se jó lakni, nem véletlenül olcsó az ingatlan. Nincsenek csodák, a jó, élhető helyek bizony drágák, ami nem drága, azzal valami "baj" van.

Mi 42 nm-en élünk, immár 2 gyerekkel. Most költözünk majd nyáron, de amúgy 1 gyerekkel ez még egész sokáig elég lenne, és amíg neki személy szerint nincs igénye privát szférára, addig nem is áldoznám be a nappalit. Most a félszobában elfér a két kiságy és a mi nagyágyunk, ha csak egy gyerek lenne, akkor neki elférne ott később egy gyerek-ágy meg szekrény a holmijainak, tanulni meg leckét írni úgyis az étkezőben fog még nagyon sokáig, amíg ugye segítség kell neki. Ha már igényelné a privát szférát így kamaszkorhoz közeledve, akkor a nappaliban mi is kanapéágyat használnánk, hogy legalább napközben meglegyen az érzés.

2023. máj. 16. 14:14
 17/52 A kérdező kommentje:

14.

Budapesthez vagyunk kötve, nem tervezünk kijebb költözni, lévén, hogy az én munkaköröm speciális és csak Budapesten tudok dolgozni.

Tudom, hogy vidéken lehetne venni, vagy pest oldali aggloban, de mivel észak budai oldalon dolgozunk, nem lenne jobb hosszú távon. Az utazással töltött időt így meg maximálisan a gyerekre tudjuk fordítani. Ez sokkal többet számít. Ingáztam évekig napi 3 óra, soha többet. Így mindkettőnk munkahelyével max napi 30 perc az út.

2023. máj. 16. 14:15
 18/52 A kérdező kommentje:
Egyébként televízós vágóként dolgozom, Budapesten a munkámért el tudom kérni a nettó 480 ezret, ez vidéki kis tévénél max. havi nettó 250. Szóval abszolút nem érne meg, annyival pedig nem olcsóbb az élet vidéken.
2023. máj. 16. 14:18
 19/52 anonim ***** válasza:
78%
Mi ekkorában laktunk négyen. Úgyhogy lehet persze, csak nem kényelmes.
2023. máj. 16. 14:30
 20/52 anonim ***** válasza:
77%

"problémás lesz, hogy a ti szobátok átjáróház."

De miért lenne átjáróház?

Nekünk sincs nappalink, de nincs is rá igényünk. Van a mi szobánk, meg a gyereké.

Ha nagyobb lesz se lesz átjaróház, mert ha hozzá jönnek, akkor az ő szobájába mennek majd. Attól hogy nincs nappali, még nem lesz a mi hálónk közös.

2023. máj. 16. 14:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!